reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 śluz nie musi oznaczać nic złego chociaż rozumiem Twój strach. Nie martw się na zaś. Wszystko będzie dobrze ❤

@Charlotte21 jak tam u Ciebie? :)

@Dzoana88 kochana z tymi lekarzami już tak bywa. Pamiętam jak ja lezalam w szpitalu też nie był przyjemny, a później na wizycie to nawet przeprosił bo w szpitalu dużo się dzieje, zlecił dużo badań i rozmawiał ze mną bardzo dobrze. Jeśli dobry lekarz, a tym bardziej, że przepisuje potrzebne leki warto się go trzymać. Jeśli będzie cały czas nieprzyjemny to wiadomo po co się stresować :)

@Madlein jsk najbardziej można Wit dha pomaga w odpowiednim rozwoju kory mózgowej u dzieciątko śmiało możesz brać. Jak już wylykasz te to proponuję samo dha jest pregna DHA. Ja ogólnie jestem zwolennikiem lykania witamin oddzielnie niż w tym zestawie jedynie Wit B12 biorę z kwasem foliowym bo mam pod język i to mi służy na moje naczynka, a już inna B12 nie wchlaniala się tak dobrze. Polecam również Wit d3 bardzo ważna, mogą koleżanka w pierwszej ciąży nic nie brała i zalowala, że tej Wit d3 nie brała bo później musiała i tak dawać dziecku i to ciemiaczko dłużej dochodziło do siebie.
U mnie kiepsko. Szczególnie z samopoczuciem. Źle to znoszę. Ciągle mnie boli brzuch ciągle do łazienki, którą jest na drugim końcu korytarza. Daje materiał do sprawdzenia Panią położonym i jest to mega krecujace.
Słońce pięknie świeci A ja się niczym nie cieszę.
Zrobiłam wszystko co mogłam. Na USB za jakies 3 h dowiem soe czy sie samo oczyscilo a ja tego po prostu nie zauwazylam czy bedxie lyzeczkoanie dzisian. Eh. Ciezki weekend

reklama
@Charlotte21 kochana tak mi Cię szkoda bidulku [emoji20][emoji20][emoji20] przetrwasz to, choć wiem że nie jest Ci lekko, ale dasz radę, jeszvze kiedys zaświeci dla Ciebie słoneczko pamiętaj o tym [emoji173][emoji173] tule [emoji173][emoji173]

Ja dziś o 7 zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk !

Jestem po USG. Niestety wszystko nadal na miejscu. Po zdjęciach widać , że coś ruszyło Ale trochę za słabo. Psychicznie meczarnia że jak tabletki kolejne to nie wiem ile to potrwa. Zdecydowałam się na zabieg. Nie wytrzymam więcej. To już mnie przerasta niestety. Więc chce zakończyć swoje cierpienie...pewnie nie za dobrze że dwa razy lyzeczlowanie w odstępie 6 miesięcy Ale trudno. Jestem fizycznie i psychicznie przeznaczona. Więcej nie udźwigne na razie.
Chciałbym mieć więcej siły....

O witaminie K teraz nikt nie mówi. Dzieci po urodzeniu dostają teraz jednorazowo Wit.K potem się jej nie podaje
Jak rodziłam syna też podawano odrazu wit K w zastrzyku. Ale i tak w książeczce jest wbite zalecenie suplementacji wit K jeśli dziecko jest na piersi. Pewnie standardy się zmieniły.

@Charlotte21 ja jestem taka panikara, że ociągałabym zabieg maksymalnie do oporu. Nie lubię ingerencji w swój organizm. Zgodziłabym się dopiero gdyby lekarze nie widzieli już innego wyjścia.

