reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny ja dziś byłam u nowego gina bo znów mam infekcje ...:( Jestem 3 tyg po poronieniu na USG widać że będę miała okres niebawem. Tak mnie lekarz pozytywnie nastawił że jestem naprawdę zadowolona . Muszę przyjmować od pozytywnego testu przeciwzakrzepowe zastrzyki i acard pewnie też . Powiedział że jeśli wyjdą dobrze te badania hispatalogiczne to nie muszę czekać aż trzech miesiecy .
Cudne wiesci. Kiedy zaczynacie sie starac?
Już po wizycie :) Dzidziorek pięknie urósł- 2cm w ciagu 8 dni. Ma juz 7,5 cm. Znowu sie poplakalam jak zobaczylam jak fika i uslyszalam serduszko :) Lekarz kazal mi lykac acard. Niestety w aptece akurat nie bylo i wzielam polocard- ten sam skladnik wiec chyna bez problemu mogę go zamienic. Jak myślicie?
Zazdroszczę :* gratulacje, teraz drugi trymestr to juz z górki.

Dziewczyny jestem wniebowzieta, u mnie byly przeslanki, ze mógł sie zrobic zasniad czesciowy, a dzis 1. Odebralam wyniki hispatu, 2. Zrobilam po raz drugi w ciagu kilku dni beta, i 3. Po raz pierwszy od lyzeczkowania mialam usg kontrolne. Wszytko super!!! Beta ze 100 na 50, zasniadu nie ma, torbiel na jajniku jak byla tak jest, ale liczymy na to ze sie sama wchlonie. Zaprwne to po niepeknietym pecherzyku z lutego. Mozna sie starac po 3 cyklach. Mysle ze moja cierpliwosc skonczy sie po 2 :D :D :D

Rany jak sie ciesze. Taka niepewność jak przez ostatnie dni, tragedia, na niczym sie czlowiek skupic nie moze. A teraz wielka ulga :)

Cudne wiesci. Kiedy zaczynacie sie starac?Zazdroszczę :* gratulacje, teraz drugi trymestr to juz z górki.

Dziewczyny jestem wniebowzieta, u mnie byly przeslanki, ze mógł sie zrobic zasniad czesciowy, a dzis 1. Odebralam wyniki hispatu, 2. Zrobilam po raz drugi w ciagu kilku dni beta, i 3. Po raz pierwszy od lyzeczkowania mialam usg kontrolne. Wszytko super!!! Beta ze 100 na 50, zasniadu nie ma, torbiel na jajniku jak byla tak jest, ale liczymy na to ze sie sama wchlonie. Zaprwne to po niepeknietym pecherzyku z lutego. Mozna sie starac po 3 cyklach. Mysle ze moja cierpliwosc skonczy sie po 2 :D :D :D

Rany jak sie ciesze. Taka niepewność jak przez ostatnie dni, tragedia, na niczym sie czlowiek skupic nie moze. A teraz wielka ulga :)
Patuska dziś lekarz że można się starać po tym cyklu ale jeszcze okresu nie miałam niebawem powinien być. . Pójdę po o okresie jeszcze raz by zobaczyć czy wszystko ok i chyba będę próbować w lipcowym cyklu ;)

Cześć dziewczyny,

wszystkim Ciężaróweczkom ogromne gratulacje i spokojnych ciąż :)
A Tym na wylocie szybkich porodów :)

Ja jestem świeżo po # w 8tc, obyło się bez zabiegu i lekarka powiedziała, że od następnego cyklu nic nie stoi na przeszkodzie, żeby starać się o dzidziusia.

Chciałam zapytać czy robiłyście jakieś dodatkowe badania czy naprawdę przyjąć, że był to "tylko" najnieszczęśliwszy przypadek?

reklama
@Margosia Witaj Kochana:* Szkoda, że tyle kobiet dotyka ta kwestia :( :*
U mnie była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie w 10tc z zabiegiem.. robiłam pakiet badań żeby być spokojniejsza przy kolejnej próbie, bo genetyczne badania wyszły ok i histpat też.. czekam jeszcze na wyniki trombofilii.
@patuśka no to boskooo! Dobrze, że tak się sprawy potoczyły:* ja miałam torbiel, a za 2 tygodnie jej nie było:*
@kasiula222 Super, że jest dobrze:) Teraz weszli lekarze na magiczny półap 3 miesięcy, choć i tak bałam się,że usłyszę 6 ;p:*

Do góry