reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 to tylko przeciwciała p. antygenom jajnika i glikop. zostały , pakiet trombofilii robiłaś w tym v leiden ? popatrz na liste nafoczki jesli chcesz cos badaćco brakuje i homocysteina jest ważna :) na razie o immunologi nie mówie bo jedna strata to masz czas na to ... musisz spróbować znowu jak sie uda to super jak nie to dalsza diagnostyka . Od 3-7dc biore lamette 2x1 , miedzy 9-11dc monitoring i ovitrelle , później znowu wizyta spr czy pękły i tyle ma być ciąża . Przed ow acard wit po owulacji accoffil , progesterony , wit , clexane i nie wiem co jeszcze bo sie dowiem dopiero xd Może dolegliwości przez te ANA kurde na tym sie nie znam bo to reumatyczne ;/

reklama
@roxie123 ppa jajnika? Cos nie kojarze tego a glikoproteine tez robilam.mutacji nie robilam bo co drugiej wychodzi a prenatal biore i clexane mam dostawac tez ale pewnie dawka jakas uniwersalna. No moze zrobie, szczegolnie jak sie okaze ze pasnik tego chce jak sie podpytam dziewczyn czego on sobie zyczy.dzieki za info a accofil konkretnie u Ciebie na co? Czy tak moze ppomocw zagniezdzaniu? A @ juz przyszla?

@Funia90 moja siostra miala podobna sytuacje tez na poczatu mial byc porod sn rowniez skakala na pilce a w konsekwencji cc i pamietam jak sie czula wtedy wszyscy jej pomagalismy jak moglismy ja tez;) a z kazdhm dniem bylo coraz lepiej:)
@roxie123 dlugie te Twoje cykle ale moje tez w cale nie lepsze najgorsze ze jak czwkasz to @ nie przychodzi.
@roki_1991 co tam slychac na jakim etapie jestes ? to samo pytanie @olaa90.
@Aggs kochana nie wiesz jak Ci zazdriszcze staranek mi sie ciagnie dlugoo... i zawsze sie cos komplikuje. W koncu zaskoczy zobaczysz;) Ja cholercia ciagle zerkam na kalendarz ale im czesciej patrze tym nie chce przeleciec czas:p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Totois30 tak sa przeciw antygenom jajnika , to masz trochę badań juz jeśli to nie immunologiia to się uda teraz [emoji4]zrób ta homocysteine bo może metylki trzeba a dawki clexanu zależą też od mutacji bo czasami 0.4 to mało Funi spadały badania i brała 0.6 ale ma więcej niż jedną także tu nigdy nie wiadomo . Pasnik zleci Ci immunologie jak już. Wiesz tak szczerze probowalabym z żelaznym na początek bo po jednej stracie to ciężko określić czy była jakakolwiek przyczyna .
Ja accofil mam na KIR który blokuje mi implantacjie. No właśnie nie :/ pewnie jutro bo mnie już brzuch boli 2dni a ja mam cykle długie.

@zosiak no mi się po poronieniach takie zrobiły zawsze miałam 28 29 teraz 34 , ale lekarz mówił , że skoro regularnie to dobrze :) owulacja potwierdzona to widocznie teraz taka uroda :)
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A wiec na dobry poczatek(zdjęcie ) :) @roxie123 to faktycznie sie cykle wydluzyly, fajnie ze tak szybko juz jestes obstawiona, ja myslalam o zelaznym wlasnie, ale reumatolodzy i giny tez nie chca dac ale moze w marcu wyjdzie wskazanie albo pojade do pasnika po zelazny :) no to zaraz malpa i nowy poczatek:)

Załączniki

• 20180204_185437.jpg
    20180204_185437.jpg
    653,3 KB · Wyświetleń: 96
@Totois30 szybko jak szybko [emoji23][emoji23]po ponad roku [emoji23] wiesz co nie myśl za dużo a działaj jak nie wyjdzie będziesz dumac wtedy [emoji4]

@zosiak dzięki że pytasz ;) u mnie raz lepiej raz gorzej. Póki co jestem na etapie doprowadzić organizm do ładu. Kupiłam ten lek co mi reumatolog przepisała, czekam na jeszcze jedne wyniki badań i pójdę do niej na wizytę żeby na to popatrzyła, bo sama tego nie ogarnę...
@Totois30 przykro mi że @ przyszła, ale mam nadzieję że tym razem się uda ;)
@roxie123 powiedz mi, pytałaś może na wizycie o te halotypy?? Jakie powinny być a jakie nie?? Bo nie mam szans się do tego dokopać :(

@roki_1991 nie mam pojęcia nie tłumaczył mi tego ... bo to jakieś skomplikowane ale ze ciut mam skopane dlatego się nie może zagniezdzic i na to accofil niby ma pomóc a jak będzie zobaczymy

@Funia90 ból kręgosłupa może trwać nawet miesiąc albo dłużej ale powinien ustąpić. Szkoda, że się skończyło CC ale już po wszystkim i teraz tylko trzeba się siebie nauczyć. Trzymaj się dzielnie bo jeszcze nie jedną łzę wylejesz. Teraz już tak będzie zawsze. Buziaki

@nafoczka zdrówka życzę :*

reklama
Jejku jakieś schizy mam przez tę luteinę, a właściwie przez dziewczyny w recepcji, bo mi źle receptę wypisały. Zamiast na druku refundowanym to na nierefundowanym (już raz się pomyliły, ale to było przed świętami i jak byłam w aptece to klinika już była zamknieta) Ze 300 wtedy zapłaciłam. I ostatnio znowu się pomyliły. Do lekarza mam ok. 50 km, więc żeby mi pomóc, zaproponowały, że do apteki, położonej 20 km ode mnie, prześlą skan refundowanej recepty i tam sobie wykupię. I znowu się pomyliły, bo luteinę wpisały mi bez dawki a ja biorę 2x100. W aptece mogli sprzedać najniższą dawkę (50)
Niby nic, ale jak sobie rano i wieczorem mam wpychać te cztery tabletki zamiast dwóch to dla mnie jest różnica.
A schizy mam, bo im więcej tabletek, tym więcej tego wypływa i boję się czy nie za dużo. Na dodatek jak to czuję, to od razu mi się wydaje, że to jest plamienie.
Zwariuję chyba, zanim wybiorę te 50tki. Jedyne pocieszenie dla mnie: dobrze, że nie ma 20tek, bo wtedy czułabym się chyba jak opakowanie mentosów.Grrr...

Do góry