reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Zabulinka_86 ja czekałam na pierwszą miesiączkę 6 i pół tygodnia. Nie wiem, w którym tc poroniłaś. Jak wcześnie i beta nie była super wysoka, to powinna już wrócić do normy. U mnie ciąża zatrzymała się prawdopodobnie koło 5tc, w 7tc jak roniłam to beta była już 0,28.

reklama
Dokładnie, ja zaczęłam plamic w 3tygodniu od iui, beta doszła ponad 300
@Zabulinka_86 ja czekałam na pierwszą miesiączkę 6 i pół tygodnia. Nie wiem, w którym tc poroniłaś. Jak wcześnie i beta nie była super wysoka, to powinna już wrócić do normy. U mnie ciąża zatrzymała się prawdopodobnie koło 5tc, w 7tc jak roniłam to beta była już 0,28.

Charlotte21 objawy na ciaze sa takie same jak na okres. Bol brzycha pojawia sie bardzo czesto. Jak sie martwisz to wez nospe. Trzymam moooocno kciuki zeby sie udalo ...mam ten sam problem co ty z komorkami nk wiec tym bardziej ci kibicuje !!! Mysl pozytywnie.
@Takaja123 widzisz, nie zrozumiałam :) to potwierdzam, że tylko na podstawie mojego badania byliśmy leczeni oboje. Też trzymam za siebie kciuki. Wczoraj w nocy myślałam, że to już koniec, a dzisiaj wygrzebałam już ostatni test ciążowy i od razu dwie grube krechy są. Ale martwi mnie ten ból brzucha, Poprzednio tak nie miałam. Jak byłam w pierwszej ciąży to w ogóle nie bolał mnie jak na okres. No nic trzeba czekać :)
A brałaś może Encorton?

@Dzoana88 też tak myślę, może jeszcze niż straconego. Każdy cykl jest inny. Ja w pierwszej ciąży w dniu spodziewanej miesiączki miałam drugą bardzo bladą kreskę (robiłam po południu). A teraz w tym cyklu robiłam 3 dni przez dniem spodziewanej i miałam blade a dzisiaj kiedy mam dostać okres mam dwie grube kreski. Niby organizm ten sam, a inaczej testy u mnie działają. Kreski są, ale ból brzucha od wczoraj, więc martwię się, ze jednak okres przyjdzie. I to takie będzie rozczarowanie...trzymam kciuki!!! Jak nie ten cykl to następny. Nie wiem czy jesteście wierzące, ale za wszystkie się pomodlę. Warto wszystkiego spróbować :) Trzymaj się :)

Charlotte21 objawy na ciaze sa takie same jak na okres. Bol brzycha pojawia sie bardzo czesto. Jak sie martwisz to wez nospe. Trzymam moooocno kciuki zeby sie udalo ...mam ten sam problem co ty z komorkami nk wiec tym bardziej ci kibicuje !!! Mysl pozytywnie.
Ból brzucha był przez 3 dni. Już teraz jest spokój. Jak biorę encorton to mi lepiej. ;) teraz właśnie jestem na wlewie ;) ogólnie nie mogę uwierzyć nawet w przyrost bety bo nie mam objawów ciazy. ah te leki. Działają dziwnie czasem.
W poprzedniej ciazy od samego początku spałam na stojąco. Czułam się fatalnie. Ale to może przez te komórki nk które niestety walczyły z dzieckiem. ...

Ogólnie duphaston biorę 2 razy dziennie od wlewu, czyli po owulacji i ciągle go biorę. Jutro będę się kontaktować z lekarką czy faktycznie nie trzeba zwiększyć dawki (jak dociągnę do jutra) Od pozytywnego testu biorę tez Encorton. Jak jutro beta wyjdzie ok to muszę się umówić na kolejny wlew. Ja w poprzedniej ciąży nie plamiłam. Raz miałam różowe zabarwienie śluzu i wtedy okazało się, ze serce przestało bić i miałam podobne bóle brzucha jak wczoraj w nocy. Dlatego tak panikuje... Też się ciągle modle, bo nic innego mi nie zostało :) Może rozwiązanie będzie wziąć tą luteinę dopochwowo. Odstawiłam też Oeparol, bo dziewczyny raczej jednogłośnie o tym mówiły aby w ciązy nie brać, bo powodować mogą skurcze macicy. Więc wolę nie ryzykować.
W sumie to biorę teraz Prenatal Uno, Trivagin, Eythyrox 50 i 75, Encorton, Duphaston, Acard 75 i nie mam wskazań do heparyny. :)

A brałyście normalnie nospe w ciąży? Mi poprzednia lekarka zabroniła, tak samo miałam wykluczyć w ogóle herbatę i kawę... co sądzicie?
W 3 ciazach donoszonych nospe bralam prawie jak cukierki. Maksymalne dobowe dawki... z powodu skurczow. Wszystkie dzieci zdrowe jak rydze [emoji41]

Dziewczyny teraz oficjalnie już mogę się trochę pochwalić. ;) W niedzielę 2 kreski na teście. Poniedziałek beta (30dc.) 500 a po 2 dniach beta 2000 ! ;) chyba jest dobrze co ? To pierwszy cykl starań po poronieniu i pierwszy z wlewami. Ufff. Boję się chwalić. Ale w sumie zawsze może coś się zdarzyć. ...
Baaaaardzo bardzo sie ciesze musi byc dobrze

Cześć wszystkim. Nie wiem, czy mnie pamiętacie. To ja Dagmarka1991. Powróciłam, musiałam mieć przerwę, bo nie dawałam rady, ale teraz jest o wiele lepiej. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Ból brzucha był przez 3 dni. Już teraz jest spokój. Jak biorę encorton to mi lepiej. ;) teraz właśnie jestem na wlewie ;) ogólnie nie mogę uwierzyć nawet w przyrost bety bo nie mam objawów ciazy. ah te leki. Działają dziwnie czasem.
W poprzedniej ciazy od samego początku spałam na stojąco. Czułam się fatalnie. Ale to może przez te komórki nk które niestety walczyły z dzieckiem. ...
Charlette ja w ciazy z synem nie mialam prawie wcale objawow ani piersi ani spanie nic , nudnosci i wymioty zaczely sie dopiero w 8tc
z corkami za to pelen przekroj juz od samego poczatku

CHarlotte czy ty jestes z Trojmiasta do jakiego immunologa chodzisz ?

Cześć wszystkim. Nie wiem, czy mnie pamiętacie. To ja Dagmarka1991. Powróciłam, musiałam mieć przerwę, bo nie dawałam rady, ale teraz jest o wiele lepiej. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Hej kochana ja Cię pamiętam, co u Ciebie słychać??? Ja od grudnia na etapie starań poki co bezowocnych.

reklama
Dagmarka - ja też Ciebie pamiętam. Bardzo się cieszę, że psychicznie jest lepiej.

@Charlotte21 Każda ciąża jest inna. Nie zadręczaj się objawami. U mnie praktycznie żadnych typowo ciążowych objawów nie było - ani cycki nie bolały, ani mdłości nie męczyły, sił miałam tyle co zwykle. Beta ładnie rośnie, więc tylko się cieszyć. Zresztą na typowe objawy to jeszcze zdecydowanie za wcześnie u Ciebie. Jeszcze ze 2-3 tygodnie i mogą się pojawić.

Do góry