reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej,no byliśmy na cmentarzu, potem u prababci,a potem sobie wszyscy pospaliśmy;-)
Wyobraźcie sobie stanie w korkach z kataryną w samochodzie:po co,co to,dlaczego,po co,co to,dlaczego,po co,co to,dlaczego...:sorry2:

Ja się na cmentarzu rozkleiłam całkowicie...Zapaliłam malutką świeczkę swojemu Aniołkowi,właśnie dzisiaj mija pół roku...Nie wiedziałam,że to będzie takie trudne:no:
No i nic więcej nie napiszę...
Pa.

reklama
witam,dawno tu nie zaglądałam,ale nie miałam czasu,ja świeczuszkę zapaliłam w domu dla mojej kruszynki

witam się serdecznie :-D

ewa - powinnaś się cieszyć bo nie wszytskie mamy tyją 25-30 kg niektóre tylko 10 kg Ty pewnie zaliczasz sie do tych drugich ;-);-)

aniulka - czujemy się dobrze :tak: ja stosuję zwykłą oliwke i smaruje się nią codziennie albo rano albo wieczorkiem ;-) wyczytałam że oliwka to najlepszy kosmetyk na rozciągnięcie skóry bez rozstępów :tak::tak:

daga - apetycik tak różnie nieraz jem dużo a nieraz mało ale waga narazie stoi w miejscu :tak:

dlaczegotak - Nam poprzednim razem tez udało sie odrazu ale teraz w drugim cyklu tak więc nie jest tak źle będe czymała kciukaski za Was ;-):tak:

Ika_s - nie martw się wczoraj chyba każdej było smutno

Gabi - Ja się rozkleiłam w domku jak oglądałam "dzień dobry tvn" i pokazywali groby malutkich dzieciaczków

buziaczki

ja starania o dzidzie na razie odłożyłam jeszcze nie jetem gotowa,ale czas na pewno przyjdzie i wtedy będą starnka

cześć dziewczyny
przykro mi że jest nas tak dużo z poronieniem.ja mam synusia Kacperka ma 2,5 roku i jest całym moim życiem.drugą dzidzię poroniłam w 10 tygodniu ciąży {serduszko przestało bić)minął prawie rok bo było to 15 grudnia 2006 a ja ciągle płaczę po nocach ciągle krzyczę przez sen.podniosłam się z kolan bo musiałam ale nie wyprostowałam się nigdy.i to nie prawda że czas leczy rany, nie leczy on tylko uczy jak z nimi żyć żeby nie zwariować do końca.nie będę wam pisała mojej historii bo już to zrobiłam w "opowiem wam moją historię" ale muszę wam wyznać że mój mąż chcę drugą dzidzię a już niekoniecznie.na początku pragnęłam z całych sił żeby tylko zapełnić tą pustkę a teraz strach jest tak silny (coraz silniejszy) że nie wiem czy przeżyłabym to drugi raz jesli coś by nie wyszło.

ale wam dziewczyny życzę pogody ducha i wyczekiwanych dzieciątek pozdrawiamy
;-)

Hej babeczki.

Dlaczegotak - zaczęliśmy się starać od marca a dopiero w czerwcu się udało. Poprzednim razem poszło od razu w pierwszym cyklu. Powodzenia. :rofl:

Toluś - u mnie też z apettytem różnie. Niestety kg przyrastają.:sad:

Dra, Gabi - zawsze wszelkie święta będą trudne. Ja się rozkleiłam czytająć artykuł o mamach aniołków.

Jezyk - wyrazy współczucia i mam nadzieję, że i dla Was zapali się jakieś światełko dające nadzieję i siłę do życia.:blink:

Jezyk tulę Cię mocno...Mi jednak czas bardzo pomógł, z tygodnia na tydzień było lepiej i mogę powiedzieć, że pogodziłam się z tym, co się stało.
Daguś dziękuję:tak: Mam nadzieję, że moja przygoda z antybiotykami dobiega końca i już niedługo będę mogła pochwalić się dwoma kreseczkami:-)
Ikuś jesteś bardzo dzielna :tak:Twoja córcia to wie :-)
AMK:-)

Zobaczymy, jajeczkowanie niby było bo test owulacyjny wyszedł pozytywnie.
30 listopada 1 krecha , druga prawie nie widoczna, 31 października obie krechy pięknie czerwone, a 2 listopada tylko 1 krecha , drugiej zero, tak więc jajeczkowanie bylo 31 lub 1. Tylko czy udało nam się wykorzystać tą szansę ? :eek:
Ostatnio poszło łatwo za 1 razem , nawet starania ciężko było nazwać staraniami, ale niestety poroniłam w 4 lub 5 tygodniu ciąży , dokładnie nikt mi tego nie określił , bo nic nie było widać na usg od samego początku, nie miałam też robionego zabiegu.
Tylko dziwi mnie to że tak wcześnie zaczęły mnie boleć piersi , teraz do okresu zostało mi 10 dni a od 2 dni mnie bolą ???? Zawsze bolą mnie 5 dni przed ????Kiedyś zrzuciłabym to na zaburzenia hormonalne ale miałam robione badanka i jest ok! Może dostanę wcześniej okresu a może po prostu się udało ! Zobaczymy co przyniesie los, z jednej strony bym chciała zeby to było już a z drugiej przygotowuje się do nowej roli w pracy, to może być moja szansa a ciąża musiałaby poczekać z jakieś 3 miechy aż się zaklimatyzuje w nowej roli ...:-)
Dziewczyny wiem że troche nie na miejscu jest to pytanie tutaj ale chciałam zapytać o wasze 1 objawy ciąży takie przed okresem, bo na forach piszą o tym że brzuch rośnie , brodawki ciemnieją i takie tam ale to przecież nie są pierwsze obiawy , te objawy to dopiera 3, 4 miesiąć i później. Bardzo proszę pomóżcie mi możecie odpisać na PW jak nie chcecie na forum . Dzięki:laugh2:

Moim jedynym objawem, był ból w dole brzucha. Dla mnie było to dziwne, bo przed @ nigdy nic mnie nie boli.

reklama
Cześć dziewczyny!
Tydzień temu byłam w punkcie krwiodawstwa. Tam robią badania krwi na obecność przeciwciał anty D. Mam ujemną grupę krwi, a mój mąż dodatnią, czyli konflikt serologiczny.:baffled: Chcę wiedzieć, czy moja dzidzia jest bezpieczna.
Zapytałam się kobiety, co by było, gdybym miałam ten nieszczęsna przeciwciała...? Powiedziała, że wówczas musiałabym jechać z mężem do Wrocławia i poddać się szczegółowym badaniom, no i "leczeniu".:confused2: Hmm...:eek:
Ale pocieszyła mnie trochę... Mówiła, że zastrzyk, który dostałam po poronieniu (immunoglobulinę anty-D), wystarczająco mnie zabezpieczył, a taki typowy konflikt serologiczny występuję/występował głównie u kobiet ze starszego pokolenia - o ile można tak powiedzieć... Powiedział też, że medycyna robiła w tej dziedzinie duże postępy i nie jest tak tragicznie.
Na szczęście wszystko dobrze!:-D Mój organizm nie wytwarza przeciwciał. Zastrzyk immunoglobuliny anty-D zabezpieczył mnie na razie wystarczająco.:rofl2:

dziewczyny - która z Was ma jeszcze ujemną grupę krwi? Ja mam 0 Rh (-), a Wy?:confused::confused::confused:

Antila - jak długo może jeszcze trwać twoje leczenie? Jakie prognozy dają lekarze? I jak Ty się czujesz???:confused:
daga.p. - jakie masz jeszcze objawy? Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko ok!:wink: A też musiałam sobie kupić większą bieliznę, bo rosnę i rosnę...:rolleyes:
ena - dołączam się do słów dagi.p.!:yes:
Dlaczegotak - trzymam kciuki!:-D Moim pierwszym objawem ciąży był ból piersi, to jeszcze zanim zrobiłam test.
Ika_s - nie daj się zwariować. Jeszcze wiele radosnych chwil przed nami!:happy:
Gabi - ściskam Cię mocno!:wink:
dra - napisz, co tam u Ciebie!
tolka23 - myśleliście już nad imionkami?:confused::blink:
jezyk - gorąco Ciebie pozdrawiam!:-)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Do góry