reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@jagoda87 21 dzień cyklu to najlepszy moment jeśli zależy ci na miarodajnym wyniku.Ja miałam takie zalecenia od lekarza.A wakacje pewnie za granicą?

Niby za granicą bo mieszkamy w Holandii [emoji6] wynajęliśmy domek 120 km od naszego miejsca zamieszkania tak żeby zmienić trochę miejsce i żeby córka miała jakieś urozmaicenie. Spróbuje się umówić do lekarza rodzinnego na piątek przed wyjazdem i zobaczymy co powie, mam nadzieje ze da mi skierowanie a nie stwierdzi ze nie potrzeba..

Z tym progesteronem to jest tak, że można go odczytywać w trzech fazach: folikularna czyli do ok.11 d.c. owulacyjna ok.12-16 i lutealna powiedzmy po ok. 16 d.c. Jesli zrobisz badanie tak na granicy ok. 17-18 d.c to będzie nawet trochę trudno odczytać według norm. Pewniejszy odczyt jest po 20 d.c. No i faza lutealna jest istotna, jeśli chcemy wiedzieć czy po owulacji, w fazie lutealnej (gdy odczyty są najwyższe) naszej fasolce wystarczy tego hormonu czy nie.
No, ale u lekarza, jasne, że upewnij się. Może mu wystarczy do diagnozy ten 18 d.c
Ja miałam kiedyś zadanie zrobić 18, 20, 22 dzień cyklu.

Z tym progesteronem to jest tak, że można go odczytywać w trzech fazach: folikularna czyli do ok.11 d.c. owulacyjna ok.12-16 i lutealna powiedzmy po ok. 16 d.c. Jesli zrobisz badanie tak na granicy ok. 17-18 d.c to będzie nawet trochę trudno odczytać według norm. Pewniejszy odczyt jest po 20 d.c. No i faza lutealna jest istotna, jeśli chcemy wiedzieć czy po owulacji, w fazie lutealnej (gdy odczyty są najwyższe) naszej fasolce wystarczy tego hormonu czy nie.

Czyli 25dc tez będzie Ok? [emoji4]

@jagoda87 specem nie jestem, ale ten 25 chyba lepiej niż 18.

@agatush, tak, dzisiaj był maraton. 5 podejść do usg. Dwa były takie ogólne w IMiD o 11.30. Mała ułożyła się tak, że tylko świeciła po oczach kręgosłupem i czterema literami. To ma bardzo prawidłowe.:) Po 15 minutach walki, obracania się na boki, pani doktor poleciła mi pospacerować. I spacerowałam, i wyginałam się, i kucałam, i wszystko, I dupcia dalej na planie pierwszym wyszła. Ocenili co się dało, skonsultowali rezonans (nic nowego tam nie wyszło - ufff)
Drugie badanie pod kątem samego echa serca było o 16.30. I co? I znowu dupcia, kręgosłup i spacer 10 minut Odrobinkę się odchyliła. Coś tam lekarz uchwycił. No i znowu: idź pani na spacer 20 min + bonus coś słodkiego. Znów się odrobinkę ruszyła, ale żeby nie było za słodko to łapkę szlachetną na klatce po lewej stronie sobie położyła i sobie badaj mądralo. Zostałam znowu pouciskana ze wszystkich stron. Coś tam znów namierzył. Ile się dało zbadał. Jest jedna rzecz, która go trochę zaniepokoiła, ale powiedział, że z racji tego, że akurat serduszko się jeszcze rozwija i miał widok tylko z boku, może być to normą i trzeba sprawdzić za 3 tygodnie. Więc na zapas martwić się nie będę.
I jak mogę mieć życzenie, to niech za te trzy tygodnie się królewna jakoś po ludzku ułoży, bo mnie zamęczą. Przecież z tego echa serca to my o 19.00 wyruszyliśmy w drogę powrotną.

@ivvonka bardzo cieszę się że w badaniach wszystko w porządku, że nic niepokojącego nie znaleźli. Uparte są te księżniczki. Michalina tez była taka uparta :-p Mam nadzieję że Twoją córeczka będzie bardziej usluchana przy następnej wizycie. Wierzę że jesteś baaaardzo zmęczona. :-*

Dzięki dziewczyny! Pójdę w piątek i zobaczę jaką lekarz będzie miał wizje. Postanowiłam zamiast się zamartwiać wszystko posprawdzać i będę wiedziała na czym stoję.

@ivvonka trzymam za Was mocno kciuki. Całe szczęście ze nic nowego nie znaleźli. [emoji9]

@jagoda87 specem nie jestem, ale ten 25 chyba lepiej niż 18.

@agatush, tak, dzisiaj był maraton. 5 podejść do usg. Dwa były takie ogólne w IMiD o 11.30. Mała ułożyła się tak, że tylko świeciła po oczach kręgosłupem i czterema literami. To ma bardzo prawidłowe.:) Po 15 minutach walki, obracania się na boki, pani doktor poleciła mi pospacerować. I spacerowałam, i wyginałam się, i kucałam, i wszystko, I dupcia dalej na planie pierwszym wyszła. Ocenili co się dało, skonsultowali rezonans (nic nowego tam nie wyszło - ufff)
Drugie badanie pod kątem samego echa serca było o 16.30. I co? I znowu dupcia, kręgosłup i spacer 10 minut Odrobinkę się odchyliła. Coś tam lekarz uchwycił. No i znowu: idź pani na spacer 20 min + bonus coś słodkiego. Znów się odrobinkę ruszyła, ale żeby nie było za słodko to łapkę szlachetną na klatce po lewej stronie sobie położyła i sobie badaj mądralo. Zostałam znowu pouciskana ze wszystkich stron. Coś tam znów namierzył. Ile się dało zbadał. Jest jedna rzecz, która go trochę zaniepokoiła, ale powiedział, że z racji tego, że akurat serduszko się jeszcze rozwija i miał widok tylko z boku, może być to normą i trzeba sprawdzić za 3 tygodnie. Więc na zapas martwić się nie będę.
I jak mogę mieć życzenie, to niech za te trzy tygodnie się królewna jakoś po ludzku ułoży, bo mnie zamęczą. Przecież z tego echa serca to my o 19.00 wyruszyliśmy w drogę powrotną.
Ivonka to faktycznie cię wymęczyli .Co mu się nie podobało w serduszku? Przypomnij mi kiedy masz termin ?

reklama
@agatush łoj coś się zdublowało. sorry.

@kasiula222 wąska jedna z tętnic (przy prawidłowych przepływach) i delikatna asymetria jednej z komór.
A termin 5 wrzesień lub tydzień wcześniej w zależności od tego jaki będzie stan dziecka i czy będzie cc, które trzeba zrobić wcześniej niż wskazuje termin.

Do góry