reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Irenaa czesc Ci bardzo mi przykro;( ja tez podpinam sie pod pytanie o ziemskie dzieci i o wiek;) a jakies problemy zdrowotne miewasz? Ja po 1 stracie we wrzesniu na razie 3 cykle sie staramy dalej. Jest tez forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne i tam jest sporo dziewczyn z taka sytuacja jak Twoja, lekarze podaja im czesto steryd, accofil albo intralipid na takie wczesne straty, ale to musialabys tam poczytac. 2 straty i wiecej i cb tez swiadcza o problemach z immunologia:/ badalas juz cos? Ech tule:*

reklama
@Irenaa witaj Kochana!! Bardzo współczuję strat, bardzo wiele już przeszłaś :( dobrze że trafiłaś na forum, tu dziewczyny na prawdę działają cuda, internetowe terapeutki :) ja jestem po jednej stracie w lutym, teraz robię badania i czekam na 1 @. Kolejne starania od kwietnia mam nadzieję.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny!Jestem z okolic Biłgoraja i pierwsze ciąże byly pod opieką mojego pierwszego ginekologa.Ja jakoś przyzwyczajam się do lekarzy:hmm:.W ciążę mimo swojego wieku ok.40:szok: zachodzę po kilku cyklach starań ale potem wszystko zamiera;nigdy nie słychać było tętna.
Po trzeciej ciąży zrobiłam te badania zalecane zaraz po poronieniu i tam nic złego nie było,,kariotypy mamy dobre,z badań na genetycznych wyszła mi mutacja wariantu PAI-1 4G układzie heterozygotycznym.Genetyk jednak uznał,że to mało pp żeby wszystkie poronienia były z tego powodu. Zalecił Prenatal UNO ,Folian,Akard, Heparynę.

I tak miało wyglądać moje leczenie w tej czwartej ciąży,od miesięcy łykałam akard i Prenatal, od połowy cyklu był Duphaston,a heparyna miała być od momentu gdyby lekarz zobaczył zarodek.
Ale nic z tego nie będzie...
Najgorsze jest to że nie mamy dzieci,a moja rodzina jest bardzo liczna;siostry rodziły jak chcialy i ile chciały w różnym wieku tylko ja taka pechowa.

Teraz chodzę do dr Gustawa Chołubka i zobaczę co mi dziś powie... i muszę zastanowić się co dalej.
Dużo czytałam o dr Wdowiaku i może pójdę do niego,żeby jeszcze spróbować.

Dzięki dziewczyny!Jestem z okolic Biłgoraja i pierwsze ciąże byly pod opieką mojego pierwszego ginekologa.Ja jakoś przyzwyczajam się do lekarzy:hmm:.W ciążę mimo swojego wieku ok.40:szok: zachodzę po kilku cyklach starań ale potem wszystko zamiera;nigdy nie słychać było tętna.
Po trzeciej ciąży zrobiłam te badania zalecane zaraz po poronieniu i tam nic złego nie było,,kariotypy mamy dobre,z badań na genetycznych wyszła mi mutacja wariantu PAI-1 4G układzie heterozygotycznym.Genetyk jednak uznał,że to mało pp żeby wszystkie poronienia były z tego powodu. Zalecił Prenatal UNO ,Folian,Akard, Heparynę.

I tak miało wyglądać moje leczenie w tej czwartej ciąży,od miesięcy łykałam akard i Prenatal, od połowy cyklu był Duphaston,a heparyna miała być od momentu gdyby lekarz zobaczył zarodek.
Ale nic z tego nie będzie...
Najgorsze jest to że nie mamy dzieci,a moja rodzina jest bardzo liczna;siostry rodziły jak chcialy i ile chciały w różnym wieku tylko ja taka pechowa.

Teraz chodzę do dr Gustawa Chołubka i zobaczę co mi dziś powie... i muszę zastanowić się co dalej.
Dużo czytałam o dr Wdowiaku i może pójdę do niego,żeby jeszcze spróbować.
Irena a badalam immunologie? Bo z tego co piszesz to ja bym teraz zaczęła w to celować...

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Irenaa witam Cię serdecznie. Przykro mi że również doswiadczylas straty dziedziatka i to nie jednego. Bardzo Ci współczuję. Jeśli to jest sprawdzony lekarz to moze teraz pomoże? Jedynie z tego co piszesz to dziwi mnie że heparyna dopiero po zobaczenia zarodka. Ja jak i większość dziewczyn z forum, heparyne bralysmy od razu po pozytywie. Ja mam ta samą mutacje i mi lekarz genetyk powiedział że to mógł być powód mojej straty

@Irenaa witaj w naszym gronie, nie napisze że cieszę się że się tu znalazłaś ale poniekąd to jednak pozytyw - tu dziewczyny wiedzą na prawdę sporo, niektóre mają kilka strat za sobą jak Ty i na prawdę potrafią dać kopa do działania :) zostań z nami..

Przykro mi z powodu strat.. Na pewno jesteś silną kobietą

p19u3e3kgt9p4vck.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Irenaa Witamy Cię serdecznie. Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Ja tu tez trafilam po poronieniu. Dziewczyny, ktore tu sa, wszystkie, bez wyjatku sa wspaniałe i bardzo madre. Mam nadzieje ze niebawem bedziesz cieszyc sie z upragnionego maleństwa. Trzymaj sie dzielnie :)

Dziewczyny - nie wytrzymalam i zrobilam test. 13 dni po owulacji. Guzik.... Jedna kreska.... A taką mialam nadzieję... Smutno mi. Dodatkowo wkurza mnie to ze pobolewa mnie brzuch a nawet nie wiem kiedy moge spodziewac sie @.

reklama
Do góry