reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris mi sie tez wydaje ze pewnie bede musiala byc pod kontrolą endo do konca, no ale czego sie nie zrobi dla zdrowia dziecka i w sumie samej siebie tez :) @AgaB33 ogromne dzięki za ten link, jakby cos to sie powołam na to prawo bo w ogole o tym nie slyszalam, takze jeszcze raz bardzo Ci dziekuje! @membaris a moze zamiast chodzic prywatnie tez sie powołaj? W sumie jak sie nalezy to po co placic... Czyli i tak gin nic z tym nie zrobi i bede musiala isc do rodzinnego po skierowanie? Ty tak mialas?:)

reklama
@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty
tak popieram, nawet kiedys pisałam, że to samo tyczy sie leczenia zębów u ciężarnych i w połogu. Walczcie o swoje prawa bo nikt wam (lub prawie nikt) tego nie podpowie

Umówiłam się dziś na wizytę do innej gin u siebie w mieście, chce się skonsultować i zobaczyć co powie. A ze mamy w pracy opiekę medyczna to zadzwoniłam do pzu i umówiłam się na wizytę. 22.02 dopiero, ale moja gin dalej wtedy na urlopie więc no... Jedyny mój problem jest taki, że na 99% to jest lekarka która robiła mi w szpital pierwszy zabieg... A jeśli tak, to zna się z moją gin, więc mam nadzieję że nie będzie z tego kwasu żadnego :p ciekawe czy do 22.02 dostanę @ czy nie... Albo czy zdąży się 5 w skończyć... Cóż, pożyjemy zobaczymy, nie miałam wpływu na wybór lekarza w tej opcji

Wlasnie dziewczyny o to mi chodzilo a jak znamy swoje prawa to inaczej nas traktuja..jak powiecie co i jak i nie dacie sie zbyc to bedzie dobrze ewentualnie mozna sprobowac w innej przychodni czy cos ale walczcie:*

odebrałam dziś wyniki bety - no tak jak myślam - spadła. no coż może to i lepiej bo podobno nie za dobrze zaciązyć od razu po łyżeczkowaniu bez pierwszej @ wiec nie ma u mnie załamania :)
Jutro ide po odbiór badań histo i do lekarza on stwierdzi co dalej :)

@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty

Od 2017 roku jest ustawa, że ciężarną należy max do 7 dni zapisać do specjalisty. Ja w zeszłym tygodniu z tego skorzystałam i Pani w rejestracji mnie zapisała do poradni nadkrzepliwosci i immunologi na srode. A wcześniej czekałam po kilka miesięcy.

martakratka - 4,13 - tyle ze robione w innym laboratorium. ale skoro spada to mam sprawe jasną. Bardziej sie wkurzyłam bo dzwoniłam i mieły 4 tygodnie a moich badań histo jeszcze nie ma;/ czyli nie mam po co iść do lekarza ;/

reklama
Do góry