reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 ale przyznaje ze jak w szpitalu pielęgniarki robiły mi zastrzyki z fraxi, to ciach - wbite i szybko wpuszczone ;) ale miałam wrażenie że fraxi ma dwa razy cieńsza igle niż neoparin ;)

reklama
@roki_1991 ja wtedy robiłam clexane i było w porządku tylko jeden ten zastrzyk co mąż robił powoli to zrobił się siniak i bolało. Teraz mam neoparin i jeszcze jeden clexane. Zobaczę czy jest różnica :)

W końcu się doczekałam na wieści od @Oczekujaca123
Bardzo się cieszę, ze wszystko się dobrze układa i maluszki dalej siedzą w brzuszku. [emoji173]️Mocno Wam kibicuje i denerwowałam się, ze tak długo milczysz..

Co do braku akcji serca u zarodka, pierwsze badanie miałam jakoś w 4 tc, nawet jaja płodowego nie było widać. W 6tc coś się działo, serca brak.
Tydzień później już pięknie biło serduszko, okazało się, ze ciąża młodsza o tydzień, w tym niby 7t3d ciąża miała 6t2d.
Także ja bym poczekała jeszcze z wyrokowaniem, bo różnie to bywa naprawdę. Mocno trzymam kciuki za Was dziewczyny.

Co do heparyny i acardu, to acard kazano mi brać od razu jak nie dostałam @ i test wyszedł pozytywny.
Fraxy dostałam dopiero jak się uwidoczniło serduszko.
I tylko do 14 tc brałam acard.

Spokojnego wieczoru:*

W końcu się doczekałam na wieści od @Oczekujaca123
Bardzo się cieszę, ze wszystko się dobrze układa i maluszki dalej siedzą w brzuszku. [emoji173]️Mocno Wam kibicuje i denerwowałam się, ze tak długo milczysz..

Co do braku akcji serca u zarodka, pierwsze badanie miałam jakoś w 4 tc, nawet jaja płodowego nie było widać. W 6tc coś się działo, serca brak.
Tydzień później już pięknie biło serduszko, okazało się, ze ciąża młodsza o tydzień, w tym niby 7t3d ciąża miała 6t2d.
Także ja bym poczekała jeszcze z wyrokowaniem, bo różnie to bywa naprawdę. Mocno trzymam kciuki za Was dziewczyny.

Co do heparyny i acardu, to acard kazano mi brać od razu jak nie dostałam @ i test wyszedł pozytywny.
Fraxy dostałam dopiero jak się uwidoczniło serduszko.
I tylko do 14 tc brałam acard.

Spokojnego wieczoru:*
Pamiętasz może jakiej wielkości zarodek miałaś w 6tc? Wszystko się dobrze skończyło? Dla lekarza to było normalne, ze nie ma akcji serca na tym etapie?

Pamiętasz może jakiej wielkości zarodek miałaś w 6tc? Wszystko się dobrze skończyło? Dla lekarza to było normalne, ze nie ma akcji serca na tym etapie?
Kochana ja mam chyba zdjęcie z USG własnie z okolic 6tygodnia to jutro Ci mogę sprawdzić wielkość zarodka w domu i napiszę bo dopiero jutro przed południem będę w domu

Z tego co czytam to ważna jest wielkość pęcherzyka ciazowego. Nawet jak nie widac zarodka A jest mniejszy niż 25 mm na przełomie 6/7 tv to jest jeszcze szansa. Ja w 6t3 mam 30 mm pęcherzyk i prawie żadnych szans. Także jest wiele czynników;)

Z tego co czytam to ważna jest wielkość pęcherzyka ciazowego. Nawet jak nie widac zarodka A jest mniejszy niż 25 mm na przełomie 6/7 tv to jest jeszcze szansa. Ja w 6t3 mam 30 mm pęcherzyk i prawie żadnych szans. Także jest wiele czynników;)
Uuu to mój pęcherzyk ma chyba 15mm tylko ;/ i lekarz właśnie mówił, ze mały jest

Witam wszystkich!! ;)
Mam na imie Asia mam 29lat tzn w lipcu skończę ;) mieszkam w UK.
Bylam na tym forum rok temu ale niestety poronilam i psychicznie nie dalam rady wiec odpuscilam wszystko co zwiazane z ciąża itp.
Mianowicie teraz 1 miesiac starania w niedziele podobno z mojego kalendarzyka byla owulacja ale staramy sie od piereszego dnia po skonczonej miesiaczce czyli od 09.05 do dzis ;) mam syna 8 letniego ciaza książkowa:) urodzony w pazdzierniku 2011r , 2018r kwiecień poronienie 6tydz, a teraz starania oby sie udalo na prawdę wzięłam sie za siebie rzucilam papierosy, dobre i zdrowe odzywianie w sumie na tym pkt mam bzika i superfood wszystko co zielone czy w proszku czy w jedzeniu bo to zdrowe ;) dodatkowo pregnacare dla niej i dla niego
Mojego M tez pase wszystkim co zdrowe;)
Pozdrawiam was wszystkie! Xxx

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny! Sama nie wierzę, że tak daleko zaszłam [emoji173]

@Takaja123 ja brałam od początku z przerwami bo plamilam, ale moja gin mówiła, że od 16tc to już na 100% muszę brać. Potem się porobiło jak się porobiło i że było za duże ryzyko porodu to od 24tc nie biorę, ale mam dużą dawkę heparyne

@justyndziuk nawet nie zauważyłam, że mnie z forum wypisalo i powiadomienia nie przychodzą. Myślałam, że tu taka cisza. Hehe :D

reklama
@coco07 przemywaj octeniseptem przed zrobieniem i radzę robić szybko czyli wklucie i szybko wstrzyknac i wyjąć bo mi jak mąż robił to powoli powoli i raz ze bardziej bolało dwa że siniak był okropny. Najlepiej rób w pozycji siedzącej złap skórę i wkluj się :)

No mąż mi właśnie robił powolutku, zanim to wbił, zanim wpuścił płyn itd minęła wieczność. Teraz chce właśnie spróbować na siedząco i szybko ;) a przemywałam wacikiem ze spirytusem salicylowym ...

@Lu_cy Wlasnie uciskalam i masowalam kilka minut ☺

@mohaaa Ja wczoraj wyszperalam stare zdjęcia z usg i chciałam ci sprawdzić jaka wielkość, ale u mnie nic takiego nie pisze :( mogę ci zrobić zdjęcie jeśli chcesz ... pisze na pewno ze pierwsze usg było w 4t6d i wyedy był sam pecherzyk, a drugie w 6t6d i wtedy było już serduszko ...

Właśnie wróciłam z bety i czekam z niecierpliwością na wyniki :unsure: Ale wydaje mi się ze dziś test wyszedł już mocniej (a i tak popełniłam błąd bo tak mi się chciało siku ze nie doczytałam ze trzeba trzymać pod strumieniem 10 sek a ja się bałam ze go zaleje i trzymałam z 3 sekundy..

Załączniki

• 754D31D9-8FDC-4E7C-8BF2-3CDCA76994FD.jpeg
    754D31D9-8FDC-4E7C-8BF2-3CDCA76994FD.jpeg
    513,9 KB · Wyświetleń: 92
Ostatnia edycja:
Do góry