reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc dziewczyny
Stracilam dziecko i mialam czyszczenie w zeszly poniedzialek 11 dni temu. Bardzo malo krwawilam juz po zabiegu moze plamilam przez 2 dni.
Przez ostatnie 3 dni bardzo bolala mnie glowa tak jak zwykle przed okresem...wlasnie bylam w ubikacji i zaczelam krwawic!!!!!
Czy to mozliwe ze dostalam juz okres??
11 dni po czyszczeniu??

Każda kobieta ma inny organizm i wszystko jest prawdopodobnie że tak. Zawsze możesz to skontrolować u ginekologa i będzie wiadomo.

reklama
No niestety tu w uk mnie nie przyjmia juz.... zwlaszcza ze to piatek musialam bym jechac na emergency.... czuje sie normalnie , bol glowy tez juz przeszdl.
Jesli bede czula ze cos nie tak to w poniedzialek dzwonie do przychodni....
Dzieki za odpowiedz. @Ela93

@Ela93 tak to napewno jak jestem w Pl to zawsze odwiedzam gina.
Mialam od poczatku problemy z ciazą przeziernosc karku byla bardzo duza i lekarze nie pomogliby tutaj niestety ....serce przestalo bic w 15 tyg. Ciazy.
Mysle do przodu chce jak najszybciej zapomniec o tragedii. Zaczniemy sie starac zaraz po nowym roku ... dam organizmowi troszke czasu na regeneracje.

@OneMoreTime napewno wszystko będzie dobrze. Może maluch zrobił się leniwy.
A teraz pytanie do dziewczyn są tutaj któreś dziewczyny które zaszły zaraz po poronieniu. I czy można w czasie ciąży robić nie które badania? Bo hormony to wiadomo. Tylko na przykład trombofilie itp.
Trombofilie robisz z wymazu z policzka, więc nie ma to znaczenia czy jesteś w ciąży. Jednak jeśli coś wyjdzie to trzeba mieć jakiś plan najlepiej przed ciąża, znaleźć ogarniętego lekarza i ustabilizować homocysteine

@DotkaB bardzo mi przykro. Najgorsze chyba w tym wszystkim to jak lekarze nie mogą pomóc. Ja tez nie dawno straciłam maleństwo byłam między 8 a 10 tygodniem coś się stało i serduszko przestało bić. Ale samoistnie poronilam i lekarz dał odrazu zielone światło jak skończę się tylko plamienia. Więc już próbuje bo wcześniej dużo wydalam kasy na to aby zajść. Zastrzyki na przebicie i tabletki na stymulacje jajnikow plus wizyty u lekarza bo prywatnie i dojazdy bo inna miejscowość. Dlatego biorę sie do roboty. I pytanie do dziewczyn czy bd mogła badania wykonywać jeśli bym zaszła.?

@DotkaB bardzo mi przykro. Najgorsze chyba w tym wszystkim to jak lekarze nie mogą pomóc. Ja tez nie dawno straciłam maleństwo byłam między 8 a 10 tygodniem coś się stało i serduszko przestało bić. Ale samoistnie poronilam i lekarz dał odrazu zielone światło jak skończę się tylko plamienia. Więc już próbuje bo wcześniej dużo wydalam kasy na to aby zajść. Zastrzyki na przebicie i tabletki na stymulacje jajnikow plus wizyty u lekarza bo prywatnie i dojazdy bo inna miejscowość. Dlatego biorę sie do roboty. I pytanie do dziewczyn czy bd mogła badania wykonywać jeśli bym zaszła.?
Możesz wykonać badania ale pytanie czy będziesz się czuła bezpiecznie nie wiedząc co i jak? Badanie na trombofilie trwa około 2 tyg, wtedy masz wynik. Nikt nie zakłada że może ci coś wyjść, ale ja jednak najpierw bym się zbadala a później starała. Miesiąc szybko minie a przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz

Czesc dziewczyny
Stracilam dziecko i mialam czyszczenie w zeszly poniedzialek 11 dni temu. Bardzo malo krwawilam juz po zabiegu moze plamilam przez 2 dni.
Przez ostatnie 3 dni bardzo bolala mnie glowa tak jak zwykle przed okresem...wlasnie bylam w ubikacji i zaczelam krwawic!!!!!
Czy to mozliwe ze dostalam juz okres??
11 dni po czyszczeniu??

Ja np miałam przerwy w krwawienie po zabiegu dzień przerwy i znowu i tak na zmianę może to jeszcze po zabiegu to krwawienie. Jeśli się niepokoisz zadzwoń do lekarza i zapytaj. Ja miałam przerwy już pod koniec i nawet po 3 dniach na wieczór miałam ostatnie krwawienie jednorazowe i koniec. Raczej okres jeszcze nie. Powinnaś mieć normalnie jajeczkowanie przed @i dopiero okres

reklama
Trombofilie robisz z wymazu z policzka, więc nie ma to znaczenia czy jesteś w ciąży. Jednak jeśli coś wyjdzie to trzeba mieć jakiś plan najlepiej przed ciąża, znaleźć ogarniętego lekarza i ustabilizować homocysteine
Ja znalazłam pakiet trombofilii plus i z krwi badanie

Do góry