reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ile po poronieniu miałyście pierwszy okres? U mnie dziś jest równo 6 tygodni a okresu nie ma. W zeszłym tygodniu jedynie miałam małe plamienie. Wczoraj byłam u gina i wszystko ok i mówiła, że jeszcze trzeba czekać. Mieliśmy jedną chwilę zapomnienia niecałe 2 tygodnie temu. Czy 6 tygodni po poronieniu beta z poprzedniej ciąży jeszcze może się utrzymywać?
Dostałam też wczoraj acard, wiem, że niektóre bierzecie, tak naprawdę na co się go bierze? Mi powiedziała, że wagę mam za wysoką i dlatego.

reklama
Dziewczyny ile po poronieniu miałyście pierwszy okres? U mnie dziś jest równo 6 tygodni a okresu nie ma. W zeszłym tygodniu jedynie miałam małe plamienie. Wczoraj byłam u gina i wszystko ok i mówiła, że jeszcze trzeba czekać. Mieliśmy jedną chwilę zapomnienia niecałe 2 tygodnie temu. Czy 6 tygodni po poronieniu beta z poprzedniej ciąży jeszcze może się utrzymywać?
Dostałam też wczoraj acard, wiem, że niektóre bierzecie, tak naprawdę na co się go bierze? Mi powiedziała, że wagę mam za wysoką i dlatego.
Hej ;) ja po zabiegu dostałam pierwszego okres mu po 29 lub 30 dniach. Tak jak normalnie mam cykl. Wszystko było zagojone i ładnie odbudowane. Acard jest na zakrzepy i zatory. Na rozszerzenie krwi. ;)

Właśnie taki podobny artykuł czytalam... muszę umówić się na wizytę i podpytam, dziś przed pracą powiedziałam mojemu o tym ze ma na poważnie dziś pomyśleć o badaniach i najlepiej jakby zadzwonił się umówić. Tylko nie pamiętam teraz pod jakim kontem zbadać tzn jak to się nazywa hmmm seminogram? I coś jeszcze na jakieś bakterie nie wiem jak fachowo się to zwie A chciałabym żeby za jednym badaniem zrobić wszystko żeby już go drugi raz nie męczyć

@Takaja123 cieszę się że udało się męża zdiagnozować. Wyleczcie się oboje i trzymam mocno kciuki [emoji110]

@Charlotte21 każda ciąża jest inna [emoji4] Przyrost bety masz piękny, więc nie martw się na zapas [emoji3590] Kiedy masz wizytę?

Właśnie taki podobny artykuł czytalam... muszę umówić się na wizytę i podpytam, dziś przed pracą powiedziałam mojemu o tym ze ma na poważnie dziś pomyśleć o badaniach i najlepiej jakby zadzwonił się umówić. Tylko nie pamiętam teraz pod jakim kontem zbadać tzn jak to się nazywa hmmm seminogram? I coś jeszcze na jakieś bakterie nie wiem jak fachowo się to zwie A chciałabym żeby za jednym badaniem zrobić wszystko żeby już go drugi raz nie męczyć
Seminogram(badanie rozszerzone nasienia) + posiew [emoji8]

Te przeciwciała będziesz mieć już podwyższone raczej. Ale nie wydaje mi się żeby one miały wpływ na ciążę. Nie spotkałam się przynajmniej z takimi opiniami. Jeśli tsh masz unormowane to powinno być okej. A powiedz mi, stosujesz jakaś dietę w związku z hashi? Unikanie glutenu itp?

Ja byłam spuchnieta na twarzy po encortonie. Więcej rzeczy nie zauważyłam, choć przyznaje ze nigdy nie odwazylam się przeczytać skutków ubocznych tego leku. A co do objawów to po pierwsze każda ciąża inna więc nie ma co patrzeć jak było w poprzedniej, a po drugie to nie jest tak ze cycki bolą cały czas. Jednego dnia mogą boleć innego nie i to normalne :) u mnie było właśnie raz tak raz tak. I jak tu schizowalam jak tylko przestawaly boleć, to tylko te co są tu dłużej wiedzą :) przyrost bety ładny także nie denerwuj się :)

Czekam na wieści i trzymam kciuki!! :)
Dietę mam ale jeszcze ustalona z Polski to już mam ja w głowie. Ale o glutenie nic nie wiem. Nic nikt w Polsce z żadnych lekarzy nie wspomniał. Zapytam tutaj endokrynologa dzisiaj co do glutenu przy hashimoto.

@Takaja123 cieszę się że udało się męża zdiagnozować. Wyleczcie się oboje i trzymam mocno kciuki [emoji110]

@Charlotte21 każda ciąża jest inna [emoji4] Przyrost bety masz piękny, więc nie martw się na zapas [emoji3590] Kiedy masz wizytę?
Koło 21 maja mam przyjść. Obecnie jestem właśnie na wlewie z intralipidu. zobaczę jaki termin uda mi się "zlapac" do Pani doktor najbliżej 21 maja. ;)

reklama
Ja zaczęłam plamic 28 kwietnia a wlasciwy okres przyszedł chyba 7 maja (tak mi się wydaje że to już okres, dziś mam wizytę więc się okaże)

Do góry