reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale nadziergałyście, nie wiem od czego zacząć!

@Lu_cy przeogromne gratulacje. Duże dzieciątko i udało się SN, jestem pełna podziwu dla Ciebie.

@Takaja123 możesz podać namiary na aptekę, w której kupujesz swój specyfik? Kończy mi się ovarin może bym spróbowała czegoś innego. Nie powiem cykl mi się wyregulował, ostatnie dwa miały 32 i 31 dni, ale śluzu płodnego nadal jest niewiele.
Co do twojego pytania o endometrium, to na chłopski rozum skoro cykl się skrócił, to i endometrium szybciej powinno robić się grubsze. Ale bez sprawdzenia na usg chyba się nie dowiesz.

@młoda1994 u mnie od kiedy zmieniłam metforminę z sioforu na glucophage XS 4kg mniej. Nie chce zapeszać, ale oby tak dalej. Rozważam też podjęcie leczenia victozą (zastrzyki podskórne) tylko w zależności od dawki miesięczny koszt leczenia to 500-750zł. Myślałam o trzech miesiącach na próbę, jeśli byłby efekt to pociągnęłabym do pół roku. Tylko nie wiem czy udźwignie to mój domowy budżet. No i tego leku kategorycznie nie można brać w ciąży.

Wiecie co coraz gorzej działają na mnie niemowlęce wózki. Kiedy je widzę to przypomina mi się utracona ciąża i pojawia się myśl, że lada moment sama bym miała taki mały cud... O płaczu niemowlaka już nawet nie wspominam, ręce same chodzą do kołysania. Im dalej tym gorzej.

reklama
Ale nadziergałyście, nie wiem od czego zacząć!

@Lu_cy przeogromne gratulacje. Duże dzieciątko i udało się SN, jestem pełna podziwu dla Ciebie.

@Takaja123 możesz podać namiary na aptekę, w której kupujesz swój specyfik? Kończy mi się ovarin może bym spróbowała czegoś innego. Nie powiem cykl mi się wyregulował, ostatnie dwa miały 32 i 31 dni, ale śluzu płodnego nadal jest niewiele.
Co do twojego pytania o endometrium, to na chłopski rozum skoro cykl się skrócił, to i endometrium szybciej powinno robić się grubsze. Ale bez sprawdzenia na usg chyba się nie dowiesz.

@młoda1994 u mnie od kiedy zmieniłam metforminę z sioforu na glucophage XS 4kg mniej. Nie chce zapeszać, ale oby tak dalej. Rozważam też podjęcie leczenia victozą (zastrzyki podskórne) tylko w zależności od dawki miesięczny koszt leczenia to 500-750zł. Myślałam o trzech miesiącach na próbę, jeśli byłby efekt to pociągnęłabym do pół roku. Tylko nie wiem czy udźwignie to mój domowy budżet. No i tego leku kategorycznie nie można brać w ciąży.

Wiecie co coraz gorzej działają na mnie niemowlęce wózki. Kiedy je widzę to przypomina mi się utracona ciąża i pojawia się myśl, że lada moment sama bym miała taki mały cud... O płaczu niemowlaka już nawet nie wspominam, ręce same chodzą do kołysania. Im dalej tym gorzej.
No koszt dość duży. Rozumiem że może nie dźwignac tego budżet domowy. Ja niestety nie dostałam metforminy bo gin nie mógł mi tu w DE przepisać bo nie ma specjalizacji. Ale dał skierowanie do kliniki i powiedział że jeśli będą mieć możliwość w klinice to zajmą się tam mną i zaczna leczyć również IO bo pow gin że na operację jestem za młoda i chce sama schudnąć za pomocą diety i leków A przede wszystkim zajść w ciążę.
Klinikę mam na 11 lipca na 11:00 także nawet szybko dostaliśmy termin.

Cieszę się że leki pomagają i może nie będzie trzeba tych drogich zastrzykow.
A jaka dawkę bierzesz tego glucogashu?

Dziewuszki jest fasolka ! 4,1mm ! Jest serduszko ! 112 uderzeń. ! Lekarz mówił że mogłoby być ciut lepiej ale nie ma się do czego przyczepić bo ciąża młoda i wszystko w normie. Będzie pisał mi fraxy A po historii ze spadkiem progesteronu dal mi dupka 3x1. Termin poki co 14.02.2020. Dziękuję za kciuki !! Następna wizyta 10.07 [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Dziewuszki jest fasolka ! 4,1mm ! Jest serduszko ! 112 uderzeń. ! Lekarz mówił że mogłoby być ciut lepiej ale nie ma się do czego przyczepić bo ciąża młoda i wszystko w normie. Będzie pisał mi fraxy A po historii ze spadkiem progesteronu dal mi dupka 3x1. Termin poki co 14.02.2020. Dziękuję za kciuki !! Następna wizyta 10.07 [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Super super ,oby tak dalej , ja tez brałam dupka 3*1 ;)

Gratulacje życzę spokojnej u nudnej ciąży. Rosnijcie zdrowo.

