reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja np miałam przerwy w krwawienie po zabiegu dzień przerwy i znowu i tak na zmianę może to jeszcze po zabiegu to krwawienie. Jeśli się niepokoisz zadzwoń do lekarza i zapytaj. Ja miałam przerwy już pod koniec i nawet po 3 dniach na wieczór miałam ostatnie krwawienie jednorazowe i koniec. Raczej okres jeszcze nie. Powinnaś mieć normalnie jajeczkowanie przed @i dopiero okres

Ja po czyszczeniu wogole nie krwawilam juz... tylko plamilam lekko 2 dni i tyle.
A to teraz to wyglada jak moj okres nawet brzuch zaczyna bolec jak na @ ....
No nic poczekam i zobacze co to jest.

Ja po czyszczeniu wogole nie krwawilam juz... tylko plamilam lekko 2 dni i tyle.
A to teraz to wyglada jak moj okres nawet brzuch zaczyna bolec jak na @ ....
No nic poczekam i zobacze co to jest.

Witaj.
Ja po zabiegu też tylko miałam plamienia przez 2 dni, ale po 2tyg dostałam krwawienia i u mnie to na pewno nie był @ tylko jeszcze się czyściło po zabiegu. Wydaje mi się że to za wczas na @. Powinien przyjść jakieś 4-6tyg po zabiegu

Zależy co się bardziej opłaca bo w tym test dna masz za 330 zl 5 lub 6 tych genów. Trzeba to przekalkulowac
A u mnie w laboratorium robią z krwi 6 genów i koszt 420 zł. To cenowo wychodzi drożej ale jakbym robiła to chyba wolę z krwi jednak. Na razie z tym się wstrzymam do wizyty bo zrobiłam sporo badań i jak na razie wszystko jest ok. Porozmawiam z lekarzem i ewentualnie będę działać dalej w kwestii badań.

A u mnie w laboratorium robią z krwi 6 genów i koszt 420 zł. To cenowo wychodzi drożej ale jakbym robiła to chyba wolę z krwi jednak. Na razie z tym się wstrzymam do wizyty bo zrobiłam sporo badań i jak na razie wszystko jest ok. Porozmawiam z lekarzem i ewentualnie będę działać dalej w kwestii badań.
@Takaja123 u mnie mimo, ze starta byla pozna w 23tc ze wzgledu na infekcje lub szyjke... bo do konca nie wiadomo.. to i tak zdecydowalam.sie zrobic te badanie na trombofilie. Ja robilam ze sliny , bo akurat ten lab z testdna.pl jest blisko mnie. Placilam 330zl za jakis tydzien wyniki mialam na mailu. I wyszly mi prawie wszystkie mutacje zle.. takze ciesze sie , ze to sprawdziłam mimo, ze historia nie wskazywala na takie problemy. Teraz jestem po wizycie i genetuka hematologa immunologa i jestem.obstawiona acardem i heparyna i biore metylowane witaminy. Takze mysle, ze warto... bo gdybym miala stracic kolejne dziecko nie zrobiac tego badania a wiedzac ze.moglabym je zrobic nie wybaczylabym tego sobie.. :(

Możesz wykonać badania ale pytanie czy będziesz się czuła bezpiecznie nie wiedząc co i jak? Badanie na trombofilie trwa około 2 tyg, wtedy masz wynik. Nikt nie zakłada że może ci coś wyjść, ale ja jednak najpierw bym się zbadala a później starała. Miesiąc szybko minie a przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz
Powiem tak nie liczę ma cud że uda mi się zajść tak szybko. Przed ciążą miałam duży problem aby zajść i z tego względu się nie zabezpieczam. Nawet się nastawiam że mogę nie mieć okresu tak jak przed ciaza i znów będę musiała zacząć brać leki za nim wszystko wróci do norm. Ale zobaczymy jak będzie. W przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa i lekarza pierwszego kontaktu to co się da to zrobię na NFZ no i zobaczymy co dalej jak się uda zajść w ciążę.

Powiem tak nie liczę ma cud że uda mi się zajść tak szybko. Przed ciążą miałam duży problem aby zajść i z tego względu się nie zabezpieczam. Nawet się nastawiam że mogę nie mieć okresu tak jak przed ciaza i znów będę musiała zacząć brać leki za nim wszystko wróci do normy
Tylko po ciąży organizm jest na nią nastawiony i czasem łatwiej jest zajsc. Ja się bałam próbować kolejny raz dopóki nie sprawdziłam co mi dolega. Nie zniosłabym tej myśli że się nie przygotowałam, ale ja jestem przewrazliwiona może

Tylko po ciąży organizm jest na nią nastawiony i czasem łatwiej jest zajsc. Ja się bałam próbować kolejny raz dopóki nie sprawdziłam co mi dolega. Nie zniosłabym tej myśli że się nie przygotowałam, ale ja jestem przewrazliwiona może

Zobaczymy co los przyniesie. Za badania i i tak biorę się już w przyszłym tygodniu jak tylko wrócę od ginekologa. Reszta tak jak się dostanę do lekarzy. Jeśli będzie trzeba iść prywatnie to pójdę.

@Takaja123 u mnie mimo, ze starta byla pozna w 23tc ze wzgledu na infekcje lub szyjke... bo do konca nie wiadomo.. to i tak zdecydowalam.sie zrobic te badanie na trombofilie. Ja robilam ze sliny , bo akurat ten lab z testdna.pl jest blisko mnie. Placilam 330zl za jakis tydzien wyniki mialam na mailu. I wyszly mi prawie wszystkie mutacje zle.. takze ciesze sie , ze to sprawdziłam mimo, ze historia nie wskazywala na takie problemy. Teraz jestem po wizycie i genetuka hematologa immunologa i jestem.obstawiona acardem i heparyna i biore metylowane witaminy. Takze mysle, ze warto... bo gdybym miala stracic kolejne dziecko nie zrobiac tego badania a wiedzac ze.moglabym je zrobic nie wybaczylabym tego sobie.. :(

Ja jestem tego samego zdania co Ty i wolę wszystko posprawdzac ale muszę troszkę odpocząć od tych badań fizycznie bo już jestem pokuta i przy ostatnim badaniu już miałam te żyły opuchniete... Wizyta za tydzień więc do tego czasu poczekam porozmawiam z lekarzem i będę działać dalej. A Tobie co wyszło w tych genach?

reklama
Przyszły mi dziś wyniki badań na Antykoagulant toczniowy i jest napisane, że "nie wykryto" to chyba dobrze :) jak na razie wszystkie badania mam dobre. Jeszcze przeciwciała antykardiolipinowe i wizyta. Czy którejś z Was udało się zrobić badania na trombofilie z NFZ? To badanie jest refundowane czy tylko prywatnie? Chciałabym jeszcze to zrobić ale jest drogie i jak na razie wstrzymam się i porozmawiam z lekarzem na wizycie.
Ja dostałam skierowanie na NFZ do poradni hematologicznej. Napisane mam na skierowaniu: diagnostyka w kierunku trombofilii.

Do góry