reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Irenaa czesc Ci bardzo mi przykro;( ja tez podpinam sie pod pytanie o ziemskie dzieci i o wiek;) a jakies problemy zdrowotne miewasz? Ja po 1 stracie we wrzesniu na razie 3 cykle sie staramy dalej. Jest tez forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne i tam jest sporo dziewczyn z taka sytuacja jak Twoja, lekarze podaja im czesto steryd, accofil albo intralipid na takie wczesne straty, ale to musialabys tam poczytac. 2 straty i wiecej i cb tez swiadcza o problemach z immunologia:/ badalas juz cos? Ech tule:*

reklama
@Irenaa witaj Kochana!! Bardzo współczuję strat, bardzo wiele już przeszłaś :( dobrze że trafiłaś na forum, tu dziewczyny na prawdę działają cuda, internetowe terapeutki :) ja jestem po jednej stracie w lutym, teraz robię badania i czekam na 1 @. Kolejne starania od kwietnia mam nadzieję.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny!Jestem z okolic Biłgoraja i pierwsze ciąże byly pod opieką mojego pierwszego ginekologa.Ja jakoś przyzwyczajam się do lekarzy:hmm:.W ciążę mimo swojego wieku ok.40:szok: zachodzę po kilku cyklach starań ale potem wszystko zamiera;nigdy nie słychać było tętna.
Po trzeciej ciąży zrobiłam te badania zalecane zaraz po poronieniu i tam nic złego nie było,,kariotypy mamy dobre,z badań na genetycznych wyszła mi mutacja wariantu PAI-1 4G układzie heterozygotycznym.Genetyk jednak uznał,że to mało pp żeby wszystkie poronienia były z tego powodu. Zalecił Prenatal UNO ,Folian,Akard, Heparynę.

I tak miało wyglądać moje leczenie w tej czwartej ciąży,od miesięcy łykałam akard i Prenatal, od połowy cyklu był Duphaston,a heparyna miała być od momentu gdyby lekarz zobaczył zarodek.
Ale nic z tego nie będzie...
Najgorsze jest to że nie mamy dzieci,a moja rodzina jest bardzo liczna;siostry rodziły jak chcialy i ile chciały w różnym wieku tylko ja taka pechowa.

Teraz chodzę do dr Gustawa Chołubka i zobaczę co mi dziś powie... i muszę zastanowić się co dalej.
Dużo czytałam o dr Wdowiaku i może pójdę do niego,żeby jeszcze spróbować.

Dzięki dziewczyny!Jestem z okolic Biłgoraja i pierwsze ciąże byly pod opieką mojego pierwszego ginekologa.Ja jakoś przyzwyczajam się do lekarzy:hmm:.W ciążę mimo swojego wieku ok.40:szok: zachodzę po kilku cyklach starań ale potem wszystko zamiera;nigdy nie słychać było tętna.
Po trzeciej ciąży zrobiłam te badania zalecane zaraz po poronieniu i tam nic złego nie było,,kariotypy mamy dobre,z badań na genetycznych wyszła mi mutacja wariantu PAI-1 4G układzie heterozygotycznym.Genetyk jednak uznał,że to mało pp żeby wszystkie poronienia były z tego powodu. Zalecił Prenatal UNO ,Folian,Akard, Heparynę.

I tak miało wyglądać moje leczenie w tej czwartej ciąży,od miesięcy łykałam akard i Prenatal, od połowy cyklu był Duphaston,a heparyna miała być od momentu gdyby lekarz zobaczył zarodek.
Ale nic z tego nie będzie...
Najgorsze jest to że nie mamy dzieci,a moja rodzina jest bardzo liczna;siostry rodziły jak chcialy i ile chciały w różnym wieku tylko ja taka pechowa.

Teraz chodzę do dr Gustawa Chołubka i zobaczę co mi dziś powie... i muszę zastanowić się co dalej.
Dużo czytałam o dr Wdowiaku i może pójdę do niego,żeby jeszcze spróbować.
Irena a badalam immunologie? Bo z tego co piszesz to ja bym teraz zaczęła w to celować...

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Irenaa witam Cię serdecznie. Przykro mi że również doswiadczylas straty dziedziatka i to nie jednego. Bardzo Ci współczuję. Jeśli to jest sprawdzony lekarz to moze teraz pomoże? Jedynie z tego co piszesz to dziwi mnie że heparyna dopiero po zobaczenia zarodka. Ja jak i większość dziewczyn z forum, heparyne bralysmy od razu po pozytywie. Ja mam ta samą mutacje i mi lekarz genetyk powiedział że to mógł być powód mojej straty

@Irenaa witaj w naszym gronie, nie napisze że cieszę się że się tu znalazłaś ale poniekąd to jednak pozytyw - tu dziewczyny wiedzą na prawdę sporo, niektóre mają kilka strat za sobą jak Ty i na prawdę potrafią dać kopa do działania :) zostań z nami..

Przykro mi z powodu strat.. Na pewno jesteś silną kobietą

p19u3e3kgt9p4vck.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Irenaa Witamy Cię serdecznie. Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Ja tu tez trafilam po poronieniu. Dziewczyny, ktore tu sa, wszystkie, bez wyjatku sa wspaniałe i bardzo madre. Mam nadzieje ze niebawem bedziesz cieszyc sie z upragnionego maleństwa. Trzymaj sie dzielnie :)

Dziewczyny - nie wytrzymalam i zrobilam test. 13 dni po owulacji. Guzik.... Jedna kreska.... A taką mialam nadzieję... Smutno mi. Dodatkowo wkurza mnie to ze pobolewa mnie brzuch a nawet nie wiem kiedy moge spodziewac sie @.

reklama
Do góry