reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ile po poronieniu miałyście pierwszy okres? U mnie dziś jest równo 6 tygodni a okresu nie ma. W zeszłym tygodniu jedynie miałam małe plamienie. Wczoraj byłam u gina i wszystko ok i mówiła, że jeszcze trzeba czekać. Mieliśmy jedną chwilę zapomnienia niecałe 2 tygodnie temu. Czy 6 tygodni po poronieniu beta z poprzedniej ciąży jeszcze może się utrzymywać?
Dostałam też wczoraj acard, wiem, że niektóre bierzecie, tak naprawdę na co się go bierze? Mi powiedziała, że wagę mam za wysoką i dlatego.

reklama
Dziewczyny ile po poronieniu miałyście pierwszy okres? U mnie dziś jest równo 6 tygodni a okresu nie ma. W zeszłym tygodniu jedynie miałam małe plamienie. Wczoraj byłam u gina i wszystko ok i mówiła, że jeszcze trzeba czekać. Mieliśmy jedną chwilę zapomnienia niecałe 2 tygodnie temu. Czy 6 tygodni po poronieniu beta z poprzedniej ciąży jeszcze może się utrzymywać?
Dostałam też wczoraj acard, wiem, że niektóre bierzecie, tak naprawdę na co się go bierze? Mi powiedziała, że wagę mam za wysoką i dlatego.
Hej ;) ja po zabiegu dostałam pierwszego okres mu po 29 lub 30 dniach. Tak jak normalnie mam cykl. Wszystko było zagojone i ładnie odbudowane. Acard jest na zakrzepy i zatory. Na rozszerzenie krwi. ;)

Właśnie taki podobny artykuł czytalam... muszę umówić się na wizytę i podpytam, dziś przed pracą powiedziałam mojemu o tym ze ma na poważnie dziś pomyśleć o badaniach i najlepiej jakby zadzwonił się umówić. Tylko nie pamiętam teraz pod jakim kontem zbadać tzn jak to się nazywa hmmm seminogram? I coś jeszcze na jakieś bakterie nie wiem jak fachowo się to zwie A chciałabym żeby za jednym badaniem zrobić wszystko żeby już go drugi raz nie męczyć

@Takaja123 cieszę się że udało się męża zdiagnozować. Wyleczcie się oboje i trzymam mocno kciuki [emoji110]

@Charlotte21 każda ciąża jest inna [emoji4] Przyrost bety masz piękny, więc nie martw się na zapas [emoji3590] Kiedy masz wizytę?

Właśnie taki podobny artykuł czytalam... muszę umówić się na wizytę i podpytam, dziś przed pracą powiedziałam mojemu o tym ze ma na poważnie dziś pomyśleć o badaniach i najlepiej jakby zadzwonił się umówić. Tylko nie pamiętam teraz pod jakim kontem zbadać tzn jak to się nazywa hmmm seminogram? I coś jeszcze na jakieś bakterie nie wiem jak fachowo się to zwie A chciałabym żeby za jednym badaniem zrobić wszystko żeby już go drugi raz nie męczyć
Seminogram(badanie rozszerzone nasienia) + posiew [emoji8]

Te przeciwciała będziesz mieć już podwyższone raczej. Ale nie wydaje mi się żeby one miały wpływ na ciążę. Nie spotkałam się przynajmniej z takimi opiniami. Jeśli tsh masz unormowane to powinno być okej. A powiedz mi, stosujesz jakaś dietę w związku z hashi? Unikanie glutenu itp?

Ja byłam spuchnieta na twarzy po encortonie. Więcej rzeczy nie zauważyłam, choć przyznaje ze nigdy nie odwazylam się przeczytać skutków ubocznych tego leku. A co do objawów to po pierwsze każda ciąża inna więc nie ma co patrzeć jak było w poprzedniej, a po drugie to nie jest tak ze cycki bolą cały czas. Jednego dnia mogą boleć innego nie i to normalne :) u mnie było właśnie raz tak raz tak. I jak tu schizowalam jak tylko przestawaly boleć, to tylko te co są tu dłużej wiedzą :) przyrost bety ładny także nie denerwuj się :)

Czekam na wieści i trzymam kciuki!! :)
Dietę mam ale jeszcze ustalona z Polski to już mam ja w głowie. Ale o glutenie nic nie wiem. Nic nikt w Polsce z żadnych lekarzy nie wspomniał. Zapytam tutaj endokrynologa dzisiaj co do glutenu przy hashimoto.

@Takaja123 cieszę się że udało się męża zdiagnozować. Wyleczcie się oboje i trzymam mocno kciuki [emoji110]

@Charlotte21 każda ciąża jest inna [emoji4] Przyrost bety masz piękny, więc nie martw się na zapas [emoji3590] Kiedy masz wizytę?
Koło 21 maja mam przyjść. Obecnie jestem właśnie na wlewie z intralipidu. zobaczę jaki termin uda mi się "zlapac" do Pani doktor najbliżej 21 maja. ;)

reklama
Ja zaczęłam plamic 28 kwietnia a wlasciwy okres przyszedł chyba 7 maja (tak mi się wydaje że to już okres, dziś mam wizytę więc się okaże)

Do góry