reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też mam dziś wizytę o 11 na szczęście wcześnie i wszystko się okaże czy dzieciątko dalej żyje ...Dziś 8+2 wcześniej już było na tej wizycie po wszystkim ;(( Z tym sercem to ja mam coś na poważnie i dobrze że mam gina bo myślałam że pojadę na IP w nocy bo mam takie napady silnego bicia serca i nie chciało się tak szybko uspokoić jak wcześniej to już się zdarzało tętno wywala do góry i ciśnienie trochę też .. a po chwili się uspokaja .. pewnie stres przed wizytą robi swoje i w tej ciąży mi się tak robi ..:(
Dziewczyny poproszę o modlitwę
I jak tam po wizycie??

reklama
@7Martynka88 nie czytałam. W wolnej chwili zerknę. @Fado123 Dziekuje za pomoc dziewczyny jesteście nieocenione ❤

@młoda1994 dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą :) inofem nie powinien zaszkodzić tam jest zawarty kwas foliowy i coś jeszcze, Miositogyn ma bogatszy skład witamin, a działanie jest takie same. Myślę, zs to nie zaszkodzi ale warto wspomnieć lekarzowi, zs bierzesz takie coś. Ostatnio jak byłam po to w aptece to pani powiedziała, że to jest dobre właśnie przy staraniach :)

@kasiula222 kochana jak tam wizyta?

Właśnie też mam 32 lata jak widać po nicku... Nie chciałam o tym pisać, ale poprzedni lekarz powiedział do mnie " po co pani więcej dzieci, w tym wieku to już pracować na te co się ma i cieszyć się, że zdrowe" zabolało mnie to... Też uważał, że mój wiek może być problemem... Poprzednie życie miałam złe, bardzo złe... Postanowiłam je zacząć od nowa, uciekłam od męża, było bardzo ciężko... Poznałam mojego obecnego już niebawem męża, teraz to jest piękne życie, cudowne... Gdybym mogła jeszcze zajść w ciążę i ją szczęśliwie donosić nic by więcej nie było nam trzeba. Powiem jeszcze, że stres mam ogromny przez byłego, ciągle zastrasza i grozi i bardzo to przeżywam... Jak tylko go zobaczę serce mi normalnie staje ze strachu, staram się omijać szerokim łukiem miejsca gdzie on może byc, ale moje miasteczko jest bardzo małe. Sama nie wiem, co może być przyczyną poronień. Te kariotypy postaram się zrobić... Pójdę do ginki i zobaczę co ona mi powie. Moim zdaniem wiek w którym my jesteśmy jest odpowiedni, moja kuzynka ma 43 lata i dopiero zaszła w pierwszą ciążę:tak: także wiekiem nie zawracam sobie głowy, sporo moich znajomych ma pierwsze dziecko dopiero po 30
Zmieniłabym lekarza , co za burak , mój nigdy nie skomentował mojego wiek (32) a babka na prenatalnych powiedziała ,że jestem młodziutka i mam dużo czasu

I jak tam po wizycie??
Wizyta trochę szybka i nie jestem zadowolona za bardzo bo oczekuje większego zaangażowania . Ogólnie dziecko żyje wyliczyła 7+5 a ja wyliczyłam 8+2 więc trochę mnie to martwi. Ale muszę sobie znaleźć jeszcze jednego lekarza .. By mi dokładnie pomierzył .
A co gorsze zgubiłam USG ..taka jestem nie ogarnięta . Zła na siebie :( Karty ciązy mi nie założyła ..

Ostatnia edycja:
@7Martynka88 nie czytałam. W wolnej chwili zerknę. @Fado123 Dziekuje za pomoc dziewczyny jesteście nieocenione [emoji173]

@młoda1994 dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą :) inofem nie powinien zaszkodzić tam jest zawarty kwas foliowy i coś jeszcze, Miositogyn ma bogatszy skład witamin, a działanie jest takie same. Myślę, zs to nie zaszkodzi ale warto wspomnieć lekarzowi, zs bierzesz takie coś. Ostatnio jak byłam po to w aptece to pani powiedziała, że to jest dobre właśnie przy staraniach :)

@kasiula222 kochana jak tam wizyta?
Ja teraz pije clavelle ale od lipca właśnie chce pić inofem. 2 saszetki dziennie. Dużo opinii czytałam dobrych no ale wiadomo jednej pomogą drugim nie. Ale warto spróbować.

Kochana z niecierpliwością czekam aż w końcu nas tu powiadomisz wszystkich o fasolce. Wierzę że się uda i będziesz mogła się cieszyć z sukcesów.

Wizyta trochę szybka i nie jestem zadowolona za bardzo bo oczekuje większego zaangażowania . Ogólnie dziecko żyje wyliczyła 7+5 a ja wyliczyłam 8+2 więc trochę mnie to martwi. Ale muszę sobie znaleźć jeszcze jednego lekarza .. By mi dokładnie pomierzył .
A co gorsze zgubiłam USG ..taka jestem nie ogarnięta . Zła na siebie :( Karty ciązy mi nie założyła ..
No najważniejsze że jest ok ,ale jeśli nie odpowiada Ci lekarz to jak najbardziej znajdź lepszego , i dziwne że nie założył karty ciąży mi już w 6 tyg założył

Dziękuję dziewczyny za gratulacje :-) Rodziłam sn, nie najlepiej bo przeszlam

Szacun, bo spory ten Twój synek :) ale możliwość leżenia z takim maluszkiem na brzuszku te dwie godziny, to musi być cudowne uczucie i wynagradzac cały ten ból i cierpienie. Odpoczywaj mamuśka! :)

3 dni różnicy to żadna różnica na tym etapie. Najważniejsze że dzidziuś żyje i serduszko bije :) moja wiki miała od początku 6 dni a potem nadrobiła na 5 do przodu. Także spokojnie :) poza tym na tym etapie jak dzidziuś taki malutki to wystarczy milimetr dalej postawić znacznik i już jest różnica. I to są super wieści więc proszę się cieszyć! :)

Najważniejsze, że wszytko ok.
Ja miałam różnicę między OM, a USG 8 dni. Teraz już mała poszła w drugą stronę i jest większa o 5 dni :)
Kartę ciąży dostałam w 9 tc

@kasiula222 najważniejsze, że wszystko jest dobrze ❤️ ja kartę ciąży miałam założona już w 5tyg. Jeśli ten lekarz Ci nie odpowiada to zmień. Znajdź takiego, który poświęca wystarczająca ilość czasu pacjentce i jest konkretny :)

@Dzoana88 kciuki zacisniete ❤️ czekam na dobre wieści ❤️❤️❤️

reklama
@kasiula222 mało które dziecko idzie zgodnie z terminem, zazwyczaj jest kilka dni różnicy, więc się w ogóle nie martw [emoji3590] Cieszę się że wszystko w porządku, a jeśli nie czujesz się dobrze z lekarzem to zmień jeśli masz taką możliwość.

Do góry