reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AngelAngelika a przypadkiem nie jestes w ciazy. Wtedy endometrium jest grube i rozpulchnione. Moze w razie co zrob bete dla pewnosci

Hej nie jestem w ciazy ponieważ nie kocham się z mężem bo Się boje :( RObilam test pisalam pare postow wczesniej zobacz... beta po czyszeniu 1,50 ...... RObilam tez test ciazowy negatywny...

Opisywalam to kochana.

Zaczynam Wpadac w panike okresu nadal nie mam :( zaczynam miec czarne mysli i zniechecenie do nastepnej ciazy :( mam doła

reklama
@AngelAngelika przypomnij mi proszę jak długo bierzesz ten progesteron? Spokojnie, każdy organizm jest inny i każda z nas po poronieniu inaczej dostaje @. Nie denerwuj się :*
Ja po drugim poronieniu dostałam okres po 3tyg, następny przyszedł niby po 4-5 tyg, a potem znowu była cisza długa i chodziłam do gin bo nie miałam pojęcia co jest grane. Ciąża też odpadała. @ przyszła po ponad 5tyg a potem wróciło już do normy.

@AngelAngelika przepraszam jesli zadalam ci bol. Nie bylo to moim zamiarem. Ja w testy nie wierze, bo mialam jedna ciaze, ktorej na testach nie bylo. Dlatego wazniejsze dla mnie badanie bety.
Wiesz pamietam jeden taki okres po 2 poronieniu. Byl chyba 40 dc. @brak. Poszlam do gina, a ten powiedzial, ze to pierwsza faza cyklu, ze @ moge spodziewac sie najwczesniej za min 2tyg. Po tygodniu przyszla @. Taka anomalia. Po lyzeczkowaniu @nawet do 6 tygodni moze przyjsc. O tyle pytalam, ze czasem zdarzaja sie niespodziewajki. Nie doczytalam. Moja wina. Raz jeszcze przepraszam.

@kasiula222 Ja nie miałam typowych objawów w żadnej z ciąż. Ani razu nie wymiotowałam, nie miałam mdłości, no może w początkowym okresie bardziej senna byłam (ale to zwalałam na zimne lato lub jesień), brzuch pobolewał mnie tylko jak na @ - i tylko w czasie przewidywanej @. Także ciesz się, bo jeszcze mogą Cię dopaść dolegliwości. Mnie dopadały plamienia/krwawienia ok 6tc - raz do 14tc, a drugi do 16tc - gdyby nie to, to nie czułabym, że jestem w ciąży (niestety za pierwszym razem były objawem poronienia i kolejne ciąże wciąż gdzieś obecny był strach).

@kasiula222 Ja nie miałam typowych objawów w żadnej z ciąż. Ani razu nie wymiotowałam, nie miałam mdłości, no może w początkowym okresie bardziej senna byłam (ale to zwalałam na zimne lato lub jesień), brzuch pobolewał mnie tylko jak na @ - i tylko w czasie przewidywanej @. Także ciesz się, bo jeszcze mogą Cię dopaść dolegliwości. Mnie dopadały plamienia/krwawienia ok 6tc - raz do 14tc, a drugi do 16tc - gdyby nie to, to nie czułabym, że jestem w ciąży (niestety za pierwszym razem były objawem poronienia i kolejne ciąże wciąż gdzieś obecny był strach).
Ja mam plamienia od 4+2tc, w 5+2 tc było już serduszko. Wszystko jest ok. Nie ma żadnego krwiaka. Oszczędzam się na maksa. A plamienie nadal jest, w sumie raczej jest to delikatne brudzenie. Nawet ani razu nie było tego na wkladce, są niewielkie ślady przy podcieraniu, czasem taki jakby rozwodniony śluz z drobinkami brązowego śluzu. Brałam duphaston, teraz biorę luteine dopochwowo. Badalo mnie dwóch lekarzy i twierdzą że wszystko jest ok. Ale ja oczywiście za każdym razem jak idę do toalety mam zawał. A i nie jest to non stop. Czasem raz dziennie, czasem dwa, a czasem w ciągu dnia nie ma wcale. Oszaleje przez to :(

Mi się plamienia nasilały ok 7tc - już takie bardziej krwawienie było. A tak to taka kawa z mlekiem.
Znam ten strach i paranoję - że do WC to lepiej nie chodzić.

@kb.karola90 plamienia i krew nie musza nic zlego znaczyc. Wiem, ze fusza wtefy na ramieniu i oczywiscie kontrolowac trzeba, ale jedna ciaze krwawilam od 4-14 tc i to tak, ze czasem musialam brac podpaski, a teraz od 8tc fo teraz, a jestem w 13tc. Synek wala sie po lozku a maluch w brzuchu zyje... taka mam nadzieje [emoji6] po poronieniu ciezko to znosic, ale przyznam, ze powoli przywykam. Tzn nie dostaje zawalu na widok krwi [emoji12]
Mozesz brudzic, bo aplikujesz luteine. A szyjka rozpulchniona i latwo zadrapac. Mi teraz polecono wiecej wit c na wzmocnienie naczyn. Moze u ciebie tez sie sprawdzi

reklama
@kb.karola90 plamienia i krew nie musza nic zlego znaczyc. Wiem, ze fusza wtefy na ramieniu i oczywiscie kontrolowac trzeba, ale jedna ciaze krwawilam od 4-14 tc i to tak, ze czasem musialam brac podpaski, a teraz od 8tc fo teraz, a jestem w 13tc. Synek wala sie po lozku a maluch w brzuchu zyje... taka mam nadzieje [emoji6] po poronieniu ciezko to znosic, ale przyznam, ze powoli przywykam. Tzn nie dostaje zawalu na widok krwi [emoji12]
Mozesz brudzic, bo aplikujesz luteine. A szyjka rozpulchniona i latwo zadrapac. Mi teraz polecono wiecej wit c na wzmocnienie naczyn. Moze u ciebie tez sie sprawdzi
Dziękuję bardzo:) takie wypowiedzi bardzo mnie uspokajają :)

Do góry