reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale zechcesz moze powiedzieć, jak dlugo sie staraliscie? Byly jakies problemy hormonalne wcześniej?
Staraliśmy się 4 miesiące. Problemów hormonalnych nie było. W ciazy tsh podskoczylo na 3.23 dostalam euthyrox 50. Miałam skontrolować hormony po 4 tyg. Niestety to już wypadło po porodzie... więc bylam teraz na badaniach w poniedziałek jutro mam wizytę u endokrynologa. W szpitalu mowili ze mogą pojawić się problemy z owulacja tzn że nie wróci tak szybko jakbym chciała bo pytali kiedy chce próbować kolejny raz... gdzies wyczytałam ze warto skontrolować prolaktyne ale nie wiem czy czekać z tym do końca połogu i jesli bedzie brak okresu to wtedy , czy lepiej wczesniej .

reklama
@Oczekujaca123 Myślę, że w Twoim przypadku skontrolowałabym jej poziom w całym cyklu. Jeśli będzie za wysoka (niezależnie od momentu wykonania badania), to może oznaczać cykle bezowulacyjne.

Znacie jakieś maści/kremy na szybsze pozbycie się siniaków? Na obrzęk kostki stosuje altacet na zmianę z diklofenakiem (w maściach). Coś jeszcze dam radę zrobić, by mi się noga szybciej wygoiła? W sumie już tak bardzo nie boli, ale jest mocno opuchnięta i wylazły mi te krwiaki/siniaki (nawet nad palcami u nóg). No i mam ograniczona ruchomość stopy. A ja chcę w góry...

Staraliśmy się 4 miesiące. Problemów hormonalnych nie było. W ciazy tsh podskoczylo na 3.23 dostalam euthyrox 50. Miałam skontrolować hormony po 4 tyg. Niestety to już wypadło po porodzie... więc bylam teraz na badaniach w poniedziałek jutro mam wizytę u endokrynologa. W szpitalu mowili ze mogą pojawić się problemy z owulacja tzn że nie wróci tak szybko jakbym chciała bo pytali kiedy chce próbować kolejny raz... gdzies wyczytałam ze warto skontrolować prolaktyne ale nie wiem czy czekać z tym do końca połogu i jesli bedzie brak okresu to wtedy , czy lepiej wczesniej .
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.W sumie nigdy nie padałam prolaktyny.Ale wyczytałam dużo dobrego o saszetkach Inofen.Regulują gospodarkę hormonalną i owulacje.Więc od wczoraj zaczęłam pić.
Chociaż do tej pory nie mialam problemu z owulacją,bo i ją czuje i testy wychodzą tak jak powinnnny.

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.W sumie nigdy nie padałam prolaktyny.Ale wyczytałam dużo dobrego o saszetkach Inofen.Regulują gospodarkę hormonalną i owulacje.Więc od wczoraj zaczęłam pić.
Chociaż do tej pory nie mialam problemu z owulacją,bo i ją czuje i testy wychodzą tak jak powinnnny.

@agatush łoj coś się zdublowało. sorry.

@kasiula222 wąska jedna z tętnic (przy prawidłowych przepływach) i delikatna asymetria jednej z komór.
A termin 5 wrzesień lub tydzień wcześniej w zależności od tego jaki będzie stan dziecka i czy będzie cc, które trzeba zrobić wcześniej niż wskazuje termin.
To mam nadzieję że nic poważnego. To jeszcze troszkę masz czasu do września .Trzymam kciuki za was kochana .

@witch84 z miesiąc temu też miałam podobną kontuzję i siniaki też i w aptece polecono mi maść z kasztanowca.Musisz trochę oszczędzać tę nogę bo jak więcej chodziłam to pod wieczór noga bardziej puchła.I ja jeszcze tak świeżo po skręceniu nogę moczyłam w kwaśnym mleku na prawdę pomaga.

Konsultowalas to z ginekologiem czy sama zaczęłaś pić?
Ktoś kto to stosowal: wiecie czy można to już zacząć stosować w połogu ?

@Oczekujaca123 Myślę, że w Twoim przypadku skontrolowałabym jej poziom w całym cyklu. Jeśli będzie za wysoka (niezależnie od momentu wykonania badania), to może oznaczać cykle bezowulacyjne.

Znacie jakieś maści/kremy na szybsze pozbycie się siniaków? Na obrzęk kostki stosuje altacet na zmianę z diklofenakiem (w maściach). Coś jeszcze dam radę zrobić, by mi się noga szybciej wygoiła? W sumie już tak bardzo nie boli, ale jest mocno opuchnięta i wylazły mi te krwiaki/siniaki (nawet nad palcami u nóg). No i mam ograniczona ruchomość stopy. A ja chcę w góry...
Mi polecili w aptece jakas masc... sprawdze w domu jak wroce bo nie pamietam z czego. Chyba z arniki

reklama
@witch84 maść z arniki też można. Pani Gadżet ją stosowała jak jej synek się poturbował i siniak mu wyskoczył. Nie wiem tylko czy zadziałało, bo nie lubiłam z nią za bardzo gadać.

Do góry