reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale zechcesz moze powiedzieć, jak dlugo sie staraliscie? Byly jakies problemy hormonalne wcześniej?
Staraliśmy się 4 miesiące. Problemów hormonalnych nie było. W ciazy tsh podskoczylo na 3.23 dostalam euthyrox 50. Miałam skontrolować hormony po 4 tyg. Niestety to już wypadło po porodzie... więc bylam teraz na badaniach w poniedziałek jutro mam wizytę u endokrynologa. W szpitalu mowili ze mogą pojawić się problemy z owulacja tzn że nie wróci tak szybko jakbym chciała bo pytali kiedy chce próbować kolejny raz... gdzies wyczytałam ze warto skontrolować prolaktyne ale nie wiem czy czekać z tym do końca połogu i jesli bedzie brak okresu to wtedy , czy lepiej wczesniej .

reklama
@Oczekujaca123 Myślę, że w Twoim przypadku skontrolowałabym jej poziom w całym cyklu. Jeśli będzie za wysoka (niezależnie od momentu wykonania badania), to może oznaczać cykle bezowulacyjne.

Znacie jakieś maści/kremy na szybsze pozbycie się siniaków? Na obrzęk kostki stosuje altacet na zmianę z diklofenakiem (w maściach). Coś jeszcze dam radę zrobić, by mi się noga szybciej wygoiła? W sumie już tak bardzo nie boli, ale jest mocno opuchnięta i wylazły mi te krwiaki/siniaki (nawet nad palcami u nóg). No i mam ograniczona ruchomość stopy. A ja chcę w góry...

Staraliśmy się 4 miesiące. Problemów hormonalnych nie było. W ciazy tsh podskoczylo na 3.23 dostalam euthyrox 50. Miałam skontrolować hormony po 4 tyg. Niestety to już wypadło po porodzie... więc bylam teraz na badaniach w poniedziałek jutro mam wizytę u endokrynologa. W szpitalu mowili ze mogą pojawić się problemy z owulacja tzn że nie wróci tak szybko jakbym chciała bo pytali kiedy chce próbować kolejny raz... gdzies wyczytałam ze warto skontrolować prolaktyne ale nie wiem czy czekać z tym do końca połogu i jesli bedzie brak okresu to wtedy , czy lepiej wczesniej .
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.W sumie nigdy nie padałam prolaktyny.Ale wyczytałam dużo dobrego o saszetkach Inofen.Regulują gospodarkę hormonalną i owulacje.Więc od wczoraj zaczęłam pić.
Chociaż do tej pory nie mialam problemu z owulacją,bo i ją czuje i testy wychodzą tak jak powinnnny.

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.W sumie nigdy nie padałam prolaktyny.Ale wyczytałam dużo dobrego o saszetkach Inofen.Regulują gospodarkę hormonalną i owulacje.Więc od wczoraj zaczęłam pić.
Chociaż do tej pory nie mialam problemu z owulacją,bo i ją czuje i testy wychodzą tak jak powinnnny.

@agatush łoj coś się zdublowało. sorry.

@kasiula222 wąska jedna z tętnic (przy prawidłowych przepływach) i delikatna asymetria jednej z komór.
A termin 5 wrzesień lub tydzień wcześniej w zależności od tego jaki będzie stan dziecka i czy będzie cc, które trzeba zrobić wcześniej niż wskazuje termin.
To mam nadzieję że nic poważnego. To jeszcze troszkę masz czasu do września .Trzymam kciuki za was kochana .

@witch84 z miesiąc temu też miałam podobną kontuzję i siniaki też i w aptece polecono mi maść z kasztanowca.Musisz trochę oszczędzać tę nogę bo jak więcej chodziłam to pod wieczór noga bardziej puchła.I ja jeszcze tak świeżo po skręceniu nogę moczyłam w kwaśnym mleku na prawdę pomaga.

Konsultowalas to z ginekologiem czy sama zaczęłaś pić?
Ktoś kto to stosowal: wiecie czy można to już zacząć stosować w połogu ?

@Oczekujaca123 Myślę, że w Twoim przypadku skontrolowałabym jej poziom w całym cyklu. Jeśli będzie za wysoka (niezależnie od momentu wykonania badania), to może oznaczać cykle bezowulacyjne.

Znacie jakieś maści/kremy na szybsze pozbycie się siniaków? Na obrzęk kostki stosuje altacet na zmianę z diklofenakiem (w maściach). Coś jeszcze dam radę zrobić, by mi się noga szybciej wygoiła? W sumie już tak bardzo nie boli, ale jest mocno opuchnięta i wylazły mi te krwiaki/siniaki (nawet nad palcami u nóg). No i mam ograniczona ruchomość stopy. A ja chcę w góry...
Mi polecili w aptece jakas masc... sprawdze w domu jak wroce bo nie pamietam z czego. Chyba z arniki

reklama
@witch84 maść z arniki też można. Pani Gadżet ją stosowała jak jej synek się poturbował i siniak mu wyskoczył. Nie wiem tylko czy zadziałało, bo nie lubiłam z nią za bardzo gadać.

Do góry