reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Noo ja przytomna, bo pewnie jako jedyna bez dolegliwosci ciązowych. Ja w ogole jestem w ciazy? A moze jestem. Bo @ brak ;D jeden jedyny sygnal..
@membaris haaalllooo? To ktora teraz wizytuje ? Chyba Twoja teraz kolej @AgaB33 ??

@anja93 To tylko się ciesz ;-) Gdyby nie to, że w każdej ciąży plamiłam, to oprócz senności żadnych innych dolegliwości nie miałam.
@ivvonka Jeśli chodzi o pappa - to zależy też od Twojego podejścia. Bo ono powie o prawdopodobieństwie, a nie o tym czy dziecko jest chore lub nie. Chociaż ja bym pewnie na Twoim miejscu też to badanie zrobiła, skoro lekarz je zlecił (zasiewając tym samym ziarenko niepokoju). A możesz przypomnieć ile masz lat? I z tego co mi wiadomo - to krew do badania powinna być pobrana tego samego dnia, co zrobione USG.
@Marika92 Nie stresuj się tak wynikiem cytologii. LSIL nie powinien zagrać maleństwu - jeśli to HPV, to według większości lekarzy nie jest to wskazanie nawet do cc. A badanie dowodzą, że tylko niewielki odsetek zakażeń prowadzi do powstania nowotworu. I bardzo często przebiega to bezobjawowo i cofa się samo (zwykle trwa to 1 rok do 2 lat - te cofanie). Większość ginekologów w takiej sytuacji zaleca tylko kontrolną cytologię po 6 miesiącach, często nie zlecając nawet badań na rodzaj HPV - bo to nic nie zmienia.

Hej dziewczyny ja już dawno po wizycie. Niby miałam na 10.30 ale oczywiście opóźnienie było duże i weszłam około 12. Nie chciałam pisać wcześniej żeby się nie wcinać dziewczynom w wątek.
A więc wszystko jest w porządku maleństwo trochę podrosło. Ciąża z OM oceniona na 8t6d a wg usg 8t2d. Serduszko pięknie i głośno bije :) zalecenia na razie bez zmian relaksing i leżing :)

Piekna Asiunia :)
Dziewczyny, ktora teraz testuje? @Totois30 , @Aggs ktoras jeszcze? :)
U mnie @ przyszla wiec jest jak jest. Ale zaczelam pic siemie lniane i kropelki z korzenia maca zamiast tych witamin i lubrykantu, z ktorego polecono mi zrezygnowac, a zeby bilans sie zgadzal, i wyszlo na zero, bo odjeto mi tez krem z progesteronem, dokupilam sobie koktajl na detoks. @ przyszla za wczesnie i bez ostrzezenia pewnie z powodu odstawienia progesteronu.

Trzymam kciuki za testujące, wizytujące i brzuchatki:)

@Funia90 Asia jest cudna:) niestety noworodki lubią wisieć na cycu i trzeba to przetrzymać. Eh ból po cc jest straszny. Musisz jak najwięcej się ruszać pomimo bólu to wtedy szybko dojdziesz do siebie a jak będziesz leżeć to niestety będziesz długo obolała itp.

@Aggs Ty to dobra jesteś ;) uśmiałam się z tego Twojego bilansu :) co do siemienia lnianego, też zaraz wypije ;) zdrówko! ale szkoda, ze ta wredota przyszla, małpa jedna, no kurczę, w koncu musi nam sie udać! :)

reklama
Do góry