reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Destino skoro tam mocno ulewa to mogło faktycznie się przytrafić że po prostu nie wyszło na zewnątrz. W sumie nie ma na to rady. Ja próbowałam wszystkiego co tylko Internet proponuje. Musi przyjść wiek i samo się wykształcić. Jedyne co wydaje mi się pomagało to gdy leżała z głową wyżej. Ksiazki podlozylam pod nogi łóżeczka z tej strony co główka i tak leżała. A broń Boże zagęszczacze do mleka gdy byście na butelkę przeszli. Zaparcia i bóli brzucha takiego dostała że aż się na IP znaleźliśmy.

@ivvonka @anja93 @membaris bardzo się cieszę że nam to tak równo i bez komplikacji wszystkim idzie. Oby tak dalej. Mam nadzieję że nie przeszkadzamy reszcie dziewczyn?? Jeśli tak to piszcie i z góry przepraszam ale uwierzcie nie wyobrażam sobie aby nie być tutaj tylko gdzieś indziej tak się z Wami związałam emocjonalnie :-)
Absolutnie nie przeszkadzacie! Dajecie nadzieję,a to nam, starającym się, jest bardzo potrzebne! Nie próbujcie nawet uciekać. To był mój pierwszy wątek na tym forum, przyjęłyscie mnie bardzo serdecznie i jestem Wam mega wdzięczna za to. Pamiętam dopiero co Wasze dwie kreseczki,więc tym bardziej mega radość ,że idziecie jak burza, a dzieciaczki rosną i rosną [emoji4]

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie!
Jestem Irena od kilku dnia zaglądam do Was.Widzę,że jesteście głęboko w temacie poronień i chciałabym do Was dołączyć.Straciła już trzy ciąże(wszystkie ok 7 tyg.).Tydzień temu znowu okazało się ,że jestem w ciąży ale beta spada więc to pewnie ciąża biochemiczna.Jutro idę do lekarza i zobaczymy co dalej.Oby tylko nie ciąża pozamaciczna bo mam tylko jeden jajnik.
To taki mały wstęp.Ogólnie jest do kitu ale będziemy jeszcze walczyć tylko muszę zmienić drogę.
Leczę się w Lublinie i czy jest może ktoś z okolicy

@AgaB33 mamy poduszke klin. A na sztuczne nie moge przejsc, wiec i zageszczacze nie. Radzimy sobie calkiem niezle

@martakratka ja wierze, ze kazdej sie uda zajsc w dobra zdrowa ciaze, donosic i urodzic dziecko. Mnie lekarze mowili, ze nie bede miec dzieci. Trzeba wierzyc i sie nie poddawac. Jeszcze bedziesz uczestniczyla w mamowych pogaduchach

@monia_I madrze mowisz [emoji8]
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witaj @Irenaa ja jestem z Twoich okolic. Faktycznie masz za sobą spory bagaż doświadczeń. Liczę jednak że na najbliższej wizycie okaże się wszytsko w porządku. A możesz napisać gdzie i u kogo się leczysz?

Witaj @Irenaa, zapraszamy. Bardzo współczuję strat. Sama jestem po czterech. W moim przypadku najbardziej to chyba pomogła zmiana lekarza, który pokierował diagnozą i przepisał odpowiednie leki podtrzymujące. Teraz płacę dość sporo za wizyty, ale warto.
Niestety, ja z okolic W-wy jestem i kompletnie nie znam żadnego lekarza z Lublina.
Jeśli beta spada lub stoi w miejscu to niestety, masz rację, nie jest dobrze i trzeba konsultować z lekarzem.
Daj nam znać co powie. I co by to nie było - walcz dalej.

@membaris, nie bardzo wiem, ale mam nadzieję, że z kari i z maleństwem jest dobrze.

aaa... miałam napisać: co do wieku tego mojego człowieczka to według daty o.m. to wychodzi ok.16 tydzień. Według usg i bejbika to 14. Może jak pójdę za dwa tygodnie coś mi się przesunie. Jak ja będę rodzić, jak nie wiem kiedy. ;) Najpierw była data 24.08 (i w końcu taka została w karcie z dopiskiem o.m.) Na opisie usg jest 05.09. A ja przez to nawet sobie wyliczyć nie umiem co ja jestem. Grrr... Na pewno 2 trymestr. Hehe.

reklama
@Destino skoro tam mocno ulewa to mogło faktycznie się przytrafić że po prostu nie wyszło na zewnątrz. W sumie nie ma na to rady. Ja próbowałam wszystkiego co tylko Internet proponuje. Musi przyjść wiek i samo się wykształcić. Jedyne co wydaje mi się pomagało to gdy leżała z głową wyżej. Ksiazki podlozylam pod nogi łóżeczka z tej strony co główka i tak leżała. A broń Boże zagęszczacze do mleka gdy byście na butelkę przeszli. Zaparcia i bóli brzucha takiego dostała że aż się na IP znaleźliśmy.

@ivvonka @anja93 @membaris bardzo się cieszę że nam to tak równo i bez komplikacji wszystkim idzie. Oby tak dalej. Mam nadzieję że nie przeszkadzamy reszcie dziewczyn?? Jeśli tak to piszcie i z góry przepraszam ale uwierzcie nie wyobrażam sobie aby nie być tutaj tylko gdzieś indziej tak się z Wami związałam emocjonalnie :-)

Absolutnie nie przeszkadzacie!!! W końcu to temat o ciąża czyli o wszystkim z nimi związane :-D od starań przez ciążę, poród i uroki macierzyństwa też :-)

Ja mam termin na 1 września. Myślę już że @nafoczka można mnie wpisać na listę :-)

@martakratka pewnie że będziesz przeżywać razem z nami. Razem z @roki_1991 @Frezja_1 @raz_dwa_trzy @kb.karola90 @zosiak @Totois30 i kto tam jeszcze aktualnie się stara a pominęłam (przepraszam z góry) to przychodzi z znienacka i zawsze jest mega niespodzianką
1 rodzą się fajne dzieciaki :-D Ja jestem z 1 września :-p
Witajcie!
Jestem Irena od kilku dnia zaglądam do Was.Widzę,że jesteście głęboko w temacie poronień i chciałabym do Was dołączyć.Straciła już trzy ciąże(wszystkie ok 7 tyg.).Tydzień temu znowu okazało się ,że jestem w ciąży ale beta spada więc to pewnie ciąża biochemiczna.Jutro idę do lekarza i zobaczymy co dalej.Oby tylko nie ciąża pozamaciczna bo mam tylko jeden jajnik.
To taki mały wstęp.Ogólnie jest do kitu ale będziemy jeszcze walczyć tylko muszę zmienić drogę.
Leczę się w Lublinie i czy jest może ktoś z okolicy
Irenaa witaj wśród nas. Bardzo mi przykro że tyle już za Tobą. Światełko dla Twoich Aniołków(*) powiedz masz już jakieś ziemskie dzieciątko? Miałaś robione jakieś badania w kierunku poronien nawykowych?

Dziewczyny ile tutaj szykuje się wrzesniowych Bobasow :-) czekam na nie z sentymentem bo moja Miśka też wrześniowa :-) ale życzę Wam żeby Wasze dzieciaczki były mniej uparte niż moje dziecko i urodziły się w terminach a nie w 41 tygodniu i to po wywolywaniu :-*

Czytam Was cały czas, tylko czasu brak... Skok plus żeby równa się armagedon....

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry