reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@paulina1994 wszystko'zależy od wiedzy i podejścia lekarza. Mi na podstawa tych wyników od razu dano heparyne. Genetyk na nfz coś tam zaczął dyskutować ze oni sami tego nie robią tylko to jest biznes i marketing wiec zapytałam go kiedy by zrobili mu to na nfz. Po trzech stratach. Rozesmiałam mu się w twarz i powiedziałam co myślałam. Jeszcze twierdzil ze gin nie powinien tego z refundacja pisać bo zapłaci z wlasnej kieszeni. No jakos nie zapłacił.
Do mnie kurier przyjechał po południu. Mimo że mieszkam na zadupiu. Poprosiłam o tote Panie. Wymymlałam policzki tak jak @roki_1991 i za 2tyg był wynik
Po wypłacie zamówię ;) jak mój ginekolog to wyśmieje to pójdę do innego i tyle ;) a właśnie te wyniki z kim należy konsultować ? Oczywiście z Wami skonsultuje odrazu, ale pytam jeszcze o lekarza [emoji23]

reklama
@paulina1994 jest opcja zamówienia "dyskretnej paczki". Przychodzi ci to po prostu w zwykłej kopercie białej, bez logo, bez niczego. Także śmiało możesz zamówić do pracy :) nikt nie będzie wiedział co w środku :)
Samo mthfr nie jest wskazaniem do heparyny. To wynik który mówi o tym że nie przyswajasz kwasu foliowego i trzeba brać metyle. Nie mówi o krzepliwosci krwi. Do heparyny jest vlieden, pai1 i to trzecie badane, chyba gen protrombiny o ile nie mylę nazwy. Wynik konsultujesz albo z hematologiem albo z genetykiem. Testdna ma opcje konsultacji telefonicznej, ale dowiesz się tam tego samego co tu ;)

Ja byłam z nimi u genetyka bo myślałem że gin bedzie chciał od niego zaświadczenie. A tu gin lepiej wiedział. Genetyk w sumie powiedział że heparyns i acard niezbędne jednak wytyczne nfz zakładają że po jednej stracie i z tymi wynikami refundacja sie nie należy. Musialabym miec nieprawidłowe ciałko c i s na refundacja

To tak jak u mnie. A ze cala reszta badań - antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, aptt, ddimery i fibrynogen wyszły w normie, to właśnie lekarz twierdził że nie ma podstaw do refundacji. Na szczęście moja gin jest innego zdania i pisze recepty na R ;)

@paulina1994 jest opcja zamówienia "dyskretnej paczki". Przychodzi ci to po prostu w zwykłej kopercie białej, bez logo, bez niczego. Także śmiało możesz zamówić do pracy :) nikt nie będzie wiedział co w środku :)
Samo mthfr nie jest wskazaniem do heparyny. To wynik który mówi o tym że nie przyswajasz kwasu foliowego i trzeba brać metyle. Nie mówi o krzepliwosci krwi. Do heparyny jest vlieden, pai1 i to trzecie badane, chyba gen protrombiny o ile nie mylę nazwy. Wynik konsultujesz albo z hematologiem albo z genetykiem. Testdna ma opcje konsultacji telefonicznej, ale dowiesz się tam tego samego co tu ;)
Oki dzięki za informacje [emoji4] już chyba wszystko wiem [emoji4] jak przyjdzie mi paczka to dopytam o wszystko jeszcze co, jak i gdzie ;)

Ja byłam z nimi u genetyka bo myślałem że gin bedzie chciał od niego zaświadczenie. A tu gin lepiej wiedział. Genetyk w sumie powiedział że heparyns i acard niezbędne jednak wytyczne nfz zakładają że po jednej stracie i z tymi wynikami refundacja sie nie należy. Musialabym miec nieprawidłowe ciałko c i s na refundacja
U mnie w mieście nie ma genetyka, ale mam nadzieję, że mój gin co nieco wie i nie będzie robił problemów jeśli będzie konieczność przyjmowania heparyny ;)

To tak jak u mnie. A ze cala reszta badań - antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, aptt, ddimery i fibrynogen wyszły w normie, to właśnie lekarz twierdził że nie ma podstaw do refundacji. Na szczęście moja gin jest innego zdania i pisze recepty na R ;)
Mój też wypisuje Neoparin na R ;) więc bodajże koło 3 zł opakowanie ;)

reklama
Roki ja mam samo Mthfr i mam heparynę mój lekarz i ja zlecił .

Do góry