reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 heparyna to i neoparin i clexane. Ja roznice znam tylko taka ze neoparin jest chyba 10 razy tanszy:D ( na ryczałt clexane 35 zl a neoparin chyba pare zloty ale nie wiem na 100%) wiec gdyby gin pozwolil zamienilabym. Jest tez o wiele bardziej dostepny neoparin. Clexane juz prosze o rozpisywanie kilku recept na pojedyncze opakowanie 10 zastrzykow bo czesto maja tylko tyle na stanie. Gros dziewczyn uzywa zamiennika neoparin, ich lekarze tez nie maja nic przeciwko. No ale moj gin sie nie zgodzil. @Margosia czesc Ci, jak przekrecisz telefon poziomo, pod moim postem zobaczysz sygnature, tam badania ktore robilam. Generalnie mialam kiedys problem natury autoimmunologicznej, glownie dlatego te badania, ale wiekszosc jest bardzo uniwersalnych i polecanych do zrobienia, nawet po pierwszej stracie. Powodzenia:)

reklama
Dziewczyny chyba długo ta ciąża się nie utrzyma... zrobiłam test dzisiaj rano tej samej firmy co wczoraj popołudniu i kreski drugiej prawie nie widać a wczoraj była wyraźna [emoji17]

Dziewczyny chyba długo ta ciąża się nie utrzyma... zrobiłam test dzisiaj rano tej samej firmy co wczoraj popołudniu i kreski drugiej prawie nie widać a wczoraj była wyraźna [emoji17]
Nadzieja zawsze jest!
Kciuki, żeby wszystko było w porządku! !!
@kasiula222 heparyna to i neoparin i clexane. Ja roznice znam tylko taka ze neoparin jest chyba 10 razy tanszy:D ( na ryczałt clexane 35 zl a neoparin chyba pare zloty ale nie wiem na 100%) wiec gdyby gin pozwolil zamienilabym. Jest tez o wiele bardziej dostepny neoparin. Clexane juz prosze o rozpisywanie kilku recept na pojedyncze opakowanie 10 zastrzykow bo czesto maja tylko tyle na stanie. Gros dziewczyn uzywa zamiennika neoparin, ich lekarze tez nie maja nic przeciwko. No ale moj gin sie nie zgodzil. @Margosia czesc Ci, jak przekrecisz telefon poziomo, pod moim postem zobaczysz sygnature, tam badania ktore robilam. Generalnie mialam kiedys problem natury autoimmunologicznej, glownie dlatego te badania, ale wiekszosc jest bardzo uniwersalnych i polecanych do zrobienia, nawet po pierwszej stracie. Powodzenia:)
Albo nie ma albo nie umiem znaleźć. Na komputerze tez nie widzę tej sygnatury.
@Margosia Witaj Kochana:* Szkoda, że tyle kobiet dotyka ta kwestia :( :*
U mnie była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie w 10tc z zabiegiem.. robiłam pakiet badań żeby być spokojniejsza przy kolejnej próbie, bo genetyczne badania wyszły ok i histpat też.. czekam jeszcze na wyniki trombofilii.
@patuśka no to boskooo! Dobrze, że tak się sprawy potoczyły:* ja miałam torbiel, a za 2 tygodnie jej nie było:*
@kasiula222 Super, że jest dobrze:) Teraz weszli lekarze na magiczny półap 3 miesięcy, choć i tak bałam się,że usłyszę 6 ;p:*
A jakie robilyscie badania?
Nigdy się tym nie interesowałem nawet nie wiem od czego zacząć. ...

Dziewczyny jestem po kolejnej wizycie.Wczoraj był 6 tydz. 1 dzień ciąży i obraz USG odpowiadał wiekowi ciąży więc na razie ok.Kolejna wizyta za tydzień w środę ..Poza tym czuję się okropnie :) rano wymioty mdłości.Staram ratować się imbirem ;doktor mówił też o kropelkach imbifem że można stosować.Pytałam tez o clexane i gdybym nie mogła kupić to może być neoparin spokojnie.Poza tym trzeba się ruszać i troszkę aktywniej spędzać czas ale przez te mdłości jakoś trudno ...jak leże to wszystko mi się jakoś lepiej tam w środku układa.Póki co optymistycznie wkraczam w kolejny tydzień..
Trzymam kciuki za Wasze fasolki i za starania również:)

Ja dzis bylam u gina po receptę na duphaston a wyszlam bez i smutna :( dzis 14dc zrobil mi usg i nie ma ani jednego pecherzyka :( wiec stwierdził ze w tym cyklu nie ma sensu brac dupka.... przepisal mi cos na stymulacje pecherzykow mam brac od 5-9dc i przyjsc 12-13dc na usg

Dziewczyny jestem po kolejnej wizycie.Wczoraj był 6 tydz. 1 dzień ciąży i obraz USG odpowiadał wiekowi ciąży więc na razie ok.Kolejna wizyta za tydzień w środę ..Poza tym czuję się okropnie :) rano wymioty mdłości.Staram ratować się imbirem ;doktor mówił też o kropelkach imbifem że można stosować.Pytałam tez o clexane i gdybym nie mogła kupić to może być neoparin spokojnie.Poza tym trzeba się ruszać i troszkę aktywniej spędzać czas ale przez te mdłości jakoś trudno ...jak leże to wszystko mi się jakoś lepiej tam w środku układa.Póki co optymistycznie wkraczam w kolejny tydzień..
Trzymam kciuki za Wasze fasolki i za starania również:)
Tez w poprzedniej ciazy mialam potworne mdlosci, od rana do wieczora. Wspolczuje, daja popalic :( slyszalam ze te krople dobrze pomagaja.
Już powtórzyłam i nic nie widać[emoji17]już chyba nigdy mi się nie uda [emoji17]
Moze jeszcze nie wszystko stracone? trzymamy kciuki zeby bylo dobrze

reklama
Już powtórzyłam i nic nie widać[emoji17]już chyba nigdy mi się nie uda [emoji17]
Kobito bo Cię prasnę ;) Uda się, zobaczysz. Może juz sie udało. Na początku kwietnia pisałam, ze rękę sobie dam uciąć, że nie jestem w ciąży i byłabym bez ręki ... Poczekaj spokojnie ze 3 dni i powtórz test. Trzymam za Ciebie kciuki :*

Do góry