reklama
jagoda87
Fanka BB :)
Kobito bo Cię prasnę Uda się, zobaczysz. Może juz sie udało. Na początku kwietnia pisałam, ze rękę sobie dam uciąć, że nie jestem w ciąży i byłabym bez ręki ... Poczekaj spokojnie ze 3 dni i powtórz test. Trzymam za Ciebie kciuki :*
Po tej ostatniej ciąży mam wykrzywioną trochę macice i zastanawiam się czy to nie jest problem. Nie mam już siły...
martakratka
Odetchnij, pójdź na spacer i myśl pozytywnie. Wszystko się pouklada. Sciskam Cię mocno.Po tej ostatniej ciąży mam wykrzywioną trochę macice i zastanawiam się czy to nie jest problem. Nie mam już siły...
@kasiula222 w polsce uzywamy kilku rodzajow heparyny drobnoczasteczkowej, ktora przeciwdziala zakrzepom. Miedzy innymi dalteparinum natricum sprzedawanej pod nazwa fragmin, enoxaparinum natricum sprzedawanej pod nazwa neoparin lub clexane, nadroparinum calcicum sprzedawanej pod nazwa fraxaparine. One maja takie samo dzialanie i nie ma znaczenia ktora dostaniesz. Wszystko na recepte. Wymiennie kupuje sie clexane i neoparin, bo stosowane s w takiej samej dawce. Fragmin i fraxaparine stosuje sie w innych dawkach. To znaczy, ze jest inny przelicznik by ustalic stala dawke heparyny w zaleznosci jaki lek dostaniesz od lekarza. Najtanszy neoparin czy na ryczalt czy na 100%
Irenaa
Zaangażowana w BB
@jagoda87może jeszcze nie wszystko stracone,szkoda że nie możesz zrobić bety bo to wiele by wyjaśniło.W marcu miałam ciążę biochemiczną a w maju już wszystko zaskoczyło.Zycie nas jednak nie oszczędza ale trzeba próbować.Widzę,ze masz dziesięć lat mniej ode mnie powoli się uda.Mój jeden jajnik już ledwo zipie w lipcu AHM miałam 0,29 a mimo to ...Tak jak piszą dziewczyny powtórz test a jeśli przyjdzie @ to się wypłacz ale nie trwaj w tym żal,to nie jest Twoja wina..Zacznie się nowy cykl a wtedy wszystko możliwe..
Totois30
@jagoda87 3mam kciuki:*
Co do clexane to jeszcze tylko powiem ze moj M opowiadal mi jak na studiach mowili mu leku generycznym dla dzieci na padaczke, identyczny sklad i substancja czynna. Krocie tanszy no i wycofali ten drozszy oryginal, a okazalo sie ze napady padaczki pojawialy sie u dzieci czesciej po tym leku generycznym. Identyczna substancja czynna. Niektorzy lekarze po prostu upierają sie przy oryginalach, ja bym po prostu sluchala lekarza. To jednak zastrzyki na 9 mscy i nie zdecydowałam sie na zamiennik na wlasna reke. Ale oczywiscie to byla akurat moja decyzja
Co do clexane to jeszcze tylko powiem ze moj M opowiadal mi jak na studiach mowili mu leku generycznym dla dzieci na padaczke, identyczny sklad i substancja czynna. Krocie tanszy no i wycofali ten drozszy oryginal, a okazalo sie ze napady padaczki pojawialy sie u dzieci czesciej po tym leku generycznym. Identyczna substancja czynna. Niektorzy lekarze po prostu upierają sie przy oryginalach, ja bym po prostu sluchala lekarza. To jednak zastrzyki na 9 mscy i nie zdecydowałam sie na zamiennik na wlasna reke. Ale oczywiscie to byla akurat moja decyzja
agatush
Moderatorka
Pięknie wyglądasz, a kapcie boskie!!! [emoji7]Dziewczyny!!! @jagoda87 @raz_dwa_trzy ale pieknie! Raz dwa trzy jaka mocna krecha! Masz opcje zrobienia bety? Super ale fajny wysyp II 3mam kciuki za reszte staraczek:*
@muza_ton dziekuje super juz jest to prawda, az wrzuce wam zdjecie brzuszka!!! To sem ja i brzuszek widoczny juz caly czas dzis rano sluchalam serduszka od razu zlapalam pieknie bilo ok 163 uderzenia czuje ze bedzie wszystko dobrze mam wszystkie skierowania i to co mi potrzebne na Warszawe, pierwsze badania 22.06 i wtedy dowiem sie wiecej swiece brzuchem naokolo i ciesze sie niesamowicie
Łączę się z Tobą w bólu... Ja już nie wiem co robić żeby zrzucić.. A przydało by się z 20 kg....@Totois30 A nie za zimno Ci w tych kapciach? Cieszę się Twoim szczęściem. Wogóle dzisiaj dużo pozytywnych informacji. I piękny brzuszek. Wogóle to Wy same laski jesteście, a ja zrobiłam się gruba, że aż patrzeć nie mogę. Ale bardzo ciężko mi się chudnie - max. 0.2kg/tydzień - i mnie to strasznie demotywuje. Ale zakupiłam sobie nowy rower i zamierzam jeździć. Dzisiaj wsiadłam pierwszy raz od chyba 10 lat i przejechałam 10km i teraz umieram. Ale się nie poddam tak łatwo.
Ja robiłam na Zielonej u dr Bas Budeckiej. Jeśli masz powyżej 35 lat i tam zadzwonisz to Ci wyznacza badanie na NFZ :-)Dzielna z Ciebie babeczka jest ! Podziwiam Cię Kochana [emoji9]
W pon. byłam u lekarza. Przed wejściem strasznie trzesły mi się nogi.... Na szczęście okazało się, że jest serduszko i fasolka urósła. Plamienia ustały. Ale żeby nie było tak rożowo - to mam krwiaka i niewielkiego mięśniaka, więc potwietdziła się piątkowa diagnoza tej innej lekarki. Dostałam L4 i leki, mam leżeć, odpoczywać i nie przemeczać się.
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Łodzi? Jeśli tak, to gdzie robiłyście?
@Destino ładnie Ci wytłumaczyła. Ja też nie zdecydowałam się na zamiennik.Czym się różni clexane od heparyny i neoparinu?
Witaj wśród nas. Światełko dla Twojego Aniołka. Ja po 1 stracie robiłam tylko podstawowe badaniaCześć dziewczyny,
wszystkim Ciężaróweczkom ogromne gratulacje i spokojnych ciąż
A Tym na wylocie szybkich porodów
Ja jestem świeżo po # w 8tc, obyło się bez zabiegu i lekarka powiedziała, że od następnego cyklu nic nie stoi na przeszkodzie, żeby starać się o dzidziusia.
Chciałam zapytać czy robiłyście jakieś dodatkowe badania czy naprawdę przyjąć, że był to "tylko" najnieszczęśliwszy przypadek?
reklama
raz_dwa_trzy
Dziewczyny obudził mnie dziś w nocy dość intensywny ból w pachwinie, taki ciągnący, jakby jajnik i jakby pachwina,ale owulacja w tym udanym cyklu była z drugiej strony. Czy taki ból jest normalny na samym początku ciąży?