reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Roki nie [emoji23] igle z brzucha. W angielskich zastrzykach igla sama wychodzi jak konczysz robic zastrzyk, chowa sie/wycofuje na sprezynie.
Tak wygladaja te zastrzyki w uk a tak z pl.. ten plastik wokol igly wlasnie sie wysuwa po zdrobieniu zastrzyku i chowa igle.
syringes-of-clexane-for-self-injection-for-the-prevention-of-dvt-deep-D2MFN7.jpeg
20190223_174928.jpeg

Malaga u ciebie tak bylo bo ty mialas juz porod i macica musiala sie obkurczyc ze sporych juz rozmiarow. Ale jesli zabieg jest w 1 trymestrze to nie ma ani takiego bolu ani krwawienia.

Loli ja robilam wszelkie badania na krzepliwosc i nie mam z tej strony zalecen do zastrzykow. Jedynie co mi wyszlo to mutacje mthfr w hetero czyli tez nie najgorzej (gorzej jest w homozygocie). A i mutacje vr2. A tak wszystkie wyniki sa w normie dlatego lekarze nadal nie wiedza dlaczego az tyle razy poronilam. Inna rzecz ze kazde poronienie u mnie inne. Wiec ja zastrzyki owszem mam ale na wszelki wypadek i tez tylko jeden lekarz zgodzil sie je wypisac bo nie zaszkodza a jednak moga pomoc w razie co.

Ostatnia edycja:
reklama
Wizdze ze pare z was bierze te zastrzyki,jak nigdy o nich nie slyszlaam to tak duzo troche was.jak mam syna i nie uzywalam takich zastrzykow to moge nagle musiec je miec?czy ta chorobe ma sie przy kazdej ciazy i jakbym ja miala to z synem tez bym miala problemy?
Czasem pewne rzeczy ujawniają się dopiero przy kolejnych ciazach. Musiałbyś zrobić badania po poronieniu, oczywiście jeśli chcesz.
Ale warto brać sobie metylowane witaminy, nawet bez badań bo są lepiej przyswajalne [emoji4]

@Oczekujaca123 dawaj znać na bieżąco. Bardzo moc no trzymam kciuki..

Ja dziś straciłam przytomność w pracy. Nie mam pojęcia od czego. Zdarza mi się takie coś od czasu do czasu. I nie wiem z kad to się bierze..już nie wiem co mam robić i do jakiego lekarza iść

Dzięki dziewczyny :*

Lekarz zbadał mnie na oddziale ręcznie i powiedział że jest ok. Moja szyjka jest mega wysoko dlatego trudno ja badać ale nie chciał mi już robić kolejnego usg skoro mialam na IP. Dołożył mi lek Adalat...- bral ktoś?
No i sterydy 4 dawki dziś pierwsza o 18 potem kolejne 3 co 12h. Jutro będę miała pobrany mocz ogólny i posiew. Rozważa założenia krążka dodatkowo. Kazał być dobrej myśli.
W poniedziałek przyjdzie ten co zakładał mi szew to zobaczymy jego stanowisko.

Lekarz zbadał mnie na oddziale ręcznie i powiedział że jest ok. Moja szyjka jest mega wysoko dlatego trudno ja badać ale nie chciał mi już robić kolejnego usg skoro mialam na IP. Dołożył mi lek Adalat...- bral ktoś?
No i sterydy 4 dawki dziś pierwsza o 18 potem kolejne 3 co 12h. Jutro będę miała pobrany mocz ogólny i posiew. Rozważa założenia krążka dodatkowo. Kazał być dobrej myśli.
Bedzie dobrze z taką grupa wsparcia nir możemy być inaczej! Musisz mowic do maluchów zeby grzecznie siedziały w brzuchu :-)

Jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki za Twoje kochane Kabanoski [emoji173][emoji173]

reklama
Dziewczyny nie wytrzymałam do jutra i zrobiłam test przed chwilą po przebudzeniu... Jestem.... przerażona. Boję się cieszyć. Nie staraliśmy się w tym cyklu więc nastawiałam się bardziej na nie niż tak. Myślicie, że istnieje takie prawdopodobieństwo, że beta jeszcze nie spadła do zera po poronieniu i stąd ten pozytyw?(poronienie 10.01, 1okres po 09.02, beta z 04.02-66mIU). Oczywiscie zamierzam dziś iść na betę bo to takie nierealne dla mnie.
A na jakim etapie była ciąża?

Do góry