reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 zdecydowanie tak :) mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej ;)
@kb.karola90 to ja raczej w drugą stronę - mam długie cykle i owu nastawiam 16-17 dc. Na datę moich urodzin 11.08 ;)
Ja.miałam owu prawdopodobnie w 10 dc :) gdyby nie te plemienia byłoby cudownie, mam mnóstwo objawów. Już nie wiem co mam robić :( skoro lekarze nic niepokojącego nie widzą to chyba to tylko "taka moja uroda". Pociesza.mnie tylko fakt ze nie ma krwi i brzuch mnie nie boli.

reklama
Dziewczyny ja dziś świruje boje sie żeby było wszystko ok .No masakra ... a ogarnia mnie strach niesamowity ..żeby nie było powtórki ... Do puki nie minie pierwszy trymestr i badania prenatalne to nie będę spokojna. .

Dziewczyny ja dziś świruje boje sie żeby było wszystko ok .No masakra ... a ogarnia mnie strach niesamowity ..żeby nie było powtórki ... Do puki nie minie pierwszy trymestr i badania prenatalne to nie będę spokojna. .

Rozumiem cię w stu procentach bo mam dziś taki sam dzień... Eh.. Trzeba to przeżyć.. Kiedy masz wizytę??

Rozumiem cię w stu procentach bo mam dziś taki sam dzień... Eh.. Trzeba to przeżyć.. Kiedy masz wizytę??
W poniedziałek ale to i tak nie będzie jeszcze nic widać ...Idę bo lekarz ma mi dać heparynę...Ja schizuje na maksa nie mam objawów i to mnie jeszcze bardziej dobija...Jak tu przetrwać do7 tyg żeby zobaczyć serduszko wtedy się odrobinę uspokoję ...

Napewno zacząć od zrobienia świętej trójcy, homocysteina, kwas foliowy i wit b12. Trzeba by skonsultować się z hematologiem ze względu na Pai i z genetykiem który zawsze rozszerzy temat mutacji. Dziś na fejsie na grupie mthfr Polska ktoś wrzucił wytyczne genetyka z testdna na temat jego mutacji, bardzo dobrze rozwinięty temat, może sobie znajoma zerknąć bo chyba coś się pokrywa z tych mutacji.
Witajcie, temat dotyczy mnie takze postanowiam do Was dolaczyc. zrobilam te wyniki i nie wiem co myslec. wszystko w normie. Czy ktos to przerabial ?

W poniedziałek ale to i tak nie będzie jeszcze nic widać ...Idę bo lekarz ma mi dać heparynę...Ja schizuje na maksa nie mam objawów i to mnie jeszcze bardziej dobija...Jak tu przetrwać do7 tyg żeby zobaczyć serduszko wtedy się odrobinę uspokoję ...
Będzie dobrze. Ja w ciąży bardzo się denerwowałam aż zobaczyłam serduszko i ze mnie wszystko zeszło. Teraz jak mi się znowu uda chyba do końca ciąży będę schizowac. z jednej strony bardzo chce szybko znowu mieć dziecko a z drugiej boje się ze psychicznie nie dam rady

Będzie dobrze. Ja w ciąży bardzo się denerwowałam aż zobaczyłam serduszko i ze mnie wszystko zeszło. Teraz jak mi się znowu uda chyba do końca ciąży będę schizowac. z jednej strony bardzo chce szybko znowu mieć dziecko a z drugiej boje się ze psychicznie nie dam rady
No to ja tak dziś szaleje ...ale muszę się ogarnąć ...musi być dobrze .W poniedziałek mam gina więc może mnie uspokoi jakos .Może da jakaś luteinę

@kb.karola90 niestety nic z tym nie zrobisz jak lekarze nic nie widza. Powoli... bardzo powoli przywykniesz. W razie niepokoju jest ginekolog i ip. Zawsze mozesz do nich isc po "spokoj" czytaj usg.

@roki_1991 na serduszko masz czas. Teraz tez mialam pozna owu i 6t3d i serduszko bilo powoli. Troche sie zestresowalam, ale wiedzialam, ze przy poznej owu tak moze byc. Po 2tygodniach wszystko w porzadku. Oby u ciebie byly tylko dobre wiesci

@AngelAngelika mysle jak ci ulzyc. Jesli dobrze rozumuje, to bierzesz dupka. Stezenie progesteronu rosnie. Potem odstawisz i bedzie jak w cyklu, progesteron zacznie spadac i zacznie sie @.

@kasiula222 jeszcze nie raz bedzie dopadal cie strach. Trzeba szukac spokoju, bo maluszek potrzebuje go do prawidlowego rozwoju. To nie jest proste, jednak mozliwe

Kochane, czy jest się czym martwić, czy wyluzować?
dzisiaj na badaniu usg (28tydz) okazało się, że szyjkę mam miękką lecz zamknięta i 38mm. Nie dostałam żadnych leków. ..
Co robić by nie groził mi poród?

reklama
@kb.karola90 niestety nic z tym nie zrobisz jak lekarze nic nie widza. Powoli... bardzo powoli przywykniesz. W razie niepokoju jest ginekolog i ip. Zawsze mozesz do nich isc po "spokoj" czytaj usg.

@roki_1991 na serduszko masz czas. Teraz tez mialam pozna owu i 6t3d i serduszko bilo powoli. Troche sie zestresowalam, ale wiedzialam, ze przy poznej owu tak moze byc. Po 2tygodniach wszystko w porzadku. Oby u ciebie byly tylko dobre wiesci

@AngelAngelika mysle jak ci ulzyc. Jesli dobrze rozumuje, to bierzesz dupka. Stezenie progesteronu rosnie. Potem odstawisz i bedzie jak w cyklu, progesteron zacznie spadac i zacznie sie @.

@kasiula222 jeszcze nie raz bedzie dopadal cie strach. Trzeba szukac spokoju, bo maluszek potrzebuje go do prawidlowego rozwoju. To nie jest proste, jednak mozliwe
Pol żartem pół serio...a można usg robić codziennie?? Haha :)

Do góry