reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 grunt to dobre nastawienie, a Ty takie masz :) także następny cykl będzie Twój i będziesz mogła zrzucić wszystko na ten cholerny żel :) tylko nie choruj już bo z tego co mówią to zima ma dopiero przyjść :( a może jakaś homeopatia?? :)

Ja to ogólnie to nie wiem jak nam się udało zajść w ciążę bo wtedy jeszcze nie mieszkaliśmy razem i jeszcze budowę mieliśmy na głowie także przytulanki były naprawdę rzadko i w sumie w drugim cyklu starań nam się udało. Mam nadzieje ze teraz jak będziemy już mogli się starać to będzie tak samo :)

A okres póki co nie przyszedł...czuje się jak nastolatka bo co 5 minut biegam sprawdzać do łazienki czy jest...tylko ja z zupełnie innych powodów niż taka nastolatka...naprawdę jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na okres :(
Oj to masz tak jak ja [emoji3] tez czekam i co chwile sprawdzam a jak brzuch zaboli to myślę ze juz moze dostalam [emoji12]

reklama
@AgaB33 Woah dzieki ale mi milo:) super ze jesteście: *
wlasnie wracam od 4tygodniowego Tymka sie natulilam a zaraz jedziemy do 5tyg Antosi i kolejna dawka tulenia bedzie:) kolezanka od Tymka opowiadala ze mieli tydz temu naszych wspolnych znajomych, co prawie 3 lata sie staraja i nic i ta dziewczyna tylko plakala i nie chciala przytulic Tymka, bo jej przykro, zdalam sobie sprawe ze nie mam ciśnienia na tu i teraz tak jak chyba ona tylko ogolnie w swoim życiu chce byc mama, czy teraz, czy za rok czy 2, 3, kiedys, najwazniejsze ze sie staramy i ogarniamy co trzeba:) edit. Dodam ze ta dziewczyna ma 28 lat wiec szkoda ze tak sie fiksuje:/ nie za bardzo sie bada, a duzo mozna sobie pomoc ale bardzo nie lubi o tym rozmawiać, wiadomo..szkoda:/
@kb.karola90 chyba juz bedzie dobrze w tym roku:) juz myślę o wiosnie i rowerze a to juz niedlugo :D edit. Na pewno szybko zaskoczycie:) wiosna sprzyja: )

Ostatnia edycja:
@Totois30 ja tez mam 28 lat, zajsc zaszlam w ciążę ale poronilam :( ja myślę ze jak do wakacji nie zajde to zaczne działać medycznie i się badać, chociaż do wakacji długi czas i jeszcze nie wiadomo czy nie zmienię zdania ;) coś tu dzisiaj pusto.
Kto teraz zaczyna starania? U mnie jeszcze z tydzien do owulacji. Ale najważniejsze ze juz po @ :)

@gosia100 ja zaczynam za 7 dni kolejny cykl staran. Zaczelam juz powoli watpic, ze sie uda. Nie kupilam testow, witamin tez dzis i wczoraj nie wzielam. Bede sie starac, ale nie mam wielkich nadziei. Po prostu zwatpilam, ze kiedykolwiek nam sie uda.

@Aggs widzę, że gorsze dni nadeszły...nie ma ze się nie uda. Uda się i to napewno. Może faktycznie za dużo tego wszystkiego brałaś i teraz jak zdasz się na samą naturę to odrazu pyknie :D

@Totois30 ja już tez czekam na rower. Tak mi się marzy wsiąść i jechać daleko przed siebie :)

Oby do maja...tak bardzo chce być juz w ciąży...

Dziewczyny glowka do gory ;)
Niestety nie nadrobie Was dzisiaj zarwie noc bo mam sporo nauki ale jutro leze do gory tylkiem;) pozdrawiam Was i trzymam za Wszystkie kciuki strajace brzuchatki Niedlugo bedzie wiosna wiec humorki sie poprawia pozdrawiam i sciskam:*
@Funia90 gratuluje kochana Asienka sliczna dziewczynka;)

@Aggs mam to samo, nie mam juz testow owulacyjnych, witamin czasem nie wezmę, wręcz jestem przekonana, ze sie teraz nie uda bo mam duzo stresów w pracy, wiec organizm pewnie nie jest nastawiony na ciążę. No trudno, zobaczmy jak bedzie.

@Aggs szalona! Na pewno wam sie uda! :):):) spokojnie zyjcie swoim zyciem , dajcie sobie pol roku pozniej bedziecie planowac najwyzej jakies medyczne wspomagacze, bedzie to na pewno jakims poswieceniem finansowym i czasowym(jeżdżenie na badania, konsultacje) ale przez pol roku nastawicie sie psychicznie a w tym czasie...na pewno uda sie zaskoczyc:) @gosia100 uda sie uda:) @zosiak ja tez sciskam:* @kb.karola90 rowery dobrze mi sie kojarza, jechalismy drugi raz z torunia do ciechocinka i pedal mi odpadl i wracalalismy i pchalismy te rowery, nabilam sobie siniaki drugim pedalem co mi sie obijal o nogi, klocilam sie z M a po powrocie zrobilam test i byl pozytywny:) takze czekam na wycieczke:)

Sorki dziewczyny ale nasze ferie trochę już sie zaczęły. Wczoraj mieliśmy choinkę u mnie w pracy. Dzieci co niemiara i pełno zabawy a dziś ruszamy na podbój Sosnowca ;-).

@Aggs nie łam się. Czasem wystarczy sie nie napinać i samo przyjdzie. A czemu miałoby sie nie udać?? Ponadto używanie i zażywanie tego wszystkiego samo w sobie jest stresujące. Aby o niczym nie zapomnieć itd. Także jak może przestaniesz sie skupiać nad tym co i kiedy brać to samo się wszystko rozluzuje. A jak nie to trzeba będzie pogłębić diagnostykę i wtedy się uda. To samp dotyczy Ciebie @gosia100. Nie skupiaj życia tylko wokół ciąży. Rozważ zmianę pracy. Bo jeśli masz stresującą pracę to może się okazać że to jest przyczyna niepowodzen. U nnie przez moja starą pracę miałam podwyższoną prolaktyna a ona hamuje płodność. Zmieniłam pracę i tadam ;-)
Uda Wam się też.

reklama
Hej dziewczyny :) witam się w 21dc, jeszcze około 8-9 dni do @. Jutro lecę na progesteron i anty-tpo i anty-tg i będę miała komplet tarczycowy. ;)
Któraś dzisiaj testuje? :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry