reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc dziewczyny
Stracilam dziecko i mialam czyszczenie w zeszly poniedzialek 11 dni temu. Bardzo malo krwawilam juz po zabiegu moze plamilam przez 2 dni.
Przez ostatnie 3 dni bardzo bolala mnie glowa tak jak zwykle przed okresem...wlasnie bylam w ubikacji i zaczelam krwawic!!!!!
Czy to mozliwe ze dostalam juz okres??
11 dni po czyszczeniu??

Każda kobieta ma inny organizm i wszystko jest prawdopodobnie że tak. Zawsze możesz to skontrolować u ginekologa i będzie wiadomo.

reklama
No niestety tu w uk mnie nie przyjmia juz.... zwlaszcza ze to piatek musialam bym jechac na emergency.... czuje sie normalnie , bol glowy tez juz przeszdl.
Jesli bede czula ze cos nie tak to w poniedzialek dzwonie do przychodni....
Dzieki za odpowiedz. @Ela93

@Ela93 tak to napewno jak jestem w Pl to zawsze odwiedzam gina.
Mialam od poczatku problemy z ciazą przeziernosc karku byla bardzo duza i lekarze nie pomogliby tutaj niestety ....serce przestalo bic w 15 tyg. Ciazy.
Mysle do przodu chce jak najszybciej zapomniec o tragedii. Zaczniemy sie starac zaraz po nowym roku ... dam organizmowi troszke czasu na regeneracje.

@OneMoreTime napewno wszystko będzie dobrze. Może maluch zrobił się leniwy.
A teraz pytanie do dziewczyn są tutaj któreś dziewczyny które zaszły zaraz po poronieniu. I czy można w czasie ciąży robić nie które badania? Bo hormony to wiadomo. Tylko na przykład trombofilie itp.
Trombofilie robisz z wymazu z policzka, więc nie ma to znaczenia czy jesteś w ciąży. Jednak jeśli coś wyjdzie to trzeba mieć jakiś plan najlepiej przed ciąża, znaleźć ogarniętego lekarza i ustabilizować homocysteine

@DotkaB bardzo mi przykro. Najgorsze chyba w tym wszystkim to jak lekarze nie mogą pomóc. Ja tez nie dawno straciłam maleństwo byłam między 8 a 10 tygodniem coś się stało i serduszko przestało bić. Ale samoistnie poronilam i lekarz dał odrazu zielone światło jak skończę się tylko plamienia. Więc już próbuje bo wcześniej dużo wydalam kasy na to aby zajść. Zastrzyki na przebicie i tabletki na stymulacje jajnikow plus wizyty u lekarza bo prywatnie i dojazdy bo inna miejscowość. Dlatego biorę sie do roboty. I pytanie do dziewczyn czy bd mogła badania wykonywać jeśli bym zaszła.?

@DotkaB bardzo mi przykro. Najgorsze chyba w tym wszystkim to jak lekarze nie mogą pomóc. Ja tez nie dawno straciłam maleństwo byłam między 8 a 10 tygodniem coś się stało i serduszko przestało bić. Ale samoistnie poronilam i lekarz dał odrazu zielone światło jak skończę się tylko plamienia. Więc już próbuje bo wcześniej dużo wydalam kasy na to aby zajść. Zastrzyki na przebicie i tabletki na stymulacje jajnikow plus wizyty u lekarza bo prywatnie i dojazdy bo inna miejscowość. Dlatego biorę sie do roboty. I pytanie do dziewczyn czy bd mogła badania wykonywać jeśli bym zaszła.?
Możesz wykonać badania ale pytanie czy będziesz się czuła bezpiecznie nie wiedząc co i jak? Badanie na trombofilie trwa około 2 tyg, wtedy masz wynik. Nikt nie zakłada że może ci coś wyjść, ale ja jednak najpierw bym się zbadala a później starała. Miesiąc szybko minie a przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz

Czesc dziewczyny
Stracilam dziecko i mialam czyszczenie w zeszly poniedzialek 11 dni temu. Bardzo malo krwawilam juz po zabiegu moze plamilam przez 2 dni.
Przez ostatnie 3 dni bardzo bolala mnie glowa tak jak zwykle przed okresem...wlasnie bylam w ubikacji i zaczelam krwawic!!!!!
Czy to mozliwe ze dostalam juz okres??
11 dni po czyszczeniu??

Ja np miałam przerwy w krwawienie po zabiegu dzień przerwy i znowu i tak na zmianę może to jeszcze po zabiegu to krwawienie. Jeśli się niepokoisz zadzwoń do lekarza i zapytaj. Ja miałam przerwy już pod koniec i nawet po 3 dniach na wieczór miałam ostatnie krwawienie jednorazowe i koniec. Raczej okres jeszcze nie. Powinnaś mieć normalnie jajeczkowanie przed @i dopiero okres

reklama
Trombofilie robisz z wymazu z policzka, więc nie ma to znaczenia czy jesteś w ciąży. Jednak jeśli coś wyjdzie to trzeba mieć jakiś plan najlepiej przed ciąża, znaleźć ogarniętego lekarza i ustabilizować homocysteine
Ja znalazłam pakiet trombofilii plus i z krwi badanie

Do góry