reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny wczoraj robiłam progesteron w 21 dc wynik 21,70 ng/ml.Biorę duphaston 2x1 i luteine wieczorem.Czytałam gdzieś ze duphaston nie ma wpływu na wynik a luteina tak.Wiecie coś na ten temat bo sam wynik chyba jest ok?

@nafoczka zdrowia dla chłopaków :) biedy ten Twój mąż. Najważniejsze żeby znaleźć co mu dolega i szybko wdrążyli leczenie.
Wczoraj na usg było widać pecherzyk, jeszcze za wcześnie bo to dopiero 5 tc. Mam się oszczędzać, nie wieszać firanek, nie wolno mi skakać, ogólnie wypoczynek i relaks. Łatwo powiedzieć turniej zrobić :p 5 czerwca nam iść na usg. Termin mam na 22 stycznia. Muszę wyluzować, choć znając mnie to będzie ciężko ;)

@nafoczka Nie wiem co to za wirus, ale sama nazwa jednostki chorobowej brzmi groźnie. Mam nadzieję, że to jednak jest do opanowania i M zaraz będzie śmigał jak nowonarodzony.

@porcelana Mi lekarz mówił, żeby wstrzymać się do pierwszej @ ze względu na możliwość łatwiejszego wdania się infekcji.

@Irenaa Tak jak napisałaś - duphaston jest sztucznym progesteronem, który nie wychodzi w badaniu. Luteina jest naturalna, więc jak najbardziej w wyniku jest uwzględniona. Jednak nie pomogę jeśli chodzi o poziom progesteronu w czasie brania luteiny - na chłopski rozum, jeśli jest w normie, to luteina jest potrzebna (a sam poziom świadczy że przyjmujesz w dobrej dawce).

Wieczorem odniose sie do reszty postow kochane, badanie super! 6.4 cm ma dzidzia, pappa i beta tylko zmniejszylo ryzyko, maly skakal rece do buzi bral byl boski:) ryzyko w kilkunastu tysiacach, wszystko na swoim miejscu jestem przeszczesliwa:) i ku zdziwieniu mojej intuicji cos mu strerczalo miedzy nogami! Ale jeszcze nie wiadomo na pewno ale wiadomo bedzie bosko byle zdrowe:)ojejujeju:):):):)

Wieczorem odniose sie do reszty postow kochane, badanie super! 6.4 cm ma dzidzia, pappa i beta tylko zmniejszylo ryzyko, maly skakal rece do buzi bral byl boski:) ryzyko w kilkunastu tysiacach, wszystko na swoim miejscu jestem przeszczesliwa:) i ku zdziwieniu mojej intuicji cos mu strerczalo miedzy nogami! Ale jeszcze nie wiadomo na pewno ale wiadomo bedzie bosko byle zdrowe:)ojejujeju:):):):)
Gratuluje! Zazdroszczę bardzo

reklama
Gratulacje !Takich wiadomości nam tutaj potrzeba.Poczekamy zobaczymy jak tam z Twoją intuicją;).

Do góry