reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 wlasnie 22.02 zapisałam się do Krk na kir , nk, allo mlr , test cytotoksyczny i ana3. Właśnie spodziewałam się większej ilości badań... ale myśle,ze początkiem marca będę wiedzieć co i jak.czy jest szansa... a jak się czujesz ogólnie jeśli chodzi właśnie o reumatologiczne sprawy? A starania były już ? ☺️ @ to nie zawsze @ hehe . Dzisiaj się dowiedziałam ze mój Aniołek był zdrowym chłopczykiem. Zarejestrowaliśmy w USC imieniem Piotruś...

reklama
Jejku, moje koleżanki nie przestaną mnie zaskakiwać. Właśnie jedna (akurat mam jej synka w grupie) mi napisała, że w mojej intencji (zajścia w ciążę) jak była we Francji w zeszłym roku, zapaliła w grocie św. Marii Magdaleny świeczkę. I się popłakałam, że ona tak dla mnie...eh... no i w ogóle. Straszna beksa ze mnie ostatnio. Straszna.:zawstydzona/y:

@olaa90 chyba nie chcialas wiedziec? To na pewno bardzo obciazajaca wiadomosc:/ u nas starania trzeci cykl, wczoraj mnie bolal brzuch na @ a zawsze mnie boli i juz sie zaczyna ale cos ostatnie cykle dziwnie mam przed@ dzis juz nie boli, ale diody mam na twarzy jak to przed @ termin na pt, ale wiadomo, nadzieja umiera z małpą. No wlasnie bez zmian bole kolan i stawow a niektore objawy nawet silniejsze:/ np guzki na dloniach mam wrazenie ze ich wiecej:/ ale zaraz szpital niech badaja i lecza:) a potem spec od ciazy i jakos to bedzie:) czyli wy na razie bez staranek? Dopiero po analizie wszystkich wynikow?

@Totois30 a toczen robiłaś? Czasami się tak objawia :/
Co do @ ... przeważnie lekarze dają pół roku starań ,a potem stymulacja . Miałaś kiedyś?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 nie chciałam znać płci bo wiedziałam,ze mnie to rozbije:( jeszcze synuś był by ehh tak o nim marzyłam.. wynik przyszedł nam jak wchodziliśmy do gabinetu, z telefonu mojego odczytywał go dr wiec było to dla mnie większym szokiem jeszcze...gdybym miała choć chwilkę czasu się z tym oswoić ehh... tak my bez starań, szczerze? Uwierz,ze chyba nie ma drugiej rzeczy na świecie której tak się boje... jak dla mnie może być to nawet końcem tego roku... strach mnie paraliżuje. Zreszta nie wiadomo co mi tam jeszcze w duszy gra i co z badań wyjdzie. Wszystkiego się można spodziewać. Przykro mi,ze musisz się z tym borykać. Jakby problemow było mało... ciekawa jestem co Ci wyjdzie z głębszej diagnostyki. Okropne to jest,ze niby tak medycyna do przodu poszła a ciężko jest postawić jednoznaczna diagnozę. Może bezowocne starania maja sens biorąc pod uwagę,ze musisz poddać sie diagnostyce. Potem będziesz o wiele spokojniejsza i dzidzi będzie bezpieczne ;*

@roxie123 tak, ale nie do konca tak sie obajwia..tzn musi byc cos jeszcze, rumienie np, a bole stawow sa przy masie autoimmunologicznych chorob, ale nie mam toczniowych przeciwciał z ana, antykoagulant ujemny, limfocyty w normie a przy toczniu sa zaburzone, mam inne swiecenie ana niz przy toczniu i biopsja tez by mogla potwierdzic bo to choroba tkanki łącznej a z mojej biopsji wynika ze nie mam zadnej choroby tkanki łącznej.
Staramy sie od lipca i od razu zaszlam teraz to trzeci cykl az tak nie jestem w goracej wodzie kapana zeby juz robic stymulacje:) najlepiej natura, mialam monit 2 razy czy owu ok na razie probuje z natura potem łącze siły z Paśnikiem:) poza tym w 1szym cyklu M w moim 13 dc pochorowal sie a w tym ja mialam zapalenie oskrzeli chorowalam i bralam antybiotyk M zreszta tez sie zarazil potem ode mnie.wiec zima i tak nam nie sprzyja.@olaa90 bylam u wielu reumatologow teraz i z badan twierdza ze nic mi nie jest a objawy tak niewielkie ze wszystko moze samo przejsc, wymusilam ten szpital bo wiadono ze wole zeby przeszlo szybciej. Wszystko zaczelo sie po poronieniu, naknociło to w moim organizmie i tym bardziej lekarze twierdza ze wszystko moze mi przejsc skoro nie mam zadnych chorobowych przeciwcial. Naprawde jeśli chodzi o reumatologie to badan mam juz mnostwo. Kapilaroskopie, biopsje, przeciwciala. Nic nie wychodzi:/ lekarze zalecaja sie starac

Ostatnia edycja:
@Totois30 ja tylko pytam bo moja kuzynka tak miała i po głębszej diagnostyce wyszło .
Ja tylko chciałam podpowiedzieć gdzie można szukać skoro masz pod kontrolą to fajnie .
Co do stymulacji oczywiscie ze jak się nie pali to można w nieskończoność próbować za którymś razem się udaje u każdej inaczej, też chcialam naturalnie bo u mnie pyk i jest ale czasami trzeba trochę wzmocnić to wszystko i być pod kontrolą lekarza to już są indywidualne decyzje ja już tyle czekam na dziecko ze nie chce próbować sama tylko chce mieć więcej szans w jednym cyklu [emoji4] i sugeruje się ze większość dzieci tutaj znaczy na drugim wątku bo tutaj to dziewczyny nie mają aż takich problemów i te dzieciaki sa po lamettcie , także skoro powoduje , że jednak coś pomoze w utrzymaniu to ja chce [emoji4]
Przy poronieniu często uaktywniaja się choroby , których przed nie jesteśmy w stanie wykryć... toczeń czy ana też no może się zmienić po każdej stracie .
Dlatego lekarze wysyłają nas na badania zaraz po

@Nusia123 wchodzisz jeszcze na forum ? Jak u Ciebie ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@roxie123 badania wszystkie mialam robione teraz wiec jak bede miala problemy i bede szukala pomocy z diagnoza to zapytam:) a w nieskonczonosc nie mam zamiaru probowac przecież pisałam jaki mam plan

reklama
@Totois30 ja to się muszę cofnąć poczytać , bo wróciłam dopiero na wątek :) także przepraszam jak coś nie doczytałam :) dobrze , że porobiłaś badania teraz leki i będzie dobrze :) grunt żeby nic Cię nie bolało ;*

@Zaaaneta jak u Ciebie ? :*

Do góry