reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hahahhaa, niech będzie i kebab, przybijam Ci piątkę :D

@Takaja123 dzięki Kochana, ale to na razie jeszcze wiesz... To jeszcze nie to [emoji14] teraz wszystkim wmawia ze po prostu po ślubie mąż bardzo o mnie dba i przytyłam w czort przez to :D ale dzisiaj w pracy w luźnej sukience ciężko było TO ukryć :D

Boże, jutro może być serduszko. Nie umiem opisać co się dzieje we mnie w środku. I radość i strach i obawa i chhec odlozenia wizyty i przyspieszenia jej... Mam wrażenie że jajko zaraz z tego wszystkiego zaniosę, a przy Mężu udaje że jestem oaza spokoju i cierpliwie czekam... :D

Trzymam kciuki, na pewno wszystko jest w porządku :) miałam pytać o której wizyta ale domyślam się że o 15 ;)

Hahahhaa, niech będzie i kebab, przybijam Ci piątkę :D

@Takaja123 dzięki Kochana, ale to na razie jeszcze wiesz... To jeszcze nie to [emoji14] teraz wszystkim wmawia ze po prostu po ślubie mąż bardzo o mnie dba i przytyłam w czort przez to :D ale dzisiaj w pracy w luźnej sukience ciężko było TO ukryć :D

Boże, jutro może być serduszko. Nie umiem opisać co się dzieje we mnie w środku. I radość i strach i obawa i chhec odlozenia wizyty i przyspieszenia jej... Mam wrażenie że jajko zaraz z tego wszystkiego zaniosę, a przy Mężu udaje że jestem oaza spokoju i cierpliwie czekam... :D
@coco07 nie wiem jak @roki1991 , ale my mamy dwustronna - Z drugiej strony jest kolorowa i ma różne obrazki i nazwy.

@nnat. [emoji173] trzymam kciuki :*

@Takaja123 dziękuję;** co U Ciebie ?

Ja może wrócę w listopadzie do "starań" jak wszystko pójdzie dobrze.

@nnat. Trzymwm kciuki za jutrzejszą wizytę [emoji3590]
Oby listopad był tym szczęśliwym miesiącem :) [emoji3590]
Dziękuję [emoji3590]
Trzymam kciuki, na pewno wszystko jest w porządku :) miałam pytać o której wizyta ale domyślam się że o 15 ;)
Kochana dziękuję [emoji3590] tak, o 15... :)
Tłumacze sobie ze wszystko musi być okej, inaczej pewnie kazałby lekarz pokazać się za tydzień, może dwa a nie za 5 dni :)
@coco07 nie wiem jak @roki1991 , ale my mamy dwustronna - Z drugiej strony jest kolorowa i ma różne obrazki i nazwy.

@nnat. [emoji173] trzymam kciuki :*

@Takaja123 dziękuję;** co U Ciebie ?
Dziękuję [emoji3590]
Jak będzie tyle kciukow to nie może się nie udać [emoji3590]

Jesteście cudowne, dziękuję za wsparcie :)

Hej dziewczyny. W sierpniu miałam dziwna miesiączkę. Dwa dni obfita, poniedziałek z rana była krew do południa później już nic, wtorek to samo. Udałam się do mojego ginekologa który się mną opiekował w trakcie mojej wcześniej ciąży oraz po jej poronieniu. Teraz byłam zdziwiona dlaczego ta miesiączka była taka dziwna. Poszłam na wizytę kontrolną, on mi powiedział, że wszystko jest dobrze z jajnikamii nic się nie dzieje. Ale moje bóle w podrzuszu nie ustawały. Udalam sie wiec do innego, tamten zrobił mi cytologię i zrobił usg stwierdził, że pęcherzyki nie pękł i jest on dominujący i dookoła są inne małe pęcherzyki i cykle są bezowulacyjne. Zlecił mi 13 badań na hormony. Trochę jestem zdziwiona i zawiedziona, że lekarz któremu ufalam nic nie wiedzial, a ten powiedział, że na jajnikach są pęcherzyki. Czy któraś z Was tak miała? Nie wiem czy ufać któremuś z nich..
No ale pęcherzyki to normalne, że są w jajniku. I na jakiej podstawie twierdzi, że ten dominujący nie pękł? Przecież pojedyncze badanie tego nie pokaże. U mnie to wyszło dopiero po monitoringu cyklu.

Hej dziewczyny. W sierpniu miałam dziwna miesiączkę. Dwa dni obfita, poniedziałek z rana była krew do południa później już nic, wtorek to samo. Udałam się do mojego ginekologa który się mną opiekował w trakcie mojej wcześniej ciąży oraz po jej poronieniu. Teraz byłam zdziwiona dlaczego ta miesiączka była taka dziwna. Poszłam na wizytę kontrolną, on mi powiedział, że wszystko jest dobrze z jajnikamii nic się nie dzieje. Ale moje bóle w podrzuszu nie ustawały. Udalam sie wiec do innego, tamten zrobił mi cytologię i zrobił usg stwierdził, że pęcherzyki nie pękł i jest on dominujący i dookoła są inne małe pęcherzyki i cykle są bezowulacyjne. Zlecił mi 13 badań na hormony. Trochę jestem zdziwiona i zawiedziona, że lekarz któremu ufalam nic nie wiedzial, a ten powiedział, że na jajnikach są pęcherzyki. Czy któraś z Was tak miała? Nie wiem czy ufać któremuś z nich..
Boje się, ze u mnie będzie to samo :( miałam dwie miesiączki mega słabe. Lekarz coś mowil o rozjechanym cyklu. Za jakieś 10 dni idę na wizytę, to będzie 20 dc, wtedy się okaże czy była owu.

Witam dziewczyny . Jak juz kiedyś pisałam walczę z prlaktyna, dostałam dostinex. Byłam u giną mówił że ginekologiczne u mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Wspomniał że jak zbije prolaktyne a z ciąża dalej będzie cisza mój narzeczony powinien się zbadać. U tu pytanie do Was. Czy Wasi partnerzy badali się? Jakie badania na start facet powinien zrobić. Gdzie się zgłosić? Do lekarza czy robić wszystko prywatnie na własną rękę. Nie wiem od czego zacząć. Jestem zielona. Z góry dziękuję
Masz problem z zajściem czy poroniłas? Ja poroniłam 2 razy, mój mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a później szczegółowe. Okazało się, ze nasienie jest złej jakości. Później poszedł do urologa i okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Aktualnie jest jakieś 5 tyg po zabiegu usunięcia tego zylaka i czekamy na poprawę. Ja tez biore dostinex od miesiąca, bo mam trochę za wysoka prolaktyne

reklama
Do góry