reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Syl92 Stosowanie antybiotyku na anginę jest bezzasadne, bo angina w większości przypadków jest chorobą wirusową. Osłabisz sobie tylko nim organizm.

@kasiula222 Nowy cykl - to nowa szansa.

@roxie123 Na drugim wątku mało piszę, więc tu Ci napiszę, że cały czas mocno Ci kibicuję. Nie wiem kiedy Twoja ciąża tak szybko zleciała. Niech Twoja determinacja będzie tu wzorem dla innych :*

@martakratka Ja wogóle nie nastawiałam się na sn - zwłaszcza, że pierwszy poród miałam cc. Także byłam zupełnie nieprzygotowana, ale jakoś dałam radę - a ty masz już jakieś doświadczenie. Postaraj się teraz o tym nie myśleć. Jak już przyjdzie TEN czas, to adrenalina zrobi swoje i o strachu zapomnisz. Będziesz tylko marzyła, żeby to się w końcu skończyło ;)
Misia Kochana ja mam pakiet zapalenie zatok, uszu i angina....no i stąd antybiotyk.. ale dziękuję za czujność :*;)
Syl a ja mam wrażenie że okres się spuzni bo 28 powinnam mieć ale owulacja była puzno ...Obym się zmieściła jeszcze w tym miesiącu .Zdrówka życzę . A poprzednim razem w którym cyklu zaszlas i brałaś te zastrzyki?

Hmm...chwilowo zatrzymało się wszystko i okresu nie widać :/ Dziękuję,mam nadzieję że szybko mi przejdzie, bo ledwo już żyje:*
Poprzednio przy trzecim miesiącu starań miałam 2 zastrzyki i rzekomo miało nic nie być...a potem bzdziuszek był :*

reklama
Rodzilam naturalnie, ale to bylo 12 lat temu i sluszalam ze po takim czasie to tak, jakbym rodzila pierwszy raz. Dlatego sie tak boję...
@martakratka ja rodziłam 7 lat temu też siłami natury. Niestety mój poród był ciężki i długi. Także wiem co czujesz i jakie są Twoje obawy. Niestety kochana nie mamy wyjścia, musimy to przeżyć. Niestety @witch84 ma racje będziemy tylko marzyły żeby ten poród w końcu się skończył. Ale za to jak się skończy to staniemy szybko na nogi i będzie zasłużona nagroda :)

@membaris A córka już gotowa do szkoły?? Moja to jest taka gapa, że kupiłam jej nowy strój kąpielowy na basen - i się okazało, że go w domu nie ma... Zgubiła gdzieś po drodze... Ja nie wiem jak ona sobie da radę. Musi chyba bogatego męża szukać ;-)

Zamówiłam trochę testów przez Internet, bo wstydziłam się kupić w aptece. Ostatnio tak się kobitka sprzedająca na mnie spojrzała, tak jakbym jakąś zbrodnię zrobiła, jakieś dziwne uśmieszki do drugiej farmaceutki. Jutro lub pojutrze (w zależności od dostawy) będę robić test, bo @ jak nie było, tak nie ma. Już 12 dni się spóźnia. Ostatni test robiłam 17 sierpnia, dwa dni po spodziewanej @ - był negatywny i BHCG negatywna (robiona 16 sierpnia - 1 dzień po spodziewanej @, poniżej 0,2). A teraz jestem przeziębiona i oczywiście opryszczka na ustach.

Zamówiłam trochę testów przez Internet, bo wstydziłam się kupić w aptece. Ostatnio tak się kobitka sprzedająca na mnie spojrzała, tak jakbym jakąś zbrodnię zrobiła, jakieś dziwne uśmieszki do drugiej farmaceutki. Jutro lub pojutrze (w zależności od dostawy) będę robić test, bo @ jak nie było, tak nie ma. Już 12 dni się spóźnia. Ostatni test robiłam 17 sierpnia, dwa dni po spodziewanej @ - był negatywny i BHCG negatywna (robiona 16 sierpnia - 1 dzień po spodziewanej @, poniżej 0,2). A teraz jestem przeziębiona i oczywiście opryszczka na ustach.
A nie chcesz iść do lekarza? Może warto żeby Cię zbadał

@membaris A córka już gotowa do szkoły?? Moja to jest taka gapa, że kupiłam jej nowy strój kąpielowy na basen - i się okazało, że go w domu nie ma... Zgubiła gdzieś po drodze... Ja nie wiem jak ona sobie da radę. Musi chyba bogatego męża szukać ;-)
Haha to faktycznie gapcio :) wiesz co no w sumie jesteśmy obie gotowe. Jeszcze tylko naszykować ciuchy do szkoły na tydzień i jest gitara. Znając życie pójdę do szpitala w rozpoczęcie więc musi mieć naszykowane. Moja też bedzie chodziła na basen tylko taki poza szkolą i w sumie nie pomyślałam o akcesoriach :/ najwyżej jakby co to poproszę siostrę żeby kupiła
Edit:
@Dagmarka1991 @witch84 ma rację była taka fala najpierw niby przeziębienie, osłabienie organizmu i opryszczki a pozniej sie okazywało że to ciążę:)

reklama
@Dagmarka1991 Niejedna tutaj zaczynała ciążę od przeziębienia. Idź ty lepiej dzisiaj i zrób betę z krwi. A my potrzymamy kciuki za wynik.
Nie mam możliwości, bo jestem cały dzień Boży w pracy. A laboratorium jest u mnie czynne w godz. od 7:30 do 10:00. Musiałabym jechać do Łodzi. Będę robić test jutro lub pojutrze. Żadnych antybiotyków, leków w razie co nie biorę. Nie jest to jakieś groźne przeziębienie (katar dwudniowy - już pomału przechodzi, opryszczka mała, troszeczkę bolało gardło, ale już przechodzi, temperatura wczoraj 36,3 rano, później 36,2 koło południa, na wieczór 37,2, a dzisiaj normalna). Wczoraj spałam prawie cały dzień - taką miałam wielką ochotę na sen. Zjadłam dzisiaj 3 ciasteczka z ziarnem i mam straszną zgagę - pali w przełyku niesamowicie.

Do góry