reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiatjcie dziewczyny!
dlaczegotak mnie tez wczesniej bolały tylko piersi(niby jakoś inaczej).Poczekaj jeszcze te 10dni,i zrób test..wiem,wiem...najgorsze to czekanie..,a chciało by sie wiedzieć już!
anna ajra ja też mam ujemną i tez miałam podawaną innoglobuinę po poronieniu(po obu)a i po porodzie też..Tyle że mój P.ma ujemną i do konfliktu nie dojdzie..
antila a jak juz zakończysz tą kurację antybiotykami to ile musisz czekać do staranek? bo pewnie jakąś przerwę po antyb. się robi?nie?
U mnie też nie było łatwo na cmentarzu..spotałam jeszcze taką dziewczynę co miałysmy razem rodzić..,i była ze swoim dzieciątkiem..( a ja nie..)...tyle że mój (następny) jest w brzuszku...
W sobotę źle się czułam po raz pierwszy w tej ciąży,ale to pewnie z przemęczenia...W piątek miałam dzień w aucie..Pierw do stomatol.zajerestrować Alexa (bo wyobraźcie sobie że przez tel.nie rejestr.)później z naszym nowym autkiem -zajerestrować..A na koniec aż do Nysy (ok.500km)po krzesła ..takie ze skóry..Wrósilismy o,północy..Alex nam zasnł i nie było z nim problemu..a coraz gorzej się czułam..
Za to całą sobotę przeleżałam..i przeszło..
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie..!
a.daga mi też wypada tak na 8.03.z OM...No to która pierwsza>>

dev071pr___.png

reklama
Zeżarło mi całego posta:wściekła/y:
Aniu, Ewo z moim leczeniem to skomplikowana sprawa:-(W doborze czasu i sposobu leczenia główną rolę odgrywają objawy. Czasami leczenie trwa miesiącami.Ponieważ ja czuję raz lepiej raz gorzej doktor dołożył jescze miesiąc antybiotyku. Na tym jednak zamierzam zakończyć.Bo w przeciwnym przypadku wpadnę w błędne koło. Teraz biorę sam Duomox, który nawet kobietom w ciąży jest przepisywany, więc myślę że odczekam miesiąc ze starankami i do dzieła:tak:
Co prawda wczoraj przestraszyłam się troszkę, bo pojawiło się u mnie plamienie( może owulacyjne:confused: ) a dwa dni wcześniej były przytulanka:zawstydzona/y:Mam jednak nadzieję, że @ pojawi się w terminie

hejo :-)

dra - jeśli jeszcze nie jesteś gotowa to poczekaj i nabierz pewnosci

dagunia - u Mnie waga też trochę rośnie ale już nie w takim tepie jak poprzednio :sorry:

Antilka - miesiąc szybko minie i nawet sie obejrzysz i będą II ;-):tak:

dlaczegotak - Mnie też na samym początku bolały tylko piersi ;-)

aniu - tak my mamy imionka takie jak ustaliliśmy podczas pierwszej ciąży :tak: a Wy??

jeśli chcecie zobaczyć mój brzuszek albo dzidzie to na maju jestem :rofl2::rofl2:

Witam serdecznie wszystkie dziewczyny.
jestem tutaj po raz pierwszy, ale niestety mam już doświadczenie w temacie tutaj poruszanym.:-(
Dziewięć lat temu była w ciąży i urodziłam śliczną córeczkę, która zmarła 3 minuty po urodzeniu. W maju tego roku okazało się niespodziewanie że jestem w ciąży.... poroniłam zanim zaczęłam cieszyć się z tego... No i niemal miesiąc później ponownie zaszłam w ciążę, co nie powinno mieć miejsca.....
jeśli będziecie miały jakieś pytania, piszcie.
Pozdrawiam

Dzięki dziewczyny , ale to chyba za wcześnie na jakie kolwiek objawy to dopiero 5 dni po jajeczkowaniu. Cisne sobie do głowy takie pierdoły bo bardzo bym tego chciała ...:eek:

Gabi dzisiaj jest dopiero 6 albo 7 dzień od jajeczkowania, myślisz że by wyszło ???
Wiesz do testów to ja mam nie miły stosunek ...
Poroniłam w 4 lub 5 tygodniu , gdyby nie test to nawet nie wiedziałabym że byłam w ciąży !!! Zaczęłam plamić 3 dni po terminie miesiączki ( pewnie gdyby nie test to myślałabym że to spóźniona @ bo byłam za granicą nad Adriatykiem , długa podróż inny klimat a poaztym 3 dni w cyklu 27 dniowym to nie dużo) wcześniej zrobiłam test i byłam u lekarza nic jeszcze nie było widać na usg , 3 dni potem szpital i czekanie, czekanie , czekanie i dalej nic nie widać na usg , wypisali mnie i powiedzieli że poronienie było bardzo , bardzo wczesne i nic więcej. Na szczęście mam super lekarza. :tak:

reklama
Hmm,sprawdziłam i wszelkie normy zaczynają się albo od 10 dnia po owulacji,albo od 3 tyg. po ostatniej miesiączce i dla tych okresów wynoszą tyle samo czyli 5 - 50 mIU/ml.
Ale tak naprawdę wcześniej powinno coś wyjść.Każdy wynik powyżej zera,oznacza,ze doszło do zapłodnienia.Tylko niestety bardzo często nic więcej się nie dzieje,zarodek umiera zaraz po zapłodnieniu i normalnie jest @.Dlatego wg wszystkich norm,za ciążę uważa się wynik powyżej 5. Ale tak jak gin mi mówił,jeśli cokolwiek powyżej zera to było zapłodnienie.Także możesz sobie myślę betę zrobić.
Trzymam kciuki.Pa.

Do góry