reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 koniecznie skonsultuj jutro te nadczynnosc, to moze być niebezpieczne, bez lekow albo szybkiej wizyty u endokrynologa nie wychodz z gabinetu:* jako ze w ciazy, masz prawo do bardzo szybkiej wizyty na nfz nie wiem dokladnie ale jest takie prawo kobiet w ciazy:*

reklama
@Totois30 jasne ze skonsultuje, zreszta przydaloby sie w koncu cos na nfz, te wszystkie badania i lekarze prywatnie mnie zeżreją :D i to doslownie. A kochana to mowisz ze staranka na chwile obecna wstrzymane?? Ale czasem lepiej zapobiegac i sie seksowac bo wiesz..czasem owulacja sie moze przesuwac w te czy wewte i masz tu los dzidzie :) :*
Aaa i strasznie sie ciesze, ze Twoj maz znalazl prace. 600 km to sporo ale skoro sie zdecydowal to na pewno warto :) :)

@anja93 dzieki:* warto bo dobre doświadczenie ciekawa praca, ale inny chlop od razu, bez pracy to tragedia byla..jasne na wszelki wielki pozegnamy sie miiiiilo tuz przed wyjazdem:) nie martwie sie stopem staranek , przynajmniej na razie;) ja sie tez podlecze i moze te wyjazdy jakos sie uloza ze bedziemy sie starac jeszcze duzo nie wiemy, tylko ten wyjazd znamy daty i to tez nie wiemy czy sr czy czw jedzie..ale jak gin nic nie da Tobie to podzwon po przychodniach, powiedz ze ciaza i prosisz o szybka wizyte, przysluguje Ci a mnie niepokoi twa nadczynnosc:* no i raczki do gory niet!:)

@Totois30 wiadomo, chlop bez pracy to nie ten sam chlop. Ale jak znalazl fajną i ciekawa to nic tylko sie cieszyc. Nowe doswiadczenia itp. Na kazdym mezczyznie spoczywa tak jakby utrzymanie rodziny i odpowiedzialnosc za nią wiec mozna powiedziec ze ma to na swoich barkach wiec nic dziwnego ze cieszy sie z pracy :) i fajnie. Gratuluje! A co do milych pozegnan to na pewno i tak czy siak bys go tak pozegnala wiec w tym przypadku przyjemne z pozytecznym :D a czasem los zaskakuje :*
A co do mojej nadczynnosci, to skoro place tyle kasy za wizyty prywatnie to mam nadzieje ze moj gin nie pozostawi tej sprawy obojetnie... A jak juz da mi skierowanie do endo to licze na nfz, nie wyobrazam sobie wszystkiego prywatnie. U mnie w okolicy wizyty u endo zaczynaja sie od 200 zl, to juz w ogole kiszka..nie wspominajac juz ile kasy wylozylam na wszystkie badania do tej pory..zreszta kazda z nas tutaj pewnie doskonale zna temat wiec co tu duzo mowic, eh :)

@anja93 straszysz no. Mi w ciąży się nie zdarzyło ale tak ogólnie to mam tendencje do słabych ciśnień. W kościele ze 3razy w życiu omdlałam, tyle samo w komunikacji miekskiej. Nie wstałaś akurat np.z klęczek?? Ja mam zakaz gwałtownego zrywania się do pionu z leżenia czy siedzenia. Dobrze że ten lekarz dzia. Pisz jak tam kruszynka sie ma

@Totois30 jak u mnie wyszło tsh za wysokie i i gin od razu kazała zapisywać się do endokrynologa to niestety tylko prywatnie mogłam bo na nfz miejsc brak. Wiec nie wiem czy jest takie prawo ciężarnych . @anja93 grunt żebyś wszystko skonsultowala i to omdlenie i tsh. A o której masz wizytę? Ania skiesrowanie do endo może wypisać lekarz rodzinny a gin raczej nie

@AgaB33 a mi sie takie cos nie zdarzalo nigdy, i dlatego sie troche zmartwilam. Akurat nie wstalam z kleczek, stalam i nagle stracilam swiadomosc ale znow nie az tak zeby nie kontaktowac, dlatego "wyszlam"po 20 minutach :)
@membaris ja mam wizyte o 17.30 :)
No wlasnie obawiam sie ze endo prywatnie to bedzie jedyne wyjscie... Chyba ze czekanie 3 miesiace na nfz heh polska sluzba zdrowia.... :/ a u Ciebie jak sytuacja ze zbiciem tsh? Kontrolujesz czesto? Najwazniejsze ze dostalas szybko odpowiedni lek :) :)

No właśnie w tym rzecz że wizyta potrzebna na juz a miejsc na pól roku do przodu brak. Szkoda czekać trzeba prywatnie iść. Moja gin powtarza mi od początku ciąży że tarczyce trzeba kontrolować w ciąży bo może być niebezpieczna. Ja będę robic badania w tym tygodniu to sie okaże czy juz troch spada to tsh. I tak juz do konca ciąży będę pod kontrola Endo. Trzymam kciuki za Twoja wizytę na pewno będzie wszystko dobrze

@membaris @anja93 ale kobiecie w ciąży przysluguja specjalne prawa i nie ma że nie ma miejsc. Chyba nawet musza wyznaczyc Ci termin max do 7dni od kiedy się zglosisz. Tego nie jestem pewna ale trzeba by sprawdzić. Kiedys @Calineczka24 miala taki problem i właśnie powolała się na to prawo. @witch84 albo @nafoczka były zorientowane. Także niw dajcie się zbyc. Zaraz poszukam co to za ustawa abys miała się na co powolać.

Edit: znalazłam Link do: Nowe prawo dla ciężarnych: do specjalisty bez kolejki
Od 2017 masz prawo bez kolejki do specjalisty

reklama
@Totois30 między 3 a 5 dniem robi się estridol i można też fsh i lh. A między 19 a 21 dc progesteron. Ja idę zbadać wszystkie, bo nie mam pojęcia jaki u mnie dc.... I do tego dorzucę jeszcze prolaktyne. Przy czym dziś jednak nie dam rady, ale mam nadzieję że jutro przed wyjazdem do lekarza uda mi się skończyć do labu
@Jolanrta11 na tym wątku już dziewczyny się przekonały, że opryszczka niestety nie jest wyznacznikiem. Był taki miesiąc, że dwie równocześnie pisały tu że opryszczka zawsze pojawiała im się w ciąży, a u obu okazało się że to nie to :( jednak tobie życzę inaczej :) chciałam tylko powiedzieć żebyś się nie nakręcala, bo to rozczarowanie potem jest okropne :(

Do góry