reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja miałam podejrzenie hashi i trafiłam do super dietetyk która mi o tym właśnie dużo opowiadała. Mam też koleżankę z hashi i ona właśnie mówi że unika glutenu i co tam jeszcze. Wyniki ma dużo lepsze i samopoczucie też. Także może warto też pomyśleć :) aha i ta dietetyk mi właśnie mówiła że te przeciwiała tarczycy ładnie spadają jak się odstawi gluten ;)
Super dziękuję za wiadomości będę dzisiaj rozmawiała z Endo i dokładnie z nim omówię moje wszystkie wyniki. On też jest dietetykiem więc napewno coś mi doradzi.

reklama
@roki_1991 to gluten może mieć wpływ na hormony tarczycy u osoby, która nie jest chora na celiake?!

@Niepatrzwstecz u mnie tak samo... Test dzisiaj biały aż po oczach razi. Ale bete z krwi zrobiłam. Chociaż wiem, że to będzie tylko formalność.

Dziewczyny dzisiaj w labie było mega zamieszanie na paragonu mam nabite HCG całkowite. To jest to samo co beta? A jeśli nie to jak interpretować taki wynik?

Dziewczyny dzisiaj w labie było mega zamieszanie na paragonu mam nabite HCG całkowite. To jest to samo co beta? A jeśli nie to jak interpretować taki wynik?
Dobre badanie zrobiłaś. W labie pewnie chcieli się upewnić, czy chcesz "test ciążowy", czy wolną podjednostkę beta HCG, którą bada się np. do testu Pappa pod koniec I trym ciąży.

Co do diety bezglutenowej i chorob tarczycy, to jest to niezależne od cieliakii. Nie każdy endokrynolog uznaje w skuteczność diety bgl. Niektórzy twierdzą, że gluten szkodzi też przy mutacjach mthfr.

@roki_1991 to gluten może mieć wpływ na hormony tarczycy u osoby, która nie jest chora na celiake?!

@Niepatrzwstecz u mnie tak samo... Test dzisiaj biały aż po oczach razi. Ale bete z krwi zrobiłam. Chociaż wiem, że to będzie tylko formalność.

Właśnie dlatego ja zasięgne opinii na ten temat od Endo który też jest diabetologiem. Każdy mówi co innego i tak naprawdę mam mieszane uczucia i wolę się upewnić.

Ja już nie wiem czy jest sens robić następny ale na okres też objawów nie mam [emoji2356]

Mam takie wyniki, tzn. że jest wszystko ok?

Załączniki

• IMG_20190509_140758.jpg
    IMG_20190509_140758.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry