reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 juz wariuje. Nie wiem dlaczego nie mogę zajść i to mnie ciągle zastanawia. A czytałam wlasnie ze przy trombofili mogą być nie tylko problemy poronienia ale tez trudność z zajściem. Dobrze ze za tydzień mam lekarza to może w końcu coś zacznie pomagać... Dzisiaj mąż stwierdził przy sprzeczce ze to ze nie udaje nam się to przez moja głowę bo nie umiem sobie poradzić z tym ze naszego dziecka juz nie ma z nami... Strasznie mi przykro...
U mnie 3 cykle starań i nic, a w tej ciąży poronionej za pierwszym razem zaskoczyło. Napewno też dużo zależy od nas tzn jak za dużo w głowie siedzi i im bardziej chcemy to nic z tego, trzeba trochę odpuścić, oczywiście mi to nie wychodzi poki co. [emoji6]

reklama
@Dzoana88 u mnie pierwsza tez zaskoczyła od razu tylko ze wspomaganiem clo. Teraz mam 4 cykl starań i okaże sie niedługo czy owocny czy nie. Wiem ze dużo robi, ale ciężko jest nie myśleć... :)

Melduje się po wizycie u gina, jest pęcherzyk 3mm, kolejna wizyta 8kwietnia. Dostałam duphaston 3x1 i neoparin 0.6ml. mam nadzieję że na tym zestawie uda mi się przetrwać :). do Was mam pytanie. Biorę prenatal uno, omega 3, magnez, selen i cynk. Lekarz powiedział żebym odstawiła wszystko oprócz prenatalu. Co myślicie?

Melduje się po wizycie u gina, jest pęcherzyk 3mm, kolejna wizyta 8kwietnia. Dostałam duphaston 3x1 i neoparin 0.6ml. mam nadzieję że na tym zestawie uda mi się przetrwać :). do Was mam pytanie. Biorę prenatal uno, omega 3, magnez, selen i cynk. Lekarz powiedział żebym odstawiła wszystko oprócz prenatalu. Co myślicie?

Selen i cynk myślę że spokojnie możesz odstawić. Magnezu bym nie odstawiała. Ja biorę od początku ciąży, początkowo nawet 3x2 żeby nie było niepotrzebnych skurczy. Także magnezu bym nie odstawiała :) i super ze wszystko okej oby tak dalej :)

@Jusstyna1501 nie miałam żadnego plamienia w piątek wynik bety był już 5,3 a w niedziele dostałam normalnie @.

@Psiara1996 kochana jeśli chcesz mogę wysłać Ci 1 op duphaston jedli będziesz czuła się spokojniej biorąc progesteron ewentualnie później jak już dostaniesz receptę odeslesz mi opakowanie. Ja w piątek byłem u gina dostałam receptę na duhospan doustnie i luteine dopochwowo i kilka innych i wydalam 300zl bo ja dostaje recepty na 100% a w niedziele już był okres i po szczęściu.

@annkow111 w moim przypadku nie miałam problemu z zajściem udało się za pierwszym razem. Teraz już jest inna kwestia rozregulowania. Mi na pewno pomógł oeparol Acard i do tego luteine brałam pierwszy raz po owulacji i coś się ruszyło. Może sprobuj z tym zestawem i na pewno więcej luzu :)

Jutro już czwartek więc chyba nie ma sensu ale dziękuję Ci ślicznie za chęci. Pytałam swojego gina, to powiedział, że dopiero jak zobaczy pęcherzyk na usg to coś da.. Powiedział że wcześniej nie ma sensu bo jeśli to pozamaciczna to tylko sobie zaszkodzę. Nie będę dyskutować z lekarzem w sumie, może wie co robi. Jutro idę znowu na betę wczoraj była ponad 500,mam nadzieję że nadal przyrasta. Dziś brzuszek trochę mniejszy ale może jest to zależne od wzdęć :)

Ja biorę wszystko od początku tyle że zamiast prenatalu brałam kwas foliowy, b12 i choline osobno. Brałam i biorę magnez, omegi, cynk i selen. Tyle że magnezu na początku mniej, teraz więcej.

A jeszcze mam do Was pytanie bo zapomniałam zapytać lekarza a Wy jesteście moją skarbnicą wiedzy. Myślicie że mogę się "przytulać" z mężem? Wiem, że może to głupie pytanie ale na prawdę wolę dmuchać na zimne i boję się dosłownie wszystkiego co mogło by zaszkodzić dziecku. W poprzedniej ciąży lekarz nie widział powodu by tego nie robić ale po tym poronieniu gdy już jestem w kolejnej ciąży wolę zasięgnąć opinii

@roki_1991 mi lekarz mówił, że progesteron działa "kojąco" na macice na początku ciąży i wtedy magnez jest niepotrzebny. Ale może zależy jakie organizm ma zapotrzebowanie.

reklama
A jeszcze mam do Was pytanie bo zapomniałam zapytać lekarza a Wy jesteście moją skarbnicą wiedzy. Myślicie że mogę się "przytulać" z mężem? Wiem, że może to głupie pytanie ale na prawdę wolę dmuchać na zimne i boję się dosłownie wszystkiego co mogło by zaszkodzić dziecku. W poprzedniej ciąży lekarz nie widział powodu by tego nie robić ale po tym poronieniu gdy już jestem w kolejnej ciąży wolę zasięgnąć opinii
Ja miałam plamienia na początku i poza tym wielki strach. W zasadzie na przytulanie zdecydowaliśmy się dopiero po 1 prenatalnym chyba w 13 czy 14 tygodniu. A i tak się bałam, ale lekarz pozwolił. Wcześniej nawet nie pytałam [emoji85]

Do góry