reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@jagoda87 21 dzień cyklu to najlepszy moment jeśli zależy ci na miarodajnym wyniku.Ja miałam takie zalecenia od lekarza.A wakacje pewnie za granicą?

Niby za granicą bo mieszkamy w Holandii [emoji6] wynajęliśmy domek 120 km od naszego miejsca zamieszkania tak żeby zmienić trochę miejsce i żeby córka miała jakieś urozmaicenie. Spróbuje się umówić do lekarza rodzinnego na piątek przed wyjazdem i zobaczymy co powie, mam nadzieje ze da mi skierowanie a nie stwierdzi ze nie potrzeba..

Z tym progesteronem to jest tak, że można go odczytywać w trzech fazach: folikularna czyli do ok.11 d.c. owulacyjna ok.12-16 i lutealna powiedzmy po ok. 16 d.c. Jesli zrobisz badanie tak na granicy ok. 17-18 d.c to będzie nawet trochę trudno odczytać według norm. Pewniejszy odczyt jest po 20 d.c. No i faza lutealna jest istotna, jeśli chcemy wiedzieć czy po owulacji, w fazie lutealnej (gdy odczyty są najwyższe) naszej fasolce wystarczy tego hormonu czy nie.
No, ale u lekarza, jasne, że upewnij się. Może mu wystarczy do diagnozy ten 18 d.c
Ja miałam kiedyś zadanie zrobić 18, 20, 22 dzień cyklu.

Z tym progesteronem to jest tak, że można go odczytywać w trzech fazach: folikularna czyli do ok.11 d.c. owulacyjna ok.12-16 i lutealna powiedzmy po ok. 16 d.c. Jesli zrobisz badanie tak na granicy ok. 17-18 d.c to będzie nawet trochę trudno odczytać według norm. Pewniejszy odczyt jest po 20 d.c. No i faza lutealna jest istotna, jeśli chcemy wiedzieć czy po owulacji, w fazie lutealnej (gdy odczyty są najwyższe) naszej fasolce wystarczy tego hormonu czy nie.

Czyli 25dc tez będzie Ok? [emoji4]

@jagoda87 specem nie jestem, ale ten 25 chyba lepiej niż 18.

@agatush, tak, dzisiaj był maraton. 5 podejść do usg. Dwa były takie ogólne w IMiD o 11.30. Mała ułożyła się tak, że tylko świeciła po oczach kręgosłupem i czterema literami. To ma bardzo prawidłowe.:) Po 15 minutach walki, obracania się na boki, pani doktor poleciła mi pospacerować. I spacerowałam, i wyginałam się, i kucałam, i wszystko, I dupcia dalej na planie pierwszym wyszła. Ocenili co się dało, skonsultowali rezonans (nic nowego tam nie wyszło - ufff)
Drugie badanie pod kątem samego echa serca było o 16.30. I co? I znowu dupcia, kręgosłup i spacer 10 minut Odrobinkę się odchyliła. Coś tam lekarz uchwycił. No i znowu: idź pani na spacer 20 min + bonus coś słodkiego. Znów się odrobinkę ruszyła, ale żeby nie było za słodko to łapkę szlachetną na klatce po lewej stronie sobie położyła i sobie badaj mądralo. Zostałam znowu pouciskana ze wszystkich stron. Coś tam znów namierzył. Ile się dało zbadał. Jest jedna rzecz, która go trochę zaniepokoiła, ale powiedział, że z racji tego, że akurat serduszko się jeszcze rozwija i miał widok tylko z boku, może być to normą i trzeba sprawdzić za 3 tygodnie. Więc na zapas martwić się nie będę.
I jak mogę mieć życzenie, to niech za te trzy tygodnie się królewna jakoś po ludzku ułoży, bo mnie zamęczą. Przecież z tego echa serca to my o 19.00 wyruszyliśmy w drogę powrotną.

@ivvonka bardzo cieszę się że w badaniach wszystko w porządku, że nic niepokojącego nie znaleźli. Uparte są te księżniczki. Michalina tez była taka uparta :-p Mam nadzieję że Twoją córeczka będzie bardziej usluchana przy następnej wizycie. Wierzę że jesteś baaaardzo zmęczona. :-*

Dzięki dziewczyny! Pójdę w piątek i zobaczę jaką lekarz będzie miał wizje. Postanowiłam zamiast się zamartwiać wszystko posprawdzać i będę wiedziała na czym stoję.

@ivvonka trzymam za Was mocno kciuki. Całe szczęście ze nic nowego nie znaleźli. [emoji9]

@jagoda87 specem nie jestem, ale ten 25 chyba lepiej niż 18.

@agatush, tak, dzisiaj był maraton. 5 podejść do usg. Dwa były takie ogólne w IMiD o 11.30. Mała ułożyła się tak, że tylko świeciła po oczach kręgosłupem i czterema literami. To ma bardzo prawidłowe.:) Po 15 minutach walki, obracania się na boki, pani doktor poleciła mi pospacerować. I spacerowałam, i wyginałam się, i kucałam, i wszystko, I dupcia dalej na planie pierwszym wyszła. Ocenili co się dało, skonsultowali rezonans (nic nowego tam nie wyszło - ufff)
Drugie badanie pod kątem samego echa serca było o 16.30. I co? I znowu dupcia, kręgosłup i spacer 10 minut Odrobinkę się odchyliła. Coś tam lekarz uchwycił. No i znowu: idź pani na spacer 20 min + bonus coś słodkiego. Znów się odrobinkę ruszyła, ale żeby nie było za słodko to łapkę szlachetną na klatce po lewej stronie sobie położyła i sobie badaj mądralo. Zostałam znowu pouciskana ze wszystkich stron. Coś tam znów namierzył. Ile się dało zbadał. Jest jedna rzecz, która go trochę zaniepokoiła, ale powiedział, że z racji tego, że akurat serduszko się jeszcze rozwija i miał widok tylko z boku, może być to normą i trzeba sprawdzić za 3 tygodnie. Więc na zapas martwić się nie będę.
I jak mogę mieć życzenie, to niech za te trzy tygodnie się królewna jakoś po ludzku ułoży, bo mnie zamęczą. Przecież z tego echa serca to my o 19.00 wyruszyliśmy w drogę powrotną.
Ivonka to faktycznie cię wymęczyli .Co mu się nie podobało w serduszku? Przypomnij mi kiedy masz termin ?

reklama
@agatush łoj coś się zdublowało. sorry.

@kasiula222 wąska jedna z tętnic (przy prawidłowych przepływach) i delikatna asymetria jednej z komór.
A termin 5 wrzesień lub tydzień wcześniej w zależności od tego jaki będzie stan dziecka i czy będzie cc, które trzeba zrobić wcześniej niż wskazuje termin.

Do góry