reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris mi sie tez wydaje ze pewnie bede musiala byc pod kontrolą endo do konca, no ale czego sie nie zrobi dla zdrowia dziecka i w sumie samej siebie tez :) @AgaB33 ogromne dzięki za ten link, jakby cos to sie powołam na to prawo bo w ogole o tym nie slyszalam, takze jeszcze raz bardzo Ci dziekuje! @membaris a moze zamiast chodzic prywatnie tez sie powołaj? W sumie jak sie nalezy to po co placic... Czyli i tak gin nic z tym nie zrobi i bede musiala isc do rodzinnego po skierowanie? Ty tak mialas?:)

reklama
@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty
tak popieram, nawet kiedys pisałam, że to samo tyczy sie leczenia zębów u ciężarnych i w połogu. Walczcie o swoje prawa bo nikt wam (lub prawie nikt) tego nie podpowie

Umówiłam się dziś na wizytę do innej gin u siebie w mieście, chce się skonsultować i zobaczyć co powie. A ze mamy w pracy opiekę medyczna to zadzwoniłam do pzu i umówiłam się na wizytę. 22.02 dopiero, ale moja gin dalej wtedy na urlopie więc no... Jedyny mój problem jest taki, że na 99% to jest lekarka która robiła mi w szpital pierwszy zabieg... A jeśli tak, to zna się z moją gin, więc mam nadzieję że nie będzie z tego kwasu żadnego :p ciekawe czy do 22.02 dostanę @ czy nie... Albo czy zdąży się 5 w skończyć... Cóż, pożyjemy zobaczymy, nie miałam wpływu na wybór lekarza w tej opcji

Wlasnie dziewczyny o to mi chodzilo a jak znamy swoje prawa to inaczej nas traktuja..jak powiecie co i jak i nie dacie sie zbyc to bedzie dobrze ewentualnie mozna sprobowac w innej przychodni czy cos ale walczcie:*

odebrałam dziś wyniki bety - no tak jak myślam - spadła. no coż może to i lepiej bo podobno nie za dobrze zaciązyć od razu po łyżeczkowaniu bez pierwszej @ wiec nie ma u mnie załamania :)
Jutro ide po odbiór badań histo i do lekarza on stwierdzi co dalej :)

@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty

Od 2017 roku jest ustawa, że ciężarną należy max do 7 dni zapisać do specjalisty. Ja w zeszłym tygodniu z tego skorzystałam i Pani w rejestracji mnie zapisała do poradni nadkrzepliwosci i immunologi na srode. A wcześniej czekałam po kilka miesięcy.

martakratka - 4,13 - tyle ze robione w innym laboratorium. ale skoro spada to mam sprawe jasną. Bardziej sie wkurzyłam bo dzwoniłam i mieły 4 tygodnie a moich badań histo jeszcze nie ma;/ czyli nie mam po co iść do lekarza ;/

reklama
Do góry