reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 gratuluję przyrostu bety i trzymaj się mocno.
@Takaja123 ja już swojemu trochę wygarnelam bo on myśli że jak pojadę tam do niego to szybko zaskoczę i nie rozumie tego że tutaj też był i próbowaliśmy i widział ile nam zeszło i plus leki aby zajść.
Teraz czerwiec i sierpień spróbujemy jeśli nic nie wyjdzie to nie wiem co dalej.

Co do plamien moim zdaniem czy słabe czy duże najlepiej zgłosić się do lekarza. Też miałam lekkie plamienia I stało się co się stało. Najlepiej przy nich nic nie dźwigać takie moje zdanie

reklama
Hej dziewczyny :* orientujecie się może czy zwykła doktor rodzinna może mi wypisać l4 z powodu ciąży? Ale żeby nie było ciążowe? W sensie bez oznaczenia litera B?
Z oznaczeniem b na pewno nie może Ci wystawić więc z tym spoko ;) a wystawić ogólnie może zwolnienie jak najbardziej. Moja rodzinna wystawia bez problemu na 2tygodnie. Siostra jak była w ciąży to do niej poszła i powiedziała że prosi o zwolnienie bo jest w ciąży a ma ciężka pracę fizyczna i się boi pracować a wizyta u gina dopiero za 2 tyg

Dzięki za pomoc ;) W takim razie jutro pójdę do lekarki i powiem ze wizyte u gina mam dopiero 10 czerwca...Bo na prawdę boje się pracować z dziećmi przy tych plamieniach.. wgl jestem rozdrażniona i nerwowa jak widzę na wkładce zabarwiony śluz, a to tez nie wpływa dobrze na moja prace bo muszę mieć ogromne pokłady cierpliwości... Miłego weekendu dziewczyny ☺️

@coco07 wcale Ci się nie dziwię, weź l4 od rodzinnej myślę, że nie będzie problemu, a później z ginem ustalisz co dalej. najważniejsze żebyś się nie stresowala niepotrzebnie i przemeczala :) a jak mąż zareagował na pozytywny test? :)

@NadziejawPanu witaj kochana :) co tam i Ciebie? Kiedy masz te badania? Jak u Ciebie wyglądają cykle? Sama teraz mam wydłużone cykle ale @ normalnie przychodzi i dałaś do myślenia tym, że mogą być zrosty. Miłego dnia i trzymam kciuki również za Ciebie ❤️ my w podobnym czasie zaczelysmy starania i troszkę się to ciągnie ale w końcu musi i nam się udać ❤️

@coco07 wcale Ci się nie dziwię, weź l4 od rodzinnej myślę, że nie będzie problemu, a później z ginem ustalisz co dalej. najważniejsze żebyś się nie stresowala niepotrzebnie i przemeczala :) a jak mąż zareagował na pozytywny test? :)

@NadziejawPanu witaj kochana :) co tam i Ciebie? Kiedy masz te badania? Jak u Ciebie wyglądają cykle? Sama teraz mam wydłużone cykle ale @ normalnie przychodzi i dałaś do myślenia tym, że mogą być zrosty. Miłego dnia i trzymam kciuki również za Ciebie ❤ my w podobnym czasie zaczelysmy starania i troszkę się to ciągnie ale w końcu musi i nam się udać ❤

Dokładnie :unsure:
A mąż... No ja się oczywiście popłakałam, on mnie przytulił i powiedział ze będzie co ma być.. ze bardzo się cieszy, ale musimy być tez przygotowani na najgorsze :( to zupełnie nie jest to co za pierwszym razem... wtedy poprostu byłam w ciąży i w lipcu mieliśmy chodzić na spacery z dzidziusiem.. teraz jest walka o każdy dzień

Dziewczynki, w poniedziałek chce sobie oznaczyć poziom Bety (08.05 miałam łyżeczkowanie).
Powiedzcie mi proszę, które Beta HCG powinnam oznaczyć? Jakościowe czy ilościowe?

@coco07 mam nadzieję i mocno trzymam za to kciuki, że najgorsze macie już za sobą i ta ciąża będzie szczęśliwa ❤ ciesz się każda chwila, a stres zawsze będzie niestety towarzyszył ale żeby bylo go jak najmniej.

@Dmalw ilościowe

Hej dziewczyny :* orientujecie się może czy zwykła doktor rodzinna może mi wypisać l4 z powodu ciąży? Ale żeby nie było ciążowe? W sensie bez oznaczenia litera B?
powiem wiecej :) ona na tym etapie nie wystawi z B bo nie masz potwierdzenia ciazy oprocz bety ale jak najbardziej wystawic L4 moze :) ja dostalam bez problemu tylko nie sciemnialam :) powiedzialam jak jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
A na co jest ten isoptin i fenoterol ?
Isoptin jest też na nadciśnienie. Podawało się go przy fenoterolu. A fenoterol był lekiem na podtrzymanie, przeciwskurczowy. Z tego co wiem ze względu na szkodliwość dla ciężarnych został wycofany. Powodował właśnie między innymi tachykardie, której ja się nabawiłam podczas jego przyjmowania i tak już została.

Do góry