reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 koniecznie skonsultuj jutro te nadczynnosc, to moze być niebezpieczne, bez lekow albo szybkiej wizyty u endokrynologa nie wychodz z gabinetu:* jako ze w ciazy, masz prawo do bardzo szybkiej wizyty na nfz nie wiem dokladnie ale jest takie prawo kobiet w ciazy:*

reklama
@Totois30 jasne ze skonsultuje, zreszta przydaloby sie w koncu cos na nfz, te wszystkie badania i lekarze prywatnie mnie zeżreją :D i to doslownie. A kochana to mowisz ze staranka na chwile obecna wstrzymane?? Ale czasem lepiej zapobiegac i sie seksowac bo wiesz..czasem owulacja sie moze przesuwac w te czy wewte i masz tu los dzidzie :) :*
Aaa i strasznie sie ciesze, ze Twoj maz znalazl prace. 600 km to sporo ale skoro sie zdecydowal to na pewno warto :) :)

@anja93 dzieki:* warto bo dobre doświadczenie ciekawa praca, ale inny chlop od razu, bez pracy to tragedia byla..jasne na wszelki wielki pozegnamy sie miiiiilo tuz przed wyjazdem:) nie martwie sie stopem staranek , przynajmniej na razie;) ja sie tez podlecze i moze te wyjazdy jakos sie uloza ze bedziemy sie starac jeszcze duzo nie wiemy, tylko ten wyjazd znamy daty i to tez nie wiemy czy sr czy czw jedzie..ale jak gin nic nie da Tobie to podzwon po przychodniach, powiedz ze ciaza i prosisz o szybka wizyte, przysluguje Ci a mnie niepokoi twa nadczynnosc:* no i raczki do gory niet!:)

@Totois30 wiadomo, chlop bez pracy to nie ten sam chlop. Ale jak znalazl fajną i ciekawa to nic tylko sie cieszyc. Nowe doswiadczenia itp. Na kazdym mezczyznie spoczywa tak jakby utrzymanie rodziny i odpowiedzialnosc za nią wiec mozna powiedziec ze ma to na swoich barkach wiec nic dziwnego ze cieszy sie z pracy :) i fajnie. Gratuluje! A co do milych pozegnan to na pewno i tak czy siak bys go tak pozegnala wiec w tym przypadku przyjemne z pozytecznym :D a czasem los zaskakuje :*
A co do mojej nadczynnosci, to skoro place tyle kasy za wizyty prywatnie to mam nadzieje ze moj gin nie pozostawi tej sprawy obojetnie... A jak juz da mi skierowanie do endo to licze na nfz, nie wyobrazam sobie wszystkiego prywatnie. U mnie w okolicy wizyty u endo zaczynaja sie od 200 zl, to juz w ogole kiszka..nie wspominajac juz ile kasy wylozylam na wszystkie badania do tej pory..zreszta kazda z nas tutaj pewnie doskonale zna temat wiec co tu duzo mowic, eh :)

@anja93 straszysz no. Mi w ciąży się nie zdarzyło ale tak ogólnie to mam tendencje do słabych ciśnień. W kościele ze 3razy w życiu omdlałam, tyle samo w komunikacji miekskiej. Nie wstałaś akurat np.z klęczek?? Ja mam zakaz gwałtownego zrywania się do pionu z leżenia czy siedzenia. Dobrze że ten lekarz dzia. Pisz jak tam kruszynka sie ma

@Totois30 jak u mnie wyszło tsh za wysokie i i gin od razu kazała zapisywać się do endokrynologa to niestety tylko prywatnie mogłam bo na nfz miejsc brak. Wiec nie wiem czy jest takie prawo ciężarnych . @anja93 grunt żebyś wszystko skonsultowala i to omdlenie i tsh. A o której masz wizytę? Ania skiesrowanie do endo może wypisać lekarz rodzinny a gin raczej nie

@AgaB33 a mi sie takie cos nie zdarzalo nigdy, i dlatego sie troche zmartwilam. Akurat nie wstalam z kleczek, stalam i nagle stracilam swiadomosc ale znow nie az tak zeby nie kontaktowac, dlatego "wyszlam"po 20 minutach :)
@membaris ja mam wizyte o 17.30 :)
No wlasnie obawiam sie ze endo prywatnie to bedzie jedyne wyjscie... Chyba ze czekanie 3 miesiace na nfz heh polska sluzba zdrowia.... :/ a u Ciebie jak sytuacja ze zbiciem tsh? Kontrolujesz czesto? Najwazniejsze ze dostalas szybko odpowiedni lek :) :)

No właśnie w tym rzecz że wizyta potrzebna na juz a miejsc na pól roku do przodu brak. Szkoda czekać trzeba prywatnie iść. Moja gin powtarza mi od początku ciąży że tarczyce trzeba kontrolować w ciąży bo może być niebezpieczna. Ja będę robic badania w tym tygodniu to sie okaże czy juz troch spada to tsh. I tak juz do konca ciąży będę pod kontrola Endo. Trzymam kciuki za Twoja wizytę na pewno będzie wszystko dobrze

@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty

reklama
@Totois30 między 3 a 5 dniem robi się estridol i można też fsh i lh. A między 19 a 21 dc progesteron. Ja idę zbadać wszystkie, bo nie mam pojęcia jaki u mnie dc.... I do tego dorzucę jeszcze prolaktyne. Przy czym dziś jednak nie dam rady, ale mam nadzieję że jutro przed wyjazdem do lekarza uda mi się skończyć do labu
@Jolanrta11 na tym wątku już dziewczyny się przekonały, że opryszczka niestety nie jest wyznacznikiem. Był taki miesiąc, że dwie równocześnie pisały tu że opryszczka zawsze pojawiała im się w ciąży, a u obu okazało się że to nie to :( jednak tobie życzę inaczej :) chciałam tylko powiedzieć żebyś się nie nakręcala, bo to rozczarowanie potem jest okropne :(

Do góry