reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka wow jaka u Ciebie niezawodna pamięć :) tak, ja mam wizyte u swojego gina w poniedzialek.. Standardowo nie moge sie doczekac, nawet nie chodzi o widok dzidziusia (chociaz tez) tylko czy jest wszystko dobrze.. :)
No i ja tez nie wiem nic odnosnie plci. Na prenatalnych nie bylo nic widac, ciekawe czy juz w poniedzialek cos zobacze.. A wy macie jakies przeczucia????
Edit: zauwazylam jakis czas temu ze po zazyciu luteiny (a biore podjezykowo) zaczynam sie zle czuc tzn nir zawsze ale ostatnio coraz czesciej. Mam uczucie takiej slabosci i zawroty glowy.. Ciekawe czy to jest normalne..a nie wiecie w ktorym tyg mozna juz spokojnie odstawic luteine? :) ale zapytam tez o to w poniedzialek..

Ostatnia edycja:
reklama
@ivvonka ja miałam wizytę 1 marca, a teraz dopiero 5 kwietnia. Też pytałam czy zmniejszymy już Duphaston ale niestety doktor stwierdziła żeby jeszcze przez jakiś czas brać. A co do płci to lekarz na plenatarnych chyba widział ale nie chciał powiedzieć bo jeszcze za wcześnie. A przeczucie mam że będzie chłopak :)

Dziewczyny, ja myślę, że troszkę tego progesteronu to jeszcze trzeba podsypywać. U mnie zmniejszył dawkę, bo było z czego: 4 tabletki luteiny100 i 3 tabletki duphastonu. Teraz tylko luteina 2x1.

@membaris, ciekawe czy się sprawdzi, że chłopaczek tam sobie nóżkami przebiera? Oj, to daleko do wizyty, ale wiesz... to dobrze, bo widocznie nie ma potrzeby sprawdzania częściej czy wszystko jest ok. Bo jest.

@anja93 no właśnie, ja tę dawkę na noc to już jak na nią patrzyłam to mi się niedobrze i czasem słabo robiło. I jak w przeciągu 10-15 minut nie zasnęłam to leżałam i jęczałam, że mi źle i że mąż ma otworzyć okno albo mnie szarpało jak wiatr firanki.

@AgaB33 radza sobie, kazdy dzien niesie wiele radosci (usg glowy nie wykazalo zmian niedorozwoju ani uszkodzenia czaszki i mozgu) i nawet lzy szczescia jak mnie wczoraj synus zagadywal, a ma 7tygodni. A czasem wielki niepokoj, dzis nad ranem mial problem z oddychaniem. Na szczescie juz jest dobrze. Sama zobaczysz...

@ivvonka jeszcze przyjdzie czas, kiedy bedziesz spala w uprzezy, bo tak bedzie najwygodniej. Wszystko przed toba [emoji1]

Dziewczyny ciesze sie, ze wasze dzieci upodobaly sobie brzuszki. Progesteron to odstawia sie z koncem pierwszego trymestru, kiedy lozysko przejmuje te funkcje. Ja odstawilam w 14 tc. A jak wam tu dobrze, to zostancie u siebie. Potem bedziecie wspierac walczace o swoje [emoji703] szczescie [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@AgaB33 radza sobie, kazdy dzien niesie wiele radosci (usg glowy nie wykazalo zmian niedorozwoju ani uszkodzenia czaszki i mozgu) i nawet lzy szczescia jak mnie wczoraj synus zagadywal, a ma 7tygodni. A czasem wielki niepokoj, dzis nad ranem mial problem z oddychaniem. Na szczescie juz jest dobrze. Sama zobaczysz...

@ivvonka jeszcze przyjdzie czas, kiedy bedziesz spala w uprzezy, bo tak bedzie najwygodniej. Wszystko przed toba [emoji1]

Dziewczyny ciesze sie, ze wasze dzieci upodobaly sobie brzuszki. Progesteron to odstawia sie z koncem pierwszego trymestru, kiedy lozysko przejmuje te funkcje. Ja odstawilam w 14 tc. A jak wam tu dobrze, to zostancie u siebie. Potem bedziecie wspierac walczace o swoje [emoji703] szczescie [emoji8]

To już 7 tygodni??? Masakra, jak ten czas leci... Wrzuć fotkę małego ;)

@AgaB33 powiem Ci że w pierwszej ciąży każdy mi prorokował chłopaka a ja jakoś wewnętrznie czułam że będzie córcia. I się nie pomyliłam ciekawa jestem czy i tym razem mnie intuicja nie zawiedzie:) A wizyta no niestety daleko, praktycznie za miesiąc :/ wolałabym wcześniej ale cóż to zależy od doktor.

@martakratka specjalnie dla ciebie
IMG_20180228_154033.jpg
IMG_20180302_095354.jpg

Załączniki

• IMG_20180228_154033.jpg
    IMG_20180228_154033.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 422
  • IMG_20180302_095354.jpg
    IMG_20180302_095354.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 419
reklama