reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka o matka sie rozkleja. Np wczoraj ryczalam ze szczescia jak do mnie mowi, bo zaczyna gaworzyc i lubi to robic

@martakratka duuuuzy. Dzis bylismy u innego pediatry niz zwykle i zapytal ile mamy miesiecy [emoji4] bo taki jest duzy. Za 2,3 tygodnie wskoczymy w rozmiar 68 i wage ok 6500g.

@Frezja_1 dziekuje. Niestety co rozwiazemy jeden problem to pojawia sie nowy. Dzis odkrylam maly guzek u nasady glowy. Zawsze cos u cudaczka. Jest niezwykle kochany. Oby udalo ci sie wreszcie poznac to szczescie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roki_1991 bo się nacieszyć tym wolnym nie mogę :-) albo coś załatwiam albo z córcia na hajtki, czyli w gości jeździmy :-) i tak forum czytam cały czas ale nie zawsze jest czas napisać coś od siebie :-)

@Destino przystojniak że hoho. Bardzo się cieszę że nie ma żadnych zmian i te strachy to na wyrost były. Niestety tak jest z dziećmi. Takie brzydkie powiedzonko jest że jak nie urok to sraczka i tu się całkowicie sprawdza. A jeszcze przy pierwszym dziecku gdy wszystko jest nowe i nieznane to już w ogóle. Coś niegroznego wydaje się groźnym, często nie wiadomo co robić. A często ma takie bezdechy? Moja córcia tak miała przez ulewanie. Po prostu mleko wracalo ale nie wychodziło na zewnątrz.

@ivvonka ja wizyta 16.03 niestety bez usg. No to zostajemy sobie tutaj @membaris @anja93 mi tu dobrze. Ja płci nie znam. Niby było widać ale wolał powiedzieć następnym razem.

@Frezja_1 no to teraz do dzieła i na pewno się uda :-) dokładnie, zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy

@ivvonka aaa czyli jednak nie jestem sama co do tych odczuc po luteinie, ale swoja droga chcialabym ją juz ograniczyc..:)
@AgaB33 a przypomnisz jaki u Ciebie tydz ciazy wypada ?? Bo w takim razie jak bede na usg w 14+5 to moze juz bedzie cos widac.. Chociaz kurcze w sumie to nie wiem czy chcialabym juz wiedziec :)

@zosiak zapraszam, bedziesz tulila [emoji1] a niedlugo moze nawet swoje wlasne. Wiem, ze ciezko, ale sprobuj przestac sie bac, sproboj podejsc z radosnym oczekiwaniem na dziecko tak jak za pierwszym razem. Stresowac sie bedziesz potem

@AgaB33 to bylo pierwszy raz. Chcialam nakarmic, denerwowal sie bo nie mogl ciagnac, bo ciezko mu sie oddychalo. Puscil cyca. Patrzyl sie i przestal oddychac. Czekalam chwile by znow zaczal, ale oddechu nie bylo tylko coraz wieksze oczy. Klepnelam po tylku i chwycil oddech. Po chwili to samo i tak kilka razy. Napisz mi cos wiecej o tym ulewaniu

@Destino ja już teraz chlipię jak mnie najdzie, że ono takie malutkie tam siedzi, w tym brzuchu i całe nasze i jest realne. Czasem to aż mam wrażenie, że to jest tak wspaniałe, że aż mam wrażenie, że nie jest realne.

A Ty jesteś bardzo czujną i wspaniałą mamą. Ciekawe czy ja taka będę, bo mam takie jakieś myśli, że ja nawet trzymać takie maleństwo będę musiała się nauczyć.

@ivvonka o matka sie rozkleja. Np wczoraj ryczalam ze szczescia jak do mnie mowi, bo zaczyna gaworzyc i lubi to robic

@martakratka duuuuzy. Dzis bylismy u innego pediatry niz zwykle i zapytal ile mamy miesiecy [emoji4] bo taki jest duzy. Za 2,3 tygodnie wskoczymy w rozmiar 68 i wage ok 6500g.

@Frezja_1 dziekuje. Niestety co rozwiazemy jeden problem to pojawia sie nowy. Dzis odkrylam maly guzek u nasady glowy. Zawsze cos u cudaczka. Jest niezwykle kochany. Oby udalo ci sie wreszcie poznac to szczescie.

Destino cudowny jest i naprawdę dorodny chłopczyk. Większy niż moja Miśka [emoji23] [emoji23] ale bardzo bardzo się cieszę tymi wynikami badań :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@anja93 na ostatnim usg znów mniejszy niż według OM było 12t4d czyli dziś jest 14t4d. Niestety na przyszłą wizytę mam tylko zrobić odczynnik cobsa. Muszę ja teraz o cytologie i jakieś wymazy czy cos bo mnie wkurzaja. Należy mi się.

@Destino w momencie takiego bezdechu musisz zobaczyć czy czuć kwas z buzi malucha, takie popsute mleko. U mojej córci tak było. I to nieważne czy dopiero co zjadła czy była przed jedzeniem. Ze dwa razy aż się sina zrobiła i naprawdę mialam strach. Po prostu zastawka nie działała prawidłowo i jedzenie wracalo tylko niestety nie na zewnątrz tylko pozostawało w przełyku i sie dlawila. Coś ok 3 miesięca zaczęło wylatywac na zewnątrz. Ona miała bardzo ciężkie to ulewanoe. Nie można jej było wziąć do pionu bez tetry pod szyją bo zaraz wszystko mokre było. Ale lepsze to niż to dlawienie się. Potem po stałych pokarmach było ok do póki mlekiem nie popila. Przeszło jak miala ok 10 miesięcy. Zastawka zaczęła prawidłowo pracować. No i u nas byla skaza która przyczyniła się tez do tych problemów.

@ivvonka poradzisz sobie. To samo przychodzi. Wypytuj ile się da położnych, od tego są. Ja ogólnie nerwus straszny jestem i jak sie stresuje to łapy i nogi same mi trzęsą dlatego takiego stracha miałam przy kapaniu że M mała kapal na początku no i nic sie nie stało przecież :-) także pamiętaj że nie jesteś sama rola M na czasie owulacji się nie kończy :-) ale Twój też długo na tego skarba czekał więc myślę że sam będzie się rwal do pomocy.
Ps. Dziękuję za informację, coś odpisać tam nie potrafię, ciamajda ze mnie

Do góry