reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Roki masz jakieś objawy? Ja mam gina na pon ma dać heparynę.

U mnie póki co jakieś bóle i ciągnięcia jajników, bóle pleców, ale nie są mocne, także póki co nie panikuje :) cycki bolą jak cholera, ale biorę tyle luteiny że się nie ma co dziwić. Chyba tyle. Senna jestem strasznie jeszcze.
A u ciebie jak??
@ivvonka co u was? Jak malutka??

Ja jestem z Gliwic, chodzę do pani ginekolog do przyszowic, bardzo fajna :) Patrycja fiegler rudol
Właśnie chcialam napisac, ze polecam jeszcze ta lekarke. Bylam u niej na 1szej wizycie po porodzie tak naprawdę doradzila mi co zbadac i dzieki niej jestem zdiagnozowana. Ale dla mnie to było za daleko jesli mialabym tam jezdzic w ciazy. Poza tym szukalam tez kogos kto pracuje w szpitalu o 3stopniu referecyjnosci. Ale naprawde jak ktos ma blisko to cudowna kobieta ;)

Właśnie chcialam napisac, ze polecam jeszcze ta lekarke. Bylam u niej na 1szej wizycie po porodzie tak naprawdę doradzila mi co zbadac i dzieki niej jestem zdiagnozowana. Ale dla mnie to było za daleko jesli mialabym tam jezdzic w ciazy. Poza tym szukalam tez kogos kto pracuje w szpitalu o 3stopniu referecyjnosci. Ale naprawde jak ktos ma blisko to cudowna kobieta ;)
Mam do niej blisko akurat bo parę kilometrów , pierwszą ciążę mi prowadziła, fajna kobieta :)

U mnie póki co jakieś bóle i ciągnięcia jajników, bóle pleców, ale nie są mocne, także póki co nie panikuje :) cycki bolą jak cholera, ale biorę tyle luteiny że się nie ma co dziwić. Chyba tyle. Senna jestem strasznie jeszcze.
A u ciebie jak??
@ivvonka co u was? Jak malutka??
Ja nie biorę żadnej luteiny tylko acard i witaminy w poniedziałek jadę do gina po heparynę. Z objawów to powiększone cycki ale nie bolą i strasznie mam silny węch wszystko czuje wyraźniej jak normalnie...nic mnie nie boli .W nocy nie mogłam spać z tych wrażeń i myślałam że zwymiotuje rano łącząc pusty żołądek i stres który mnie ogarnął poranny ..Zrobiłam test i jest lepsza kreska .

Moja koleżanka odebrała dziś wyniki mutacji (załączone w pliku). Moglibyście coś podpowiedzieć? Co dalej robić?

Załączniki

• received_346137795927807.png
    received_346137795927807.png
    82,5 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Moja koleżanka odebrała dziś wyniki mutacji (załączone w pliku). Moglibyście coś podpowiedzieć? Co dalej robić?
Napewno zacząć od zrobienia świętej trójcy, homocysteina, kwas foliowy i wit b12. Trzeba by skonsultować się z hematologiem ze względu na Pai i z genetykiem który zawsze rozszerzy temat mutacji. Dziś na fejsie na grupie mthfr Polska ktoś wrzucił wytyczne genetyka z testdna na temat jego mutacji, bardzo dobrze rozwinięty temat, może sobie znajoma zerknąć bo chyba coś się pokrywa z tych mutacji.

Do góry