reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na początku ciąży miałam dość niskie. W okolicach drugiego trymestru wyszło 150/90 i odrazu wdrożyli dopegyt. Powiedziałabym że słabo działał. Trzymał mi je w granicach 140/90. Później jak włączyli mi na skurcze fenoterol, to dołożyli też isoptin. Po porodzie nadciśnienie i tachykardia już zostały. Dostaję teraz trzy inne leki. Dwa z nich podobno można brać w ciąży, jeden to beta bloku i różne informacje czytałam na ten temat, ale ginka i rodzinna nie kazały go odstawić gdybym znów była w ciąży.
A jakie dawki brałaś na mnie też średnio działa ale nie przekracza 140/90 a to poczatek ale może coś dołożą

reklama
A no i w ciąży sprawdzają jeszcze czy nie pojawia się białko w moczu, czy nie ma nadmiernej opuchlizny i czy nie widzisz z aurą. Takie objawy mogą świadczyć o stanie przedrzucawkowym i trzeba natychmiast rozwiązać ciążę.
Także trzeba się pilnować. Ja musiałam kupić ciśnieniomierz i minimum 4 razy dziennie mierzyć ciśnienie. Jak było za wysokie to miałam natychmiast zgłaszać się do szpitala.

A jakie dawki brałaś na mnie też średnio działa ale nie przekracza 140/90 a to poczatek ale może coś dołożą
Niestety nie pamiętam. Kojarzę, że zaczynałam od najmniejszych dawek, a po wizycie w szpitalu kazali brać największą. Wiem że na raz chyba dwie tabletki łykałam, tylko nie wiem ile razy dziennie. Poza tym co 4h isoptin i fenoterol, wszystko mi się mieszało. Żyłam od tabletki do tabletki i od mierzenia ciśnienia do mierzenia ciśnienia.

A na co jest ten isoptin i fenoterol ?
Niestety nie pamiętam. Kojarzę, że zaczynałam od najmniejszych dawek, a po wizycie w szpitalu kazali brać największą. Wiem że na raz chyba dwie tabletki łykałam, tylko nie wiem ile razy dziennie. Poza tym co 4h isoptin i fenoterol, wszystko mi się mieszało. Żyłam od tabletki do tabletki i od mierzenia ciśnienia do mierzenia ciśnienia.

A ja w ramach relaksu wybrałam się z koleżanką z dziećmi w góry pełen luuz polecam wam kochone

Wczoraj w 34t4d o 11.21 i o 11.23 przyszli na świat Amelka i Staś.
Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.

Póki co stan stabilny, nie muszą być na wczesniakach, od początku na zmianę są że mną. A jak wstane (miałam cesarke) to bede miała ich razem przy sobie.
Jesteśmy przezzczesliwi i mamy nadzieję, że uda nam sie niebawem wyjść razem do domu.
Tak bardzo się cieszę! Trzymam za Was kciuki!!! Czekałam na takie wieści :) oczywiście z całego serca gratuluję :) wracajcie szybko i zdrowo do domku :) to jest ogromny sukces :*

Wczoraj w 34t4d o 11.21 i o 11.23 przyszli na świat Amelka i Staś.
Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.

Póki co stan stabilny, nie muszą być na wczesniakach, od początku na zmianę są że mną. A jak wstane (miałam cesarke) to bede miała ich razem przy sobie.
Jesteśmy przezzczesliwi i mamy nadzieję, że uda nam sie niebawem wyjść razem do domu.
Tak bardzo się cieszę! Trzymam za Was kciuki!!! Czekałam na takie wieści :) oczywiście z całego serca gratuluję :) wracajcie szybko i zdrowo do domku :) to jest ogromny sukces :*

Hej dziewczyny :* orientujecie się może czy zwykła doktor rodzinna może mi wypisać l4 z powodu ciąży? Ale żeby nie było ciążowe? W sensie bez oznaczenia litera B?

reklama
Do góry