reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka a jak Ty się czujesz? Kiedy wizytujesz? Jesteś już na wrześniówkach? Ja coś się przełamać nie mogę. A Wy @membaris @anja93 zamierzacie tam dołączyć?

Ogólnie @Elodia i @Aggs przepadły bez wieści. Dziewczyny co z Wami?

@Frezja_1 piękna wiosenna pogoda na wyjście ze szpitala. Tak aż chce się żyć. Idealna na Twój nowy początek. M się wykurował?

@roki_1991 szkoda że tak rzadko piszesz. Wiesz że uważam że jesteś wspaniałą i ciepłą dziewczyną. Potrafisz tak trafić z dobrym słowem że odchodzą wszystkie smutki. Brakuje mi tu Ciebie :-D

@raz_dwa_trzy no w naszym przypadku lekarz z głową na karku to podstawa. Bardzo się cieszę że tam trafiłaś i znaleźli przyczynę. Niech teraz kolejna mądra glowa wymyśli na to sposób i do dzieła :-)

@gosia100 jak w nowej pracy?

@kari21 a jak się teraz czujesz?? Trzymam kciuki aby już wszystko było tylko dobrze.

A jak młode mamusie sobie radzą? @Calineczka24 @Funia90 @Destino @...Margotka9022... co u Was?

Kochane moje, życzę wam z całego serca abyście czuły sie spełnione zarówno jako kobiety, jak i matki i żony, abyscie znalazły w sobie samych wewnetrzny spokój i drogę do szczęścia, aby Bóg dał wam to, co dla was i waszych współtowarzyszacych było najlepszą drogą...
A mój świat bez Was na pewno byłby pusty bo jestem dla Was, z Wami...
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_aS_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_aS_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_aS_orig.gif
    35,2 KB · Wyświetleń: 475
@nafoczka zapoczątkowała życzonka. Bardzo miło i dziękuję. Ja Tobie i wszystkim dziewczynom życzę w tym pięknym dniu dużo miłości i adoracji od partnerów. Powinnyśmy ją mieć na codzień ale wiemy jaka jest rzeczywistość więc wyduście z nich dzisiaj wszystko co tylko możliwe :-) oczywiście jeszcze spełnienia marzeń i osiągnięcia wszystkich planów

@Ania199 a możesz rozwinąć ocenę? :)

@AgaB33 no jakoś nie bardzo mnie tam ciągnie. Napisałam tam kiedyś parę postów, to się dziewczyny wystraszyły. Może trafiłam na taki czas, że dużo strat tam było i nie bardzo chciały widzieć kogoś, kto ma niezbyt czystą kartę. Musiałabym chyba stopkę wykasować i udawać, że poronień nie było, a nie bardzo bym chciała cokolwiek udawać. Wizyta za dwa tygodnie.
Dostałam trochę badań do zrobienia. Zastanawiam się czy nie zrobić ich za pośrednictwem strony "badamysie.pl". Oni współpracują z Alabem. Tylko ciekawa jestem czy tam jakichś ukrytych kosztów nie ma, bo gdyby nie było, to wyszło mi, że 140 pln taniej wyjdzie.
A Ty kiedy na podglądanie startujesz?

A w ogóle teraz nie czuję się jakbym była w ciąży. Po cyckach tylko czuję, bo mi bez stanika nie jest za wygodnie. Kiedyś było na odwrót. Do domu wracałam to biust push-up sruuu na łóżko i niech odpoczywa a ja luzem latałam. Teraz wstaję, to najpierw uprząż na mlekowóz i dopiero dzień można zacząć.

@AgaB33 ja też nie jestem zbytnio przekonana do wrześniówek. Przyzwyczaiłam się do tego forum i jakoś nie chcę zmieniać :)
@ivvonka to w sumie dobrze bo możesz się spokojnie cieszyć ciążą. Mnie jeszcze od czasu do czasu męczą mdłości i czasem zgaga :/
A dziewczyny czy już pytałyście lekarzy o płeć dziecka :)

@membaris jeszcze trochę i przejdzie. Już pewnie jest lepiej. Ja dużą różnicę poczułam jak odstawiłam Duphaston i połowę Luteiny, no ale to wiadomo, że pod kontrolą lekarza. Chociaż pietra lekkiego miałam, nie powiem, bo to nie było stopniowe schodzenie (na co liczyłam) tylko "od teraz pani już nie bierze", ale nic się nie wydarzyło, żadnych plamień, czyściutko.
Pytałam o płeć, ale najpierw powiedział, że może to być dziewczynka, a później dodał, że nie ma tak naprawdę pewności, bo to jeszcze bardzo malutkie i równie dobrze to może być chłopczyk. I dopiero na następnej wizycie. Więc, na pewno wiem, że ono. :)
A u Ciebie już jakieś dane procentowe się na ten temat pojawiły? A może masz jakieś wewnętrzne czucie?

A właśnie: jak się nam plan wizyt układa? Bo później nie wiem, kiedy mam mocniej trzymać kciuki, a cały czas to nie mogę, bo kanapki się niewygodnie robi ;)
Chyba jakoś tak to leci:
@anja93 12.III
@ivvonka 23.III
@membaris 5.IV
@AgaB33 (Ty nie idziesz przypadkiem pierwsza)
Hmm...zaczęłam się czuć jakbym w czterech ciążach była. Hehe.
Jeszcze nie wiem czy kocica nie w piątej, bo chodzi i miauczy jakby jej coś było i brzuch jej po podłodze się ciągnie.

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 dzieki za pamiec, u mnie tez dobrze (chyba) bo ostatnie usg mialam 27 lutego, wtedy bylo dobrze. No i samopoczucie nie najgorsze, dzisiaj 14tc+1 a ja dalej nie wiem co to dolegliwosci ciazowe.. :)
@AgaB33 a wiesz ze nawet nie pomyslalam o wrzesniowkach? Raz tam zajrzalam to dziewczyny mialy takie tempo w postach ze chyba bym nie nadążala :p

Do góry