Szybko druga wizyta.

@Dzoana88 super wieści!

@młoda1994 diabetolog chciała żebym brała minimum 2000, ale mój organizm toleruje tylko dawkę 1000. Próbowałam zwiększyć do 2000, ale miałam koszmarne bóle btzucha i biegunki.
Victoza też służy do leczenia otyłości. Podobno działa skuteczniej niż metformina, a można stosować oba preparaty jednocześnie. Zobaczę co mi powie diabetolog, w sierpniu mam wizytę w sprawie tego leku.

@Dzoana88 super wieści!

@młoda1994 diabetolog chciała żebym brała minimum 2000, ale mój organizm toleruje tylko dawkę 1000. Próbowałam zwiększyć do 2000, ale miałam koszmarne bóle btzucha i biegunki.
Victoza też służy do leczenia otyłości. Podobno działa skuteczniej niż metformina, a można stosować oba preparaty jednocześnie. Zobaczę co mi powie diabetolog, w sierpniu mam wizytę w sprawie tego leku.
O no to super. Warto się dowiedzieć i może akurat będziesz mogła sobie pozwolić na leczenie metformina i jednocześnie tymi zastrzykami.
Ja żyje nadzieja ze klinika mi pomoże też z tym IO A jak oni się tym nie zajmą to pójdę do innego diabetologa i może w końcu któryś mi przepisze metformine.

Trzymam za Ciebie kciuki kochana. Daj znać koniecznie po wizycie u diabetologa co powiedział i czy zaczniesz leczenie na próbę tymi zastrzykami.

Cudownie [emoji7] Teraz oby bez przeszkód do kolejnej wizyty i zaraz będą prenatalne i będziesz spokojniejsza [emoji3590]

Nie jesteś teraz chora ,a przeciwciała mogą się nawet całe życie utrzymywać , ja też miałam wysokie i gin kazał zrobić awidność i wyszło że to dawna infekcja , dla nas to nawet lepiej bo raczej nie da się 2 raz zarazić ,a nawet jeśli to nie zagraża dziecku
Tak tak tylko co mnie najbardziej zastanawia i niepokoi to ta różnica na przestrzeni pół roku z 7 na 133! :oops: Tylko o to mi praktycznie chodzi, ale może szukam dziury w całym ...:unsure:

@Dzoana88 Kochana!!! Gratuluje!!☺☺☺ Super wiadomość ;) mi lekarz nie powiedzial, ile razy bije serduszko:( może to dla niego bez sensu mierzenie w tak wczesnej ciąży i nie chciał mnie jeszcze bardziej stresować bo widzial, ze zaraz mu tam zejdę z nerwów:huh:
Masz wizytę za równe 3 tygodnie .. to tak jak ja bo różni nas tydzień w wizytach ;) a który tydzień na usg pokazywało ?

reklama
Tak tak tylko co mnie najbardziej zastanawia i niepokoi to ta różnica na przestrzeni pół roku z 7 na 133! :oops: Tylko o to mi praktycznie chodzi, ale może szukam dziury w całym ...:unsure:

@Dzoana88 Kochana!!! Gratuluje!![emoji5][emoji5][emoji5] Super wiadomość ;) mi lekarz nie powiedzial, ile razy bije serduszko:( może to dla niego bez sensu mierzenie w tak wczesnej ciąży i nie chciał mnie jeszcze bardziej stresować bo widzial, ze zaraz mu tam zejdę z nerwów:huh:
Masz wizytę za równe 3 tygodnie .. to tak jak ja bo różni nas tydzień w wizytach ;) a który tydzień na usg pokazywało ?
6+2 a ja myślałam że dziś będzie 6+3 No ale wychodzi na to ze jest okej [emoji4] też widział że schodzę na zawał w trakcie badania, a jak tak patrzył i nic nie mówił ja pierdzieled, pytał później czy chce zwolnienie, ale jeśli jest wszystko okej to do następnej wizyty napewno pochodzę do pracy.

Do góry