reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris jestem normalnie w szoku ze tak Ci powiedzieli !! Ale jedz tam jeszcze jutro i domagaj sie swoich praw. W koncu Ci sie należa!!! Swoja droga u mnie w okolicy pewnie podobny termin na nfz by mi zaproponowali, nie no koszmar!! Moglas powiedziec: nie no spoko. Jestem w ciazy ale spokojnie moge czekac do listopada, no problem.. :>

reklama
@anja93 no ja też jestem w szoku ale cóż takie życie. Dzwoniłam do NFZ-tu i oczywiście nie mogą mnie odesłać od specjalisty, a dodatkowo mam pierwszeństwo w kolejce. Jutro pojade powołam się na słowa pana z NFZ-tu oraz ustawę. Jeśli nadal nie zostanę przyjęta bądź zapisana mogę poprosić kierownika przychodni o pisemne uzasadnienie dlaczego mnie nie przyjmą. No a dalej to chyba tylko zgłoszenie skargi w oddziale wojewódzkim. Także zobaczymy jutro :)

Dziewczyny napewno nie nadrobie tego co napisałyście ale musze Wam powiedzieć co stało się u mnie. Jestem załamana. Ale od początku.
Gdy zobaczyłam dwie kreski na teście ciazowym spanikowalam bo wiedziałam że w ciąży napewno nie jestem. Przyjaciółka załatwiła mi wizytę u swojego ginekologa, a ta stwierdziła że w macicy "coś" jest...dostałam skierowanie do szpitala i tu zadecydowali i zabiegu. Jestem juz po stronie bolał mnie.brzuch wiec wzięli mnie na usg...po minie pani dr wiedziałam że coś jest nie tak...płyn w jamie brzusznej za macicą....opcje są 3...zaczynając od tej najbardziej optymistycznej...
- krew z macicy przez jajowody cofneła się do jamy brzusznej
- mikrouraz macicy i lekkie krwawienie co powinno się samo zasklepic
- przerwanie macicy i krwotok do jamy brzusznej
Ciągle robią mi badania, dają leki...krwotoku póki co nie ma...

Dziewczyny napewno nie nadrobie tego co napisałyście ale musze Wam powiedzieć co stało się u mnie. Jestem załamana. Ale od początku.
Gdy zobaczyłam dwie kreski na teście ciazowym spanikowalam bo wiedziałam że w ciąży napewno nie jestem. Przyjaciółka załatwiła mi wizytę u swojego ginekologa, a ta stwierdziła że w macicy "coś" jest...dostałam skierowanie do szpitala i tu zadecydowali i zabiegu. Jestem juz po stronie bolał mnie.brzuch wiec wzięli mnie na usg...po minie pani dr wiedziałam że coś jest nie tak...płyn w jamie brzusznej za macicą....opcje są 3...zaczynając od tej najbardziej optymistycznej...
- krew z macicy przez jajowody cofneła się do jamy brzusznej
- mikrouraz macicy i lekkie krwawienie co powinno się samo zasklepic
- przerwanie macicy i krwotok do jamy brzusznej
Ciągle robią mi badania, dają leki...krwotoku póki co nie ma...

Jeju kochana strasznie współczuję, a boli Cie brzuch? Oby to byla ta najoptymistyczniejsza wersja! Mam nadzieję, ze niebawem wszystko sie wyjasni.i.bedziesz mogla spac spokojnie :) trzymam kciuki za Twoje zdrówko :*

@kb.karola90 mnie az dreszcz przeszedl jak to przeczytalam! Wspolczuje, ale na pewno wszystko sie wyjasni i nie bedzie to nic groznego, wiadomo oni tylko straszą kazdą opcją. Trzeba byc dobrej mysli, trzymaj sie. Jestesmy z Tobą ❤

Jaki śliczny synuś :) zastanawiamy się nad Aleksandrem :D

p19u3e3kb9sn5pe8.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ale słodziak ;)
Tak zrobię dziewczyny pojadę tam jeszcze raz jutro. Tylko jeszcze dziś zadzwonię do NFZ-tu i się dowiem o wszystko. To przykre że aż tak trzeba walczyć o swoje :/ no ale nikt nie mówił że będzie łatwo. Dzięki dziewczyny za rady :*
edit:
@ivvonka mnie też nieraz nachodzą takie humorki ciążowe :D
@martakratka a może masz takie wachania nastrojów przed okresem?
@martakratka ja tak mam zawsze ze dwa dni przed @ jestem bardzo humorzasta i potrafię się wściekac a za chwilę ryczec o byle pierdółke, także może w końcu nadchodzi @ :)
Zawsze mialam przed @ pare dni takie zle humorki, ale nie az takie.... Juz mi troche przeszlo bo wrocilam dzis do domku, a tu obiadek pyszny czeka i posprzatane na blysk wszystko... :)

@kb.karola90 matko kochana!!! Aż mnie zmroziło. Dobrze, że udało się to wykryć i lekarze już działają w kierunku ogarnięcia problemu. Wracaj szybko do zdrowia i pisz jak możesz.

reklama
@Frezja_1 wlasnie wczoraj podalismy probiotyk i espumisan,termoforek w ruch i masaze ale noc dalej ciezka.
Dzis bedziemy testowac sab simplex podobno dzialaja[emoji4]
Co u Cienie bo nie jestem na biezaco?
M dzis w nocy pomogl ,wczesniej roznie ale w naszym zyciu ostatnio duzo sie dzieje
Za duzo czasem

@agatush od tygodnia tylko piers[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry