reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 grunt to dobre nastawienie, a Ty takie masz :) także następny cykl będzie Twój i będziesz mogła zrzucić wszystko na ten cholerny żel :) tylko nie choruj już bo z tego co mówią to zima ma dopiero przyjść :( a może jakaś homeopatia?? :)

Ja to ogólnie to nie wiem jak nam się udało zajść w ciążę bo wtedy jeszcze nie mieszkaliśmy razem i jeszcze budowę mieliśmy na głowie także przytulanki były naprawdę rzadko i w sumie w drugim cyklu starań nam się udało. Mam nadzieje ze teraz jak będziemy już mogli się starać to będzie tak samo :)

A okres póki co nie przyszedł...czuje się jak nastolatka bo co 5 minut biegam sprawdzać do łazienki czy jest...tylko ja z zupełnie innych powodów niż taka nastolatka...naprawdę jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na okres :(
Oj to masz tak jak ja [emoji3] tez czekam i co chwile sprawdzam a jak brzuch zaboli to myślę ze juz moze dostalam [emoji12]

reklama
@AgaB33 Woah dzieki ale mi milo:) super ze jesteście: *
wlasnie wracam od 4tygodniowego Tymka sie natulilam a zaraz jedziemy do 5tyg Antosi i kolejna dawka tulenia bedzie:) kolezanka od Tymka opowiadala ze mieli tydz temu naszych wspolnych znajomych, co prawie 3 lata sie staraja i nic i ta dziewczyna tylko plakala i nie chciala przytulic Tymka, bo jej przykro, zdalam sobie sprawe ze nie mam ciśnienia na tu i teraz tak jak chyba ona tylko ogolnie w swoim życiu chce byc mama, czy teraz, czy za rok czy 2, 3, kiedys, najwazniejsze ze sie staramy i ogarniamy co trzeba:) edit. Dodam ze ta dziewczyna ma 28 lat wiec szkoda ze tak sie fiksuje:/ nie za bardzo sie bada, a duzo mozna sobie pomoc ale bardzo nie lubi o tym rozmawiać, wiadomo..szkoda:/
@kb.karola90 chyba juz bedzie dobrze w tym roku:) juz myślę o wiosnie i rowerze a to juz niedlugo :D edit. Na pewno szybko zaskoczycie:) wiosna sprzyja: )

Ostatnia edycja:
@Totois30 ja tez mam 28 lat, zajsc zaszlam w ciążę ale poronilam :( ja myślę ze jak do wakacji nie zajde to zaczne działać medycznie i się badać, chociaż do wakacji długi czas i jeszcze nie wiadomo czy nie zmienię zdania ;) coś tu dzisiaj pusto.
Kto teraz zaczyna starania? U mnie jeszcze z tydzien do owulacji. Ale najważniejsze ze juz po @ :)

@gosia100 ja zaczynam za 7 dni kolejny cykl staran. Zaczelam juz powoli watpic, ze sie uda. Nie kupilam testow, witamin tez dzis i wczoraj nie wzielam. Bede sie starac, ale nie mam wielkich nadziei. Po prostu zwatpilam, ze kiedykolwiek nam sie uda.

@Aggs widzę, że gorsze dni nadeszły...nie ma ze się nie uda. Uda się i to napewno. Może faktycznie za dużo tego wszystkiego brałaś i teraz jak zdasz się na samą naturę to odrazu pyknie :D

@Totois30 ja już tez czekam na rower. Tak mi się marzy wsiąść i jechać daleko przed siebie :)

Oby do maja...tak bardzo chce być juz w ciąży...

Dziewczyny glowka do gory ;)
Niestety nie nadrobie Was dzisiaj zarwie noc bo mam sporo nauki ale jutro leze do gory tylkiem;) pozdrawiam Was i trzymam za Wszystkie kciuki strajace brzuchatki Niedlugo bedzie wiosna wiec humorki sie poprawia pozdrawiam i sciskam:*
@Funia90 gratuluje kochana Asienka sliczna dziewczynka;)

@Aggs mam to samo, nie mam juz testow owulacyjnych, witamin czasem nie wezmę, wręcz jestem przekonana, ze sie teraz nie uda bo mam duzo stresów w pracy, wiec organizm pewnie nie jest nastawiony na ciążę. No trudno, zobaczmy jak bedzie.

@Aggs szalona! Na pewno wam sie uda! :):):) spokojnie zyjcie swoim zyciem , dajcie sobie pol roku pozniej bedziecie planowac najwyzej jakies medyczne wspomagacze, bedzie to na pewno jakims poswieceniem finansowym i czasowym(jeżdżenie na badania, konsultacje) ale przez pol roku nastawicie sie psychicznie a w tym czasie...na pewno uda sie zaskoczyc:) @gosia100 uda sie uda:) @zosiak ja tez sciskam:* @kb.karola90 rowery dobrze mi sie kojarza, jechalismy drugi raz z torunia do ciechocinka i pedal mi odpadl i wracalalismy i pchalismy te rowery, nabilam sobie siniaki drugim pedalem co mi sie obijal o nogi, klocilam sie z M a po powrocie zrobilam test i byl pozytywny:) takze czekam na wycieczke:)

Sorki dziewczyny ale nasze ferie trochę już sie zaczęły. Wczoraj mieliśmy choinkę u mnie w pracy. Dzieci co niemiara i pełno zabawy a dziś ruszamy na podbój Sosnowca ;-).

@Aggs nie łam się. Czasem wystarczy sie nie napinać i samo przyjdzie. A czemu miałoby sie nie udać?? Ponadto używanie i zażywanie tego wszystkiego samo w sobie jest stresujące. Aby o niczym nie zapomnieć itd. Także jak może przestaniesz sie skupiać nad tym co i kiedy brać to samo się wszystko rozluzuje. A jak nie to trzeba będzie pogłębić diagnostykę i wtedy się uda. To samp dotyczy Ciebie @gosia100. Nie skupiaj życia tylko wokół ciąży. Rozważ zmianę pracy. Bo jeśli masz stresującą pracę to może się okazać że to jest przyczyna niepowodzen. U nnie przez moja starą pracę miałam podwyższoną prolaktyna a ona hamuje płodność. Zmieniłam pracę i tadam ;-)
Uda Wam się też.

reklama
Hej dziewczyny :) witam się w 21dc, jeszcze około 8-9 dni do @. Jutro lecę na progesteron i anty-tpo i anty-tg i będę miała komplet tarczycowy. ;)
Któraś dzisiaj testuje? :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry