reklama
coco07
Fanka BB :)
@Takaja123 Dobrze, ze coś się zaczyna klarować ☺ Macie antybiotyk to teraz tylko pilnować męża, żeby ładnie zażywał i smarował i za kilka dni napiszesz nam tu ze wszystko wróciło do normy i mąż sobie „odbija” i nie daje Ci spokoju
Mnie zaczął kłuć po południu jajnik i ból się rozkręcił na ta chwile ...
Także chyba wszystko Ok z tym ze ...
To już trzeci cykl z prawym jajnikiem! Nigdy tak nie miałam, bo przeważnie było naprzemiennie lub sporadycznie zdarzyło się ze dwa miesiące z rzędu była owu z tego samego jajnika, ale nigdy 3..
I teraz ciekawi mnie czemu lewy jajnik od czasu zabiegu tak się obija (a ciąża była z lewego) nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, czy coś jest nie halo. I druga rzecz- powiedzcie mi dlaczego u mnie objawy dni płodnych nie ida w parze ze sobą? Najpierw w poniedziałek miałam sporo śluzu płodnego, później wtorek już „mętniał”, dziś już wgl nie jest płodny, a jajnik kłuje i test owu wyszedł mi dziś pozytywny, czyli owu może będzie jutro ..
I to wszystko w ogóle mi się nie łączy w całość
To już trzeci cykl z prawym jajnikiem! Nigdy tak nie miałam, bo przeważnie było naprzemiennie lub sporadycznie zdarzyło się ze dwa miesiące z rzędu była owu z tego samego jajnika, ale nigdy 3..
I teraz ciekawi mnie czemu lewy jajnik od czasu zabiegu tak się obija (a ciąża była z lewego) nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, czy coś jest nie halo. I druga rzecz- powiedzcie mi dlaczego u mnie objawy dni płodnych nie ida w parze ze sobą? Najpierw w poniedziałek miałam sporo śluzu płodnego, później wtorek już „mętniał”, dziś już wgl nie jest płodny, a jajnik kłuje i test owu wyszedł mi dziś pozytywny, czyli owu może będzie jutro ..
Dzoana88
Jakoś 6-7 lat temu zrobila mu się taka hmm jakby przepuklina, był z nią u urologa i ten wysłał go też na badania nasienia. Wyszły takie nie najlepsze te wyniki Ale bez tragedii. Powiedzial mu wtedy że gdyby kiedys mial problem z poczeciem dziecka to może będzie trzeba pomyśleć o podwiazaniu jednego nasieniowodu żeby drugi zaczął lepiej pracować. sobie ta wypowiedź przypomniałam dwa dni temu i tak mi siedzi to w głowie.... dziś napomknelam że chciałabym żeby znowu pojechał na badanie nasienia żeby zobaczyć jak to wyglada po tylu latach...chyba jeszcze nie wziął tego na poważnie, póki co zamowilam mu fertilman. To i tak powiedział że go faszeruje aschwagande ma i teraz ten fertilman, to aż tak duzo ? Ja biorę 11 tabletek dziennie i nie marudzę. Myślisz że może słabe nasienie byc przyczyna tego że poprzednia ciaza sie nie rozwijała A teraz nie mogę zajść w ciążę?? Tak mi to siedzi w głowie, no musi sie zbadać nie ma bata@Dzoana88 kochana głową do góry. Mąż robił badanie nasienia? Może warto wprowadzić jakieś witaminy? Mój mąż bierze vitotal dla mężczyzn i erotic dla mężczyzn same zioła.
Takaja123
@Dzoana88 nie wiem czy to mogło mieć wpływ. Kiedyś gdzieś czytałam, że do 5 lub 6tyg jeśli dochodzi do poronienia może mieć wpływ słaba jakość nasienia. Musiałabym poszukać tego artykułu. Ja się na tym nie znam. A w którym Tc doszło do poronienia? Może dopytaj o to lekarza. To dużo bierzesz tych tabletek. Ja teraz biorę jedynie Miositogyn to co mi lekarz przepisal i teraz nawet Acard odstawilam.
@coco07 oj żeby tak było jak piszesz poczekam 10 dni i zobaczymy
Ostatnia edycja:
Dzoana88
Ja bylam na pierwszej wizycie dopiero 8tc Ale nie widział zarodka, za to w szpitalu widziała niby coś i powiedziała że ciąża zagrożona ale w nocy już było po..., także sama nie wiem... muszę się umówić na wizytę i obgadać to Ale mojego cwaniaczka też pośle na wyniki. Tabletki mam zamiar dokończyć bo dużo mi juz nie zostało w pudełkach i będę brala tylko metyle sobie później juz hmm no i ten acard raczej tez.@Dzoana88 nie wiem czy to mogło mieć wpływ. Kiedyś gdzieś czytałam, że do 5 lub 6tyg jeśli dochodzi do poronienia może mieć wpływ słaba jakość nasienia. Musiałabym poszukać tego artykułu. Ja się na tym nie znam. A w którym Tc doszło do poronienia? Może dopytaj o to lekarza. To dużo bierzesz tych tabletek. Ja teraz biorę jedynie Miositogyn to co mi lekarz przepisal i teraz nawet Acard odstawilam.
adzik
Będę wdzięczna jeśli znajdziesz ten artykuł [emoji847] Chętnie poczytam. U mnie wyglądało to tak że zarodek obumarł w 6tyg A ja dowiedziałam się o tym na kolejnej wizycie którą wymusilam na gin no zaczęłam płacić. Byłam wtedy w 8 tyg A raczej była bym
@Dzoana88 nie wiem czy to mogło mieć wpływ. Kiedyś gdzieś czytałam, że do 5 lub 6tyg jeśli dochodzi do poronienia może mieć wpływ słaba jakość nasienia. Musiałabym poszukać tego artykułu. Ja się na tym nie znam. A w którym Tc doszło do poronienia? Może dopytaj o to lekarza. To dużo bierzesz tych tabletek. Ja teraz biorę jedynie Miositogyn to co mi lekarz przepisal i teraz nawet Acard odstawilam.
Charlotte21
Raz miałam podobnie. Niestety na dzień przed wakacjami. Mąż powiedział, że ma takie czerwone krostki i że jest czerwone i piecze. No i pech chciał, że mnie też zaraził. Oboje stosowaliśmy maść z apteki. W tym przypadku przeszło, a może u twojego M, się rozwinęło? Wtedy tez mój M miał problemy z chęcią do przytulaniaMąż już wrócił. Ma jakąś infekcje dostał antybiotyk i jakiś spray. Z moczu nic lekarz też nie wyczytał ale od razu zauważył zaczerwienienie i opuchniecie. Na razie leczenie ma trwać 10 dni i wizyta. Nie powiedział nic konkretnego co to tylko, że infekcja i ja mam leczyć się indywidualnie u swojego lekarza ale nie znam szczegółów ani nic to nie wiem co mi mój lekarz poradzi. Jedynie co zauważyłam ostatnio po zbliżeniu to, że mam chyba opryszczke jakąś krosta na wargach sromowych wyskoczyła na drugi dzień po zbliżeniu. Dziś biorę ostatnia globulke dopochwowo, a na to mam herpex. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie odpowiedni skutek. Przepraszam Was dziewczyny, że ostatnio musiałyscie słuchać mojego biadolenia ale nie mam komu się wygadac i dziękuję za wsparcie. ❤
Bardzo się cieszę, że coś się powoli wyjaśnia. Pamiętam jaka byłam wściekła kiedy musiliśy 20 dni brać antybiotyk na ureaplasme. Wściekła to mało powiedziane. 6 tygodni wyjęte z życia. Ale potem byłam przeszczęśliwa, bo wiedziałam co leczyć i jak Więc mam nadzieję, że też lekarz rodzinny coś więcej powie
Charlotte21
Co do owulacji z jajników To ja miałam na każdym monitoringu, a były 4 miałam owulacje z prawego jajnika. I w większości miałąm objawy owulacyjne to zawsze kłucie było po prawej stornie. Też pytałam lekarzy czy to normalne i mówili, że skoro jest owulacja to nie ma co się na razie przejmować No i potem po poronieniu miałam pierwszy cykl z lewego jajnika i się udało akurat taki psikus u mnie.@Takaja123 Dobrze, ze coś się zaczyna klarować ☺ Macie antybiotyk to teraz tylko pilnować męża, żeby ładnie zażywał i smarował i za kilka dni napiszesz nam tu ze wszystko wróciło do normy i mąż sobie „odbija” i nie daje Ci spokoju
Jeżeli chodzi o objawy i śluz, to każdy organizm jest inny. Mam na dowód tutaj historie mojej koleżanki, której syn kończy niedługo już roczek. Miała tak samo jak ty ! Wszystko wskazywało na owulacje: śluz, bóle owulacyjne, temteratura, nawet testy owulacyjne i potem na monitoringach wyszło, że owulacja jest znacznie wcześniej. I dopiero jak jakiś czas podziałali z tą informacją to była w ciąży (ale miała też problem z prolaktyną, ponad 200). Także trzeba na to wygląda przez cały cykl się przytulać albo iść na monitoring
reklama
Takaja123
@Dzoana88 @adzik Link do: Przełomowe badania! Zła jakość plemników przyczyną wielu poronień to jest ten artykul tyle, że tu nic nie ma o tych Tc coś pomieszalam