reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@annkow111 mi lekarz zalecił na wyrównanie cyklu i teraz już biorę zawsze po owulacji. Ja też robiłam Antykoagulant toczniowy i zespół antyfosfolipidowy i tsm też wyszło mi wszystko dobrze i dlatego zrobiłam trombofilie i tam już nie wszystko było ok

@Psiara1996 wydaje mi się że jest Oki. Przy wyniku powinnaś mieć podane normy. Zawsze możesz poprosić o dodatkowy progesteron profilaktycznie bo to nie zaszkodzi i mój lekarz mówił, że on dobrze wpływa na macice i na początku ciąży nie ma takich bólów brzucha.
Według mojego labu 1 trymestr 11-44 norma. Mam nadzieję że 22 biorąc pod uwagę że był to 4-5 tydzień jest wporzadku.

reklama
Generalnie przy dodatniej becie progesteron powinien być powyżej 20, u Ciebie jest :) im wyższy tym lepszy. Ja miałam progesteron 18 i dostałam duphaston 3x1. Jesli masz możliwość kontaktu z ginem, to polecam, może dostaniesz luteine/dupka. Bez paniki :)

Mój lekarz powiedział, że jeśli mi coś przepisze to właśnie dopiero we wtorek jak zobaczy pęcherzyk/zarodek. Więc jestem bez żadnego podtrzymania :(

@Jusstyna1501 ja teraz miałam ciąże biochemiczna i pierwszy wynik bety 11,7 a na drugi dzień robiłam betę i progesteron i beta już 5.3,a progesteron wynosił 7.86. Warto podpytać lekarza żebyś już po owulacji mogła brać luteine na wszelki wypadek, a przy luteinie @ przychodzi normalnie.
A czy miałaś jakieś.plamienie ? Bo ja w sumie w dniu robienia bety I progesteron miałam już obfite plamienia A kolejnego dnia miesiączke I mój lekarz mówił że to już faza folikularna I jakby ten progesteron 1.04 mieścił się w zakresie przewidzianym dla tej fazy cyklu bo norma była od 0.2 Do 1,5.

@Takaja123 juz wariuje. Nie wiem dlaczego nie mogę zajść i to mnie ciągle zastanawia. A czytałam wlasnie ze przy trombofili mogą być nie tylko problemy poronienia ale tez trudność z zajściem. Dobrze ze za tydzień mam lekarza to może w końcu coś zacznie pomagać... Dzisiaj mąż stwierdził przy sprzeczce ze to ze nie udaje nam się to przez moja głowę bo nie umiem sobie poradzić z tym ze naszego dziecka juz nie ma z nami... Strasznie mi przykro...

@Jusstyna1501 nie miałam żadnego plamienia w piątek wynik bety był już 5,3 a w niedziele dostałam normalnie @.

@Psiara1996 kochana jeśli chcesz mogę wysłać Ci 1 op duphaston jedli będziesz czuła się spokojniej biorąc progesteron ewentualnie później jak już dostaniesz receptę odeslesz mi opakowanie. Ja w piątek byłem u gina dostałam receptę na duhospan doustnie i luteine dopochwowo i kilka innych i wydalam 300zl bo ja dostaje recepty na 100% a w niedziele już był okres i po szczęściu.

@annkow111 w moim przypadku nie miałam problemu z zajściem udało się za pierwszym razem. Teraz już jest inna kwestia rozregulowania. Mi na pewno pomógł oeparol Acard i do tego luteine brałam pierwszy raz po owulacji i coś się ruszyło. Może sprobuj z tym zestawem i na pewno więcej luzu :)

@Takaja123. Ale ja dzięki Wam już nie jestem az tak spieta. Juz nie płacze codziennie, zaczynam wierzyć ze kiedyś będziemy rodzicami, juz nie patrzę na mój nowo powstający dom jak cos co zaraz sprzedam bo po co mi duży dom dla 2 osób a jednak dalej nie wychodzi. Teraz znowu mam ciężkie dni bo kwiecien się zbliża a ja boję sie tego miesiąca.
Nawet w sumie nie wiem jak ten cykl bo do @ tydzień. Wmawiam sobie objawy jak co miesiąc i czekam az bede mogła zrobić test :)

@annkow111 to trzymam kciuki kochana żeby teraz te objawy były prawdziwe i żebyś ujrzała dwie kreski :) jeśli jednak @ przyjdzie polecam od 1dc brać oeparol i do owulacji bo jednak daje efekty. My też mamy ogromny dom ale nie myślę, że za duży i nie wyjdzie. Musi się udać prędzej czy później :)

reklama
@Takaja123 jak to mówicie dopóki @ nie ma jest nadzieja. Jednak jak przyjdzie będę brać na pewno tylko najgorsze ze ja nigdy nie wiem kiedy mam owulacje i czy w ogóle była więc myślę ze dłużej niż 10 dni nie będę brać :) Ucze się myślenie od Ciebie :) Dziękuję Ci :)

Do góry