reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tyle ci lekarz kazał brać? Ja biorę 3x2 tez 50 to całkiem sporo w porównaniu do ciebie ..
Dziewczyny! Jest 22 a u mnie obecnie 25 stopni i zero wiatru. Masakra jakaś, nie da się oddychać :( :no:
U nas to samo ,jak iść spać skoro nie umiem zasnąć przy takiej temperaturze ,a dzięki mojemu kota nie zostawię okna otwartego ,bo boję się że go podkusi i pójdzie w las ;)a nie dorobiłam się jeszcze moskitier

U nas to samo ,jak iść spać skoro nie umiem zasnąć przy takiej temperaturze ,a dzięki mojemu kota nie zostawię okna otwartego ,bo boję się że go podkusi i pójdzie w las ;)a nie dorobiłam się jeszcze moskitier
Oj to współczuje :hmm: Ja mam okna pootwierane w każdym pomieszaniu .. a w sypialni na oścież, ale cóż z tego jak i tak było tak duszno. W każdym razie jakoś udało mi się zasnąć a w nocy obudziłam się bo mi było zimno:p tez musimy w końcu te siatki zamówić

Dziewczynki miłego dnia wam życzę☺️ U mnie będzie mega ciężki weekend, bo nie dość ze teściowa przyjeżdża dziś, to my idziemy z mężem na noc do siostry pilnować dzieci, bo oni się dziś bawią na weselu :rolleyes2: chrześniak ma 7 miesięcy i pierwszy raz zostanę z tak małym dzieckiem na cała noc i pół dnia:o mam stresa i pewnie pospane w nocy. W dodatku jak to przystało na jej dzieci, są od niej uzależnione. O ile starsza prześpi pięknie cała noc, to młody budzi się na cyca w nocy:oops: I pewnie zmierzę się z jego szokiem jak rano po wybudzeniu nie zobaczy mamusi :errr:
Możecie trzymać kciuki żebym dała radę;):p

@Paraply witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Zostań tu z nami na pewno dostaniesz wiele wiedzy i wsparcia od dziewczyn. To Twoja pierwsza ciąża? W którym tygodniu poronilas? Badania to indywidualna sprawa inne robią inne nie. Ja jestem po jednym poronieniu i zrobiłam badania dla swojego spokoju i żeby mieć zabezpieczenie w postaci leków przy następnej ciąży. Wszystkie badania robiłam prywatnie tu mi dużo dziewczyny podpowiedzialy jakie badania warto zrobić. Badania, które zrobiłam to:
Wskaźniki krzepnięcia krwi czyli czas potrombinowy PT czas PT wskaźnik PT INR czas kaolinowo-kefalinowy APTT
Antykoagulant toczniowy LA
Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO
Zespół antyfosfolipidowy czyli przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM
beta 2-glikoproteinie IgG i IgM
TSH
Toksoplazmoze
Cytomegalie
Listerioze
Trombofilia wrodzona- mutacje genetyczne

@mohaaa brałam cały czas zestaw witamin. Czytałam o wynikach Twojego męża ale nie martw się tak jak dziewczyny piszą kilka przytulnek i po 3dniach powtórzcie badania. Trzymam za Was kciuki :) a suplementacja dla męża nie zaszkodzi :)

Czytałam że często przyczyną poronienia jest niski poziom progesteronu i żelaza więc może warto sprawdzić?
Przykro mi :( ja tez niedawno poroniłam - 2 tyg temu. Czy jeszcze krwawisz? Możliwe, ze pierwsza miesiączka po poronieniu będzie mocniejsza niż zwykle. U mnie zostało trochę endometrium, ale nie chciałam łyżeczkowania. Beta hcg może spadać nawet do 1 miesiączki - ja tak miałam przy pierwszym poronieniu. Jak się podnieść po takiej stracie - tego chyba nikt Ci nie powie. Postaraj się zająć czyms czas i jak to mówi mama ginekolog - sprawić zeby ta strata Ciebie tylko umocniła i uświadomiła Tobie jak bardzo jesteś silna i ile jesteś w stanie znieść
Mohaaa w którym tygodniu ciąży poronilas? Nie krwawie już, tylko jeszcze delikatnie plamię a Ty?
Teraz pewnie miesiączka się przesunie...a jak z kolejnymi próbami? Są różne opinie. Niektórzy mówią że powinno się co najmniej 3 miesiące zrobić przerwy a inni, że nie ma przeciwwskazań żeby starać się szybciej bo jest większa szansa w ciągu tych 3 miesięcy niż po.

@Paraply jeśli poronienie jest samoistne i wszystko samo się oczyści to mozesz starać się po pierwszej @. Ale wiadomo wcześniej najlepiej pójść na kontrolę do gina.

reklama
Dziękuję Wam za wsparcie dziewczyny. To była moja pierwsza ciąża i jest mi źle z tym, głównie przed mężem wstyd i głupio. Czuję się winna :( ale nie będę Wam tu marudzić. Lekarz mówił, że była to wczesna ciąża. Prawdopodobnie 5 tydzień.
Takaja123 ile prób miałaś? Sporo tych badań. Lekarz stwierdził, że żadne nie są na razie potrzebne ale chyba wolę dla świętego spokoju zrobić.

Do góry