reklama
roxie123
Fanka BB :)
@Totois30 teraz rozumiem źle odebrałam posta , zrozumiałam , że na razie działacie aż się uda , a kiedyś jak coś to Paśnik czytałam , że czekasz na @ ja też czekam ... ma być jakoś teraz i czuje wielkimi krokami , ale dzisiaj dopiero 30dc a ja po poronieniach mam długie cykle ... 3mam kciuki żeby to był nasz ostatni z @
Cześć dziewczyny. Jeszcze nie zdążyliśmy się ucieszyć z mężem, a już od pierwszego usg są problemy. Jedną ciążę poroniłam w kwietniu 2017 roku (9tc). Od jakieś czasu się staramy i ku naszemu szczęściu 23 stycznia zobaczyłam 2 kreseczki na teście. Niestety byłam 31 stycznia na usg i widać było bardzo spłaszczony pęcherzyk. Lekarka powiedziała, że ciąża może zakończyć się poronieniem. Dostałam leki na podtrzymanie i mam leżeć. Czy któraś z Was też miała podobny problem. Strasznie się martwimy....
Załączniki
roxie123
@agusia004 witaj ...światełko dla Aniołka [*]
Powiem tak , to bardzo wczesny etap ciąży i tak naprawdę sam spłaszczony pęcherzyk , nie świadczy o zbliżającym się poronieniu , więc nie potrzebnie Cie nastraszyli . Fakt niekiedy mówi o nie rozwijającej się ciąży , ale tylko wtedy kiedy dzidzi przestanie się rozwijać np. serduszko przestało bić , ale tutaj jest za wczesnie ... u Ciebie nic nie wiadomo na razie ... przy czym wcale nie musi tak być , że się nie rozwinie , bo i zdrowe ciąże zaczynają się od płaskiego pęcherzyka , na razie to takie gdybanie . Co do zaleceń zawsze zwiększa się dawkę progesteronu i zaleca leżenie , bo tyle na ten dzień lekarze mogą zrobić i Ty sama też ... nie masz wpływu na to czy ciąża się rozwinie czy nie , bo jest za wcześnie ... bądź jednak dobrej mysli
Decydujące będą pierwsze tygodnie , bo na takim etapie wszystko może się zdarzyć ... głowa do góry , ja czytałam nie raz o tym jak kobiety urodziły dzieciątka nawet jak pęcherzyk był spłaszczony .
Trudno cokolwiek powiedzieć , słać jakieś przemyslenia w tym temacie ... czasami na początku pęcherzyk jest spłaszczony , a później robi się normalny okrągły i maluszek sobie w nim łobuzuje . Możesz teraz tylko czekać ;* życzę Ci jak najlepiej . Moja rada jest taka ... jeśli będziesz się niepokoić zrób beta hcg i po 48h przyrost pokaże Ci czy ciąża rozwija się prawidłowo . Pozdrawiam
Powiem tak , to bardzo wczesny etap ciąży i tak naprawdę sam spłaszczony pęcherzyk , nie świadczy o zbliżającym się poronieniu , więc nie potrzebnie Cie nastraszyli . Fakt niekiedy mówi o nie rozwijającej się ciąży , ale tylko wtedy kiedy dzidzi przestanie się rozwijać np. serduszko przestało bić , ale tutaj jest za wczesnie ... u Ciebie nic nie wiadomo na razie ... przy czym wcale nie musi tak być , że się nie rozwinie , bo i zdrowe ciąże zaczynają się od płaskiego pęcherzyka , na razie to takie gdybanie . Co do zaleceń zawsze zwiększa się dawkę progesteronu i zaleca leżenie , bo tyle na ten dzień lekarze mogą zrobić i Ty sama też ... nie masz wpływu na to czy ciąża się rozwinie czy nie , bo jest za wcześnie ... bądź jednak dobrej mysli
Decydujące będą pierwsze tygodnie , bo na takim etapie wszystko może się zdarzyć ... głowa do góry , ja czytałam nie raz o tym jak kobiety urodziły dzieciątka nawet jak pęcherzyk był spłaszczony .
Trudno cokolwiek powiedzieć , słać jakieś przemyslenia w tym temacie ... czasami na początku pęcherzyk jest spłaszczony , a później robi się normalny okrągły i maluszek sobie w nim łobuzuje . Możesz teraz tylko czekać ;* życzę Ci jak najlepiej . Moja rada jest taka ... jeśli będziesz się niepokoić zrób beta hcg i po 48h przyrost pokaże Ci czy ciąża rozwija się prawidłowo . Pozdrawiam
roxie123
@agusia004 który tydzień u Ciebie 5 ?
Z miesiączki wynika że 6 tc.@agusia004 który tydzień u Ciebie 5 ?
Totois30
@agusia004 czesc Ci:* wszystko jak pisze roxie123, nie trac nadziei, faktycznie ilosc ciaz nieprawidlowych ktore lekarze widzieli pewnie pozwala im na wysnuwanie roznych wnioskow ale to na pewno za wczesnie na wyrok. Bo wiele sie slyszy o takich pomylkach Odpoczywaj i pisz nam co i jak:*
reklama
ivvonka
Witaj @agusia004 Lekarze raczej w chwili niepewności przedstawiają ten gorszy możliwy scenariusz. Poczekaj jeszcze. To bardzo wczesny etap. Czasem na nim jeszcze w ogóle nic nie widać, u Ciebie już coś jest. Wcześnie dostałaś progesteron. To też dobrze. Odpoczywaj. Betę też co 48 godzin można sprawdzać. 100% przyrostu wartości dobrze wróży. Domyślam się jak bardzo pragniecie maleństwa i wiedz, że robisz teraz wszystko, co w Twojej mocy na tym etapie można zrobić. Trzymam kciuki mocno i pisz jak tam, co tam dalej.
Ps. U mnie owulacja była bardzo opóźniona i wyliczenia z daty ostatniej miesiączki nie zgadzały się kompletnie z obrazem usg. Jestem w 9 tyg. a kalkulatory mówią, że ma być 11. A małe nic sobie z tego nie robi i rośnie.
Ps. U mnie owulacja była bardzo opóźniona i wyliczenia z daty ostatniej miesiączki nie zgadzały się kompletnie z obrazem usg. Jestem w 9 tyg. a kalkulatory mówią, że ma być 11. A małe nic sobie z tego nie robi i rośnie.