Jestem po USG. Niestety wszystko nadal na miejscu. Po zdjęciach widać , że coś ruszyło Ale trochę za słabo. Psychicznie meczarnia że jak tabletki kolejne to nie wiem ile to potrwa. Zdecydowałam się na zabieg. Nie wytrzymam więcej. To już mnie przerasta niestety. Więc chce zakończyć swoje cierpienie...pewnie nie za dobrze że dwa razy lyzeczlowanie w odstępie 6 miesięcy Ale trudno. Jestem fizycznie i psychicznie przeznaczona. Więcej nie udźwigne na razie.
Chciałbym mieć więcej siły....
Hej, miałam zabieg 2 tygodnie temu, samo oczyszczanie, bo po 4 dniach tabletki w końcu zadziałały. Pomimo tego, że raz odmówiłam tabletek i podpisałam zgodę na zabieg lekarze przekonali mnie, że lepiej jednak indukować poronienie tabletkami przed ewentualnym zabiegiem, bo wtedy szyjka jest przygotowana bardziej do zabiegu i np. wtedy jest mniejsze ryzyko wcześniejszego porodu przy następnej ciąży. Wiec sie przełamałam i przy ostatniej partii tabletek zadziałało.
Życzę Ci dużo siły <3 może się jeszcze przełamiesz? Choć wiem jak jest ciężko... i rozumiem, że już nie możesz :(

Już jestem po zabiegu. Stres był. Maski, lampy, ciśniebiomierz wiele ludzi. Zabieg wybrałam z kilku względów.
Po pierwsze osiągnęła szczyt na dzień dzisiejszy poCzucia niesprawiedliwosci i przemęczenia psychicznego. Po drugie stres mnie zjadal że nie dam rady "złapać " A zależało mi na badaniach genetycznych t
Bo muszę wiedzieć czy wlewy i encorton działają. Po 3 ostatnio tabletki nie dały rady i lekarz też mówił że może się po czesci nie do końca oczyścić i wtedy i tak będzie zabieg. Po 4 nie będę już dłużej w szpitalu. I chyba najważniejsze to nakaz czekania minimum. 3 cykle. (Ja chcę zrobić dłuższą przerwe). Więc wszystko wskazywało na to że u mnie warto.
Dziewczyny! Bardzo Ale to bardzo dziękuję wam za wasze wsparcie i rozumienie. To dla mnie ogromna pomoc. Nie potępiacie. Nie oceniacie. ❤❤❤:) ♡♡♡♡♡♡ wiem ze kazds z was ma swoje problemy i często większe i poważniejsze niż ja A i tak dawalyscie wsparcie.
Bardzo wam dziękuję. Bardzo ☆♡

reklama
Już jestem po zabiegu. Stres był. Maski, lampy, ciśniebiomierz wiele ludzi. Zabieg wybrałam z kilku względów.
Po pierwsze osiągnęła szczyt na dzień dzisiejszy poCzucia niesprawiedliwosci i przemęczenia psychicznego. Po drugie stres mnie zjadal że nie dam rady "złapać " A zależało mi na badaniach genetycznych t
Bo muszę wiedzieć czy wlewy i encorton działają. Po 3 ostatnio tabletki nie dały rady i lekarz też mówił że może się po czesci nie do końca oczyścić i wtedy i tak będzie zabieg. Po 4 nie będę już dłużej w szpitalu. I chyba najważniejsze to nakaz czekania minimum. 3 cykle. (Ja chcę zrobić dłuższą przerwe). Więc wszystko wskazywało na to że u mnie warto.
Dziewczyny! Bardzo Ale to bardzo dziękuję wam za wasze wsparcie i rozumienie. To dla mnie ogromna pomoc. Nie potępiacie. Nie oceniacie. ❤❤❤:) ♡♡♡♡♡♡ wiem ze kazds z was ma swoje problemy i często większe i poważniejsze niż ja A i tak dawalyscie wsparcie.
Bardzo wam dziękuję. Bardzo ☆♡

Najwazniejsze, ze masz to już za sobą. Tak jak @babydust napisala, wybierzesz co najlepsze dla Ciebie. Dostałaś zwolnienie lekarskie?

Do góry