@w_karolcia To idź zrób te badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. Opcje są w sumie dwie: albo pierwszy ginekolog ma za słaby sprzęt i naprawdę nic nie widział, a ten drugi faktycznie coś zaobserwował niepokojącego, albo chce przejąć nową pacjentkę i chciał byś poczuła się zaopiekowana. Niemniej jednak badania warto zrobić. A to prywatni ginekolodzy czy na NFZ?
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
dziękujemy
Tak właśnie w tej chwili spędzamy czas ! I chociaż już padam... to każdemu życzę takich chwil
Tak właśnie w tej chwili spędzamy czas ! I chociaż już padam... to każdemu życzę takich chwil
Ja mam tak od dobrego tygodnia dopiero wcześniej nic. Dziwne że wcześniej żadnej reakcji alergicznej nie było hmm, podpytam go w nast srode na wizycie A narazie jakoś postaram się przeżyć hehe. Dziękuję za kciukasy [emoji8][emoji8] A ode mnie buziaczki dla maluszków [emoji4] bardzo cieszę sie ze sobie dobrze radzą, tak bardzo walczyliscie o to zeby byc razem, twoja historię będę pamiętać chyba do końca życia [emoji4]
Dzięki dziewczyny za miłe słowa [emoji8][emoji8]
roki_1991
Piękny [emoji7][emoji7][emoji7]
O matko, chcę znowu taki malusi a nie mojego giganta [emoji1787]
U mnie 28+2 [emoji16] Ciężko mi się oddycha bo Łucja jest już bardzo wysoko, puchną mi palce i stopy. Na szczęście gorąc trochę odpuścił, moim marzeniem jest żeby teraz lało z tydzień [emoji14]
No i oczywiście ogolić się czy zapiąć buty to już wyższa akrobatyka [emoji1787]
Zobacz załącznik 1017479
Ale śliczny brzusio! I faktycznie duży. Kurde, ja mam wrażenie że taki miałam dwa dni przed porodem a każdy mi mówił że mam duży brzuch
Superowo!! I mata, w czarno-białych barwach jest ekstra. Żałuję za kupiłam ją tak późno, bo wiki uwielbia na niej ćwiczyć obroty i inne akrobacjedziękujemy
Tak właśnie w tej chwili spędzamy czas ! I chociaż już padam... to każdemu życzę takich chwil Zobacz załącznik 1017510
Jivka
Moderator
Ojj jakie słodziaki [emoji16]dziękujemy
Tak właśnie w tej chwili spędzamy czas ! I chociaż już padam... to każdemu życzę takich chwil Zobacz załącznik 1017510
Jivka
Moderator
@roki_1991 ja dzisiaj na rozpoczęciu roku od znajomych mamusiek usłyszałam że wcale mi brzuch nie rośnie i że jest mały [emoji2368] A niektórzy myślą że zaraz rozwiązanie bo już taki duży haha, więc w sumie sama nie wiem [emoji14]
w_karolcia
Jeden i drugi prywatnie:/@w_karolcia To idź zrób te badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. Opcje są w sumie dwie: albo pierwszy ginekolog ma za słaby sprzęt i naprawdę nic nie widział, a ten drugi faktycznie coś zaobserwował niepokojącego, albo chce przejąć nową pacjentkę i chciał byś poczuła się zaopiekowana. Niemniej jednak badania warto zrobić. A to prywatni ginekolodzy czy na NFZ?
Martynaa12346
Zaciekawiona BB
Witam dziewczyny . Jak juz kiedyś pisałam walczę z prlaktyna, dostałam dostinex. Byłam u giną mówił że ginekologiczne u mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Wspomniał że jak zbije prolaktyne a z ciąża dalej będzie cisza mój narzeczony powinien się zbadać. U tu pytanie do Was. Czy Wasi partnerzy badali się? Jakie badania na start facet powinien zrobić. Gdzie się zgłosić? Do lekarza czy robić wszystko prywatnie na własną rękę. Nie wiem od czego zacząć. Jestem zielona. Z góry dziękuję
Charlotte21
Wiem dokładnie o czym mówisz, pierwsza ciąż to było po protu ogromne szczęście i nie pomyślałam ani razu, że coś może się nie udać. I mój świat się zawalił wtedy. Przy drugiej powiedziałam, że nie będę się nastawić na to że jestem w ciąży a i tak ją straciłam. Obiecałam sobie, że przy kolejnej to już będzie na luzie i nie będę panikować. Ale tak jak ty mówisz. Czasem też sobie zadaje pytanie czy coś zbagatelizować, czy pytać, dzwonić, trochę panikować? Ale nigdy nie przewidzisz. pozostaje po prostu cierpliwość...@Charlotte21 po cichu gratuluję. Mówi się, że do trzech razy sztuka, więc życzę pozytywnego nastawienia.
Wiecie co ja już w pierwszej ciąży trzęsłam się o te dziewięć miesięcy, no ale od 5tc plamiłam, leki na podtrzymanie i inne hocki klocki. A np. moja koleżanka pierwszą ciążę straciła, trzy miesiące później była w drugiej ciąży i zero komplikacji, zero dmuchana na siebie i skakania jak kot z pęcherzem. Ponad rok temu urodziła drugie dziecko, niby szyjka jej się skracała, skurcze miała przedwczesne, ale wzięła to na totalnym luzie. Także jak ja się dowiedziałam o swojej ciąży to pomyślałam, że nie będę panikować tak jak w pierwszej, więc pierwsze skurcze potraktowałam jako nic groźnego. Nie spieszyłam się też z pierwszą wizytą i czasami sobie myślę czy gdybym wcześniej wiedziała o tej ciąży to może udałoby się ją utrzymać.
reklama
Aneczka85_01
Witam dziewczyny . Jak juz kiedyś pisałam walczę z prlaktyna, dostałam dostinex. Byłam u giną mówił że ginekologiczne u mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Wspomniał że jak zbije prolaktyne a z ciąża dalej będzie cisza mój narzeczony powinien się zbadać. U tu pytanie do Was. Czy Wasi partnerzy badali się? Jakie badania na start facet powinien zrobić. Gdzie się zgłosić? Do lekarza czy robić wszystko prywatnie na własną rękę. Nie wiem od czego zacząć. Jestem zielona. Z góry dziękuję
Najlepiej jak zrobi badanie nasienia . Na początku tez nie wiedziałam gdzie i moja gin zaleciła robić w klinikach bo w laboratorium gdzie można zbadać przyniesione to badają tylko pare wartości a w klinikach całość . Poszukaj sobie gdzie macie najbliżej i trzeba być przygotowanym na badanie . 3-5 dni abstynencji . Myśle ze to na początek