reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie do końca się z tym zgodzę bo jak ja leżałam po tabletkach, w nocy wypłynęło ze mnie takie ogromne „coś” czułam jakby główka przeszła przez moja pochwę... byłam pewna ze to to wyleciało, przy tym miałam mega skurcze. Ale pielęgniarki sprawdziły i to nie było to, a na drugi dzień usg potwierdziło ze trzeba zrobić zabieg :(
Ja także nic specjalnego nie czułam. Nawet nie wiem kiedy TO nastąpiło, bo krwawienie było nawet lżejsze niż miesiączka.
Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj suplement omega-3 forte z witaminą E. Można takie coś przyjmować także w ciąży?
20190607_203617.jpg

reklama
@Charlotte21 trzymam kciuki zeby jednak udało się bez zabiegu. Kochana ja się czułam jak na okres, a krwi mniej niż w trakcie okresu. Nie miałam nawet jakichś wielkich skrzepów. Ale nagle poczułam dziwny ból i wtedy wyleciało „to”. Mam nadzieje, ze tez to rozpoznasz.

@coco07 śluz nie musi oznaczać nic złego chociaż rozumiem Twój strach. Nie martw się na zaś. Wszystko będzie dobrze ❤

@Charlotte21 jak tam u Ciebie? :)

@Dzoana88 kochana z tymi lekarzami już tak bywa. Pamiętam jak ja lezalam w szpitalu też nie był przyjemny, a później na wizycie to nawet przeprosił bo w szpitalu dużo się dzieje, zlecił dużo badań i rozmawiał ze mną bardzo dobrze. Jeśli dobry lekarz, a tym bardziej, że przepisuje potrzebne leki warto się go trzymać. Jeśli będzie cały czas nieprzyjemny to wiadomo po co się stresować :)

@Madlein jsk najbardziej można Wit dha pomaga w odpowiednim rozwoju kory mózgowej u dzieciątko śmiało możesz brać. Jak już wylykasz te to proponuję samo dha jest pregna DHA. Ja ogólnie jestem zwolennikiem lykania witamin oddzielnie niż w tym zestawie jedynie Wit B12 biorę z kwasem foliowym bo mam pod język i to mi służy na moje naczynka, a już inna B12 nie wchlaniala się tak dobrze. Polecam również Wit d3 bardzo ważna, mogą koleżanka w pierwszej ciąży nic nie brała i zalowala, że tej Wit d3 nie brała bo później musiała i tak dawać dziecku i to ciemiaczko dłużej dochodziło do siebie.

Ostatnia edycja:
W ciąży nie jestem, ale pytam na wszelki wypadek. Witaminą D suplementuje się już z dobre 3lata i to w dawce 4000 jednostek. Takie zalecenie od endokrynologa.
A powiedzcie mi czy u Was w aptekach i hurtowniach nie ma euthyroxu? Załamała się, bo nigdy nie brałam nic innego, a dzisiaj cudem wyrwałam Letrox. Podobno też ostatnio o niego ciężko.

@coco07 śluz nie musi oznaczać nic złego chociaż rozumiem Twój strach. Nie martw się na zaś. Wszystko będzie dobrze ❤

@Charlotte21 jak tam u Ciebie? :)

@Dzoana88 kochana z tymi lekarzami już tak bywa. Pamiętam jak ja lezalam w szpitalu też nie był przyjemny, a później na wizycie to nawet przeprosił bo w szpitalu dużo się dzieje, zlecił dużo badań i rozmawiał ze mną bardzo dobrze. Jeśli dobry lekarz, a tym bardziej, że przepisuje potrzebne leki warto się go trzymać. Jeśli będzie cały czas nieprzyjemny to wiadomo po co się stresować :)

@Madlein jsk najbardziej można Wit dha pomaga w odpowiednim rozwoju kory mózgowej u dzieciątko śmiało możesz brać. Jak już wylykasz te to proponuję samo dha jest pregna DHA. Ja ogólnie jestem zwolennikiem lykania witamin oddzielnie niż w tym zestawie jedynie Wit B12 biorę z kwasem foliowym bo mam pod język i to mi służy na moje naczynka, a już inna B12 nie wchlaniala się tak dobrze. Polecam również Wit d3 bardzo ważna, mogą koleżanka w pierwszej ciąży nic nie brała i zalowala, że tej Wit d3 nie brała bo później musiała i tak dawać dziecku i to ciemiaczko dłużej dochodziło do siebie.

Teraz każde dziecko dostaje zalecenie aby codziennie podawać Wit.D3, także to nie przez to że koleżanka nie brała jej w ciąży ;) ja całą ciążę brałam 2000jm a teraz wiki i tak codziennie dostaje ;) tylko ja odstawiłam swoją, żeby póki karmię nie dostawała tej witaminy za dużo :)

@roki_1991 nie wiem jak to wygląda ale ona sama mi tak mówiła ja jej nie oceniam i nie neguje. Teraz jest w ciąży i bierze normalnie witaminy. Mówiła, że żałuję że nic nie brała wcześniej i mały miał braki witamin . :)

@Madlein ja tego nie biorę ale jeśli chcesz mogę zapytać u siebie jak z dostępnością

@roki_1991 nie wiem jak to wygląda ale ona sama mi tak mówiła ja jej nie oceniam i nie neguje. Teraz jest w ciąży i bierze normalnie witaminy. Mówiła, że żałuję że nic nie brała wcześniej i mały miał braki witamin . :)

@Madlein ja tego nie biorę ale jeśli chcesz mogę zapytać u siebie jak z dostępnością

Ja też nie oceniam ;) mówię tylko żeby sobie nie zarzucała że nie brała d3, bo dzieci i tak muszą ją przyjmować :) a niestety niedobory innych się zdarzają

Teraz każde dziecko dostaje zalecenie aby codziennie podawać Wit.D3, także to nie przez to że koleżanka nie brała jej w ciąży ;) ja całą ciążę brałam 2000jm a teraz wiki i tak codziennie dostaje ;) tylko ja odstawiłam swoją, żeby póki karmię nie dostawała tej witaminy za dużo :)
Witamina D jest od lat zalecana obowiązkowo dla noworodków, niemowląt i dzieci. Dzieciom na piersi trzeba także podawać witaminę K.

reklama
W ciąży nie jestem, ale pytam na wszelki wypadek. Witaminą D suplementuje się już z dobre 3lata i to w dawce 4000 jednostek. Takie zalecenie od endokrynologa.
A powiedzcie mi czy u Was w aptekach i hurtowniach nie ma euthyroxu? Załamała się, bo nigdy nie brałam nic innego, a dzisiaj cudem wyrwałam Letrox. Podobno też ostatnio o niego ciężko.
W klinice pytałam podobno euthyrox ma być niedługo niedostępny w Polsce. Jest za tani i trzeba na zachodzie nim zarobić. Też muszę swojego Endo o to zapytać. Dobrze że miałam zapasy bo od 2 tygodni nie mogę wykupić recepty.

Do